Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30

  Slingerende slurf safari

  Addo National Park; olifanten spotten

  Slingerende slurf safari
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Addo National Park
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 170,- per volwassene
  € 125,- per kind

  Addo National Park staat bekend om zijn grote hoeveelheid olifanten, maar er is nog veel meer wild te zien. Kaapse buffels, zwarte neushorens, leeuwen en luipaarden maken de Big Five compleet. En met de haaien en de walvissen in het marinegedeelte van het park, kun je zelfs spreken van de Big Seven. Het leuke aan Addo National Park is bovendien, dat je hier met eigen huurauto en op eigen tempo, op safari kunt.

  Met het deuntje van de Lion King op de radio, reden wij stapvoets langs een kudde olifanten, die uit een waterplas stond te drinken. De kinderen keken op de achterbank hun ogen uit. Je basiskamp is een sfeervol houten chalet, midden in het Addo National Park. Het wordt omringd door een hek zodat de kinderen veilig kunnen spelen. Tijdens je verblijf regelen wij een spannende avondsafari. Na sluitingstijd ga je met een ranger in zijn 4WD het wildpark in, op zoek naar hyena's en andere nachtdieren.

  Overnachten: 3 nachten in een houten chalet in het Addo NP
  Excursie: avondsafari met ranger
  Transport: n.v.t.
  Maaltijden: geen
  • autohuur

  • maaltijden

  • entreegelden

  Addo National Park met kinderenDag 1 – aankomst Addo

  Het Addo National Park ligt in de Oost-Kaap provincie, op circa één uur rijden van Port Elizabeth en vier uur vanaf Plettenberg. Nadat je bent ingechecked kun je het basiscamp gaan verkennen. Bij het informatiecentrum vind je informatie over de geschiedenis van het park en de unieke flora en fauna. Kinderen hebben de grootste lol op een groot speeltoestel in de vorm van een olifant. Er is een hut bij een waterplas vanwaar je dieren kunt spotten die hier komen drinken. Bij goed weer kun je ook een duik nemen in het zwembad (niet verwarmd).

  Het houten chalet waar je in verblijft, ligt midden in de bush en heeft vier éénpersoonsbedden. Wanneer een verblijf in het park volgeboekt is, dan boeken wij een sfeervolle B&B buiten het park. In alle gevallen betaal je de entree van het park ter plaatse, gemiddeld zijn de kosten rond de R696,- per gezin (van 4) per dag.

  olifant in het Addo National ParkDag 2 – Self-drive safari Addo National Park

  Het is aan te raden om vroeg op te staan, want in de vroege uurtjes is het nog niet zo warm en zijn de dieren actief. Met de kaart van het park op schoot, rijd je door het park. Toen het park in 1937 werd opgericht, leefden er hier nog maar 11 olifanten in het wild. Inmiddels is dit aantal gegroeid tot meer dan 500 en zijn er langzaam aan ook andere dieren teruggebracht, die hier door de jacht en landbouwactiviteiten uitgeroeid waren. Met een totale oppervlakte van 180.000 hectaren, is het het op twee na grootste wildpark van Zuid-Afrika.

  Met de verrekijker om hun nek speuren je kinderen de omgeving af naar dieren. Als ze iets hebben gezien, hoor je ze op de achterbank enthousiast gillen. Het liefst zouden ze even uitstappen om de de dieren te aaien en te knuffelen en jij mag ze uitleggen dat dat misschien niet zo’n goed idee is met wilde dieren. Gelukkig zijn er wel plekken waar je de auto uit mag om je benen te strekken, de wc te gebruiken en eventueel te picknicken.

  Addo National Park heeft ook neushoornsDag 3 – Self-drive Addo en avondsafari

  Vandaag heb je nog een dag om met het gezin op safari te gaan. Van zonsopkomst tot zonsondergang (circa 6:30 tot circa 18:00, afhankelijk van de tijd van het jaar) ben je vrij om in je eigen auto door het park te rijden. Als het hek ‘s avonds op slot gaat mag je er in principe niet meer in, maar wij regelen dan voor jullie een spannende avondsafari* met een ranger in zijn 4×4.

  In een klein groepje ga je dan na sluitingstijd (18:30) het Addo National Park in en hebt dan kans om bepaalde dieren te zien, die je overdag niet zo snel zult spotten. Dieren zoals jakhalzen, leeuwen en hyena’s gaan namelijk ‘s nachts op jacht en liggen overdag veelal te slapen. We geven toe dat de kans hier klein is, maar als je veel geluk hebt, kun je zelfs oog in oog met een zwarte neushoorn of een luipaard komen te staan. Rond een uur of 20:00 ben je weer terug in het kamp en is het waarschijnlijk tijd om de kinderen op bed te leggen. Als de kinderen slapen, kun je op het terras van je chalet nog een wijntje nemen en op een heldere nacht genieten van een adembenemende sterrenhemel.

  * Kinderen onder de 6 jaar mogen niet mee op de avondsafari. Heb jij kinderen die jonger zijn, dan halen wij dit voor jou uit het programma.

  Daar zijn de olifanten in Addo National ParkDag 4 – Vertrek Addo National Park

  Het is niet mogelijk om van tevoren het ontbijt te reserveren, maar je kunt het wel in het restaurant bestellen. Na een laatste ritje door het park, is het dan tijd voor het volgende avontuur. Wil je walvissen gaan spotten voor de kust en even uitrusten op het strand, kijk dan  naar onze Plettenberg bouwsteen.

  Wil je kennis maken met de lokale Xhosa cultuur, kijk dan naar onze Knysna bouwsteen. Je bezoekt een schooltje, laat je toekomst voorspellen door een traditionele heelster en proeft typisch Zuid-Afrikaans eten tijdens een lunch bij je gastvrouw thuis.

  “In Addo mag je zelf rondrijden. Onze eerste ontmoeting met olifanten vinden we echt heel spannend. Wat zijn die beesten allemachtig groot. En wat doe je als ze op de andere weghelft wandelen? In de achteruit? Stil blijven staan? Uiteindelijk besluiten we dat laatste omdat de matriarch wel heel relaxed onze kant op komt, ze keurt ons geen slurf waardig, en al haar clan leden wandelen ook gewoon langs. De volgende dag vinden we ze al minder eng. Alles went..” Familie van Lingen (kids 12 & 14 jaar)

  Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

  Alternatieve lodge nabij Addo

  Reissom: n.v.t.
  Inbegrepen: 3 nachten in een traditioneel Afrikaanse lodge, voorzien van airco, koelkastje en waterkoker, inclusief ontbijt en avondsafari met ranger

  Wij kiezen voor kleinschalige, sfeervolle accommodaties die maar een beperkt aantal familiekamers hebben. Als bovengenoemde chalets vol zitten boeken wij een passend alternatief voor je buiten de toegangspoort van het nationale park.

  Het leuke aan deze lodge is dat je in een huisje verblijft dat op traditioneel Afrikaanse manier is gebouwd met wanden van hout en klei en een rieten dak. De huisjes zijn stijlvol en comfortabel ingericht met een 2-pers.bed en een slaapbank voor de kinderen. Ze zijn voorzien van airconditioning, een koelkastje en een waterkoker om koffie en thee mee klaar te maken. Het ontbijt is bij het verblijf inbegrepen en wordt geserveerd aan de rand van het zwembad (niet verwarmd). In het restaurant kun je ook voor lunch en diner terecht.

  Welke optie wil je aanvragen?

  Slingerende slurf safari
  Alternatieve lodge nabij Addo
  x