Trappend door de druivenvallei

Fietsen Zuid-Afrika met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Wijnstreek
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 114,- per volwassene
€ 84,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag.

Levensgenieters kunnen hier ontspannen met een goed glas wijn (of druivensapje) in een prachtige omgeving. Zuid-Afrika staat, naast zijn indrukwekkende natuur en cultuur, ook bekend om zijn uitstekende wijnen.

Je verblijft in een sfeervolle lodge met zwembad. Samen met een gids ga je een dagje fietsen in Zuid-Afrika, en zie je Stellenbosch en omgeving. Hier en daar kan je wijntjes proeven. De kinderen gaan in een fietsbuggy, die achter je eigen fiets hangt, of op hun eigen fiets. Dit was voor ons pas echt vakantie. Er zijn veel plekjes met ruimte en vrijheid voor de kinderen om lekker te spelen. Terwijl zij op het grasveldje aan het voetballen waren, zaten wij wijntjes te proeven, de één nog lekkerder dan de ander. Laat de wijn ronddraaien in het glas, bekijk de kleur, ruik en laat de aroma's je tegemoet komen. Je neemt een slok en terwijl de wijn door je mond spoelt, dringt de smaak pas echt goed tot je door. Proost!

Overnachting: 2 nachten in een sfeervolle lodge Stellenbosch of omgeving
Excursie: fietsen door de wijnvelden met een gids
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 2x ontbijt
  • Autohuur

  • Maaltijden naast het ontbijt

  • Fooien

fietsen Zuid-Afrika met kinderen in StellenboschDag 1 – Aankomst wijngebied

Op nog geen uur rijden vanaf Kaapstad bevind je je midden in het bekendste wijngebied van Zuid-Afrika. De Nederlanders vestigden zich in de 17e eeuw in Stellenbosch en de Fransen in Franschhoek. Het klimaat en de vruchtbare grond aan de voet van de bergen, bleken ideaal voor wijnranken. Tegenwoordig zijn er meer dan 200 wijnhuizen die uitstekende wijnen produceren. Een van de oudste en bekendste wijnhuizen is Boschendal (zie foto). Hier krijg je tegen een kleine vergoeding een rondleiding door de kelders, om na afloop wijntjes te proeven met een kaasje erbij. De kinderen vermaken zich wel in de speeltuin of met een potje jeu de boules.

Fietsen in Zuid-Afrika met kinderenDag 2 – Fietsen door wijnvelden Stellenbosch

De fietstocht begint om 10.30 uur, dus we hoeven vandaag geen wekker te zetten. Daarna rijd je naar de plek waar de familievriendelijke fietstocht door de wijnvelden van Zuid-Afrika begint. Onze zoon van 7 en dochter van 9 krijgen hun eigen mountainbike en onze jongste van 4 gaat mee achter in de fietskar *.

Tijdens het fietsen in Stellenbosch en omgeving word je begeleid door een gids. De route en het tempo worden aangepast aan reizen met kinderen. Af en toe zal het flink trappen zijn over de gravelwegen maar je komt daardoor wel op plekjes waar je met de auto niet kan komen. De gebruikelijke route is 9 km lang, waarbij je drie wijnhuizen bezoekt: het bekende Spier, het rustieke Vredenheim en Van Ryn’s, waar brandewijn in grote koperen vaten wordt gedestilleerd.

zuid-afrika-vakantie-met-kinderen-wijnJe hoeft niet bang te zijn dat de kinderen zich onderweg zullen vervelen, bij Spier hebben ze een centrum voor roofvogels en bij Vredenheim lopen ook zebra’s, springbokken en andere antilopen rond.

Onderweg is het mogelijk te lunchen (exclusief) bij een van de wijnhuizen. Terwijl je de verschillende wijntjes zit te proeven, krijgen de kinderen druivensap en worden ze door de gids vermaakt, zodat jij en je partner een momentje rust hebben.

Na afloop kun je in Stellenbosch nog een hapje gaan eten. Persoonlijk vinden wij het restaurant De Volkskombuis, op de Aan de Wagenweg, een echte aanrader. Je kunt er heerlijk Kaapse gerechten met Maleisische invloeden eten. Ze hebben een uitstekende wijnkaart en vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht over de bergen rondom Stellenbosch.

 

* kinderen vanaf 2 jaar mogen mee achterin het fietskarretje. Is je kind jonger dan 2, dan bieden we met de Franschhoek hop-on-hop-off wijntram een leuk alternatief om de wijnroute in de omgeving van Franschhoek te ontdekken.

zuid-afrika-vakantie-met-kinderen-wijngebiedDag 3 – Vertrek wijngebied

Na het ontbijt neem je afscheid van het wijngebied en vervolg je je reis door Zuid-Afrika met kinderen. Op 3,5 uur rijden, aan het begin van de bekende Tuinroute langs de Zuid-Afrikaanse kust, kun je verblijven op een boerderij. Boer Neels geeft je een rondleiding over zijn landgoed en ’s avonds verzorgen wij een typisch Zuid-Afrikaanse braai (barbecue).

Wil je op safari met de kinderen, dan kan dat ook. Hiervoor hoef je namelijk niet helemaal naar het Kruger Park af te reizen. Op een afstand van vier uur rijden vonden wij een kindvriendelijke lodge, waar je met een ranger volop wilde dieren kunt gaan spotten. Leeuwen, olifanten, neushoorns en giraffen, je krijgt ze allemaal te zien. Het grote voordeel is ook dat er in dit gebied geen malaria voorkomt.

Bouwsteen verlengen?

In principe vinden wij 2 nachten in het wijngebied voldoende om even de sfeer (en de wijn) te proeven. Letterlijk en figuurlijk. Zeker wanneer je reist in onze zomer, is de kans op regen groot en zijn twee nachten wel prima.

Reis je buiten onze zomermaanden, bijvoorbeeld oktober/november, dan kan een extra nacht in de wijngebieden heerlijk zijn. Als het goed weer is, is het bij diverse wijnhuizen mogelijk om te picknicken. Je bestelt een picknickmand met een flesje wijn, sap voor de kinderen, broodjes en kaasjes en zoekt zelf een leuk plekje uit.

Wil je graag een extra nacht, geef dit dan door aan onze reisspecialisten. Zij kunnen hier rekening mee houden tijdens het samenstellen van je reis.

Familie van Keulen (kids 9, 13 & 14 jaar)

“We worden allemaal op een mountainbike gezet en krijgen een helm op ons hoofd. Na een paar honderd meter zijn we al bij het eerste wijnhuis. We hebben het goed met elkaar en vinden het erg grappig! De gidsen houden de kinderen bezig en ontpoppen zich al snel als ware entertainers. Na het proeven gaan we weer verder. Zo! Heuvel op .. met de tong op onze schoenen, maar Maud en Carlijn fietsen de gids er nog met gemak uit. Hij legt uit over de wijnen en de manier van groeien. Hij is zichtbaar trots op het product van zijn land. Het fietsen in Zuid-Afrika is erg leuk!” 

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Optioneel verblijf: Kaaps wijnhuis

Reissom: € 146,- per volwassene en € 108,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten midden in de wijngaarden, incl. ontbijt + fietstocht met gids

In plaats van een guesthouse kun je ook kiezen voor een verblijf in een echte Kaapse Wine Estate, midden tussen de wijnranken. Vooral tijdens de warmere maanden is dit een leuke alternatieve optie. Uiteraard krijg je hier een rondleiding in de wijnkelder en proef je de lekkerste wijnen. Geniet van de rust en het uitzicht op de achterliggende bergen en maak een wandeling door de omliggende wijngaarden.

Welke optie wil je aanvragen?

Trappend door de druivenvallei
Optioneel verblijf: Kaaps wijnhuis
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan