Over bergpas naar outback

Oudtshoorn Zuid-Afrika

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Optionele excursies
  • Kaart
Reisschema: Oudtshoorn / Route 62
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 105,- per volwassene
€ 78,- per kind
o.b.v. 2 volwassnen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en reisperiodes op aanvraag.

In Oudtshoorn is voor iedereen wat wils. Dit koloniale stadje is bekend geworden vanwege de struisvogelteelt, en is uitgegroeid tot een populaire stop op de Route 62. Wandel door het apenbos, voer krokodillen op de Wild Range of lunch met een reuzenomelet op één van de struisvogelboerderijen. Sluip in elk geval door de donkere tunnels, smalle gangen en enorme zalen in de druipsteengrotten. Het gekleurde kalksteen vormt met een beetje (kids)fantasie allerlei figuren. Wij regelen deze kaartjes alvast voor je.

Je slaapt twee nachten in Oudtshoorn, waardoor je genoeg tijd hebt om op eigen gelegenheid een paar uitstapjes te plannen. Je overnachting hier zorgt ervoor dat je over de Route 62 in de Kaapstreek rijdt, één van de mooiste routes van Zuid-Afrika.

Overnachten: 2 nachten in een kleinschalig guesthouse in Oudtshoorn
Excursie: (druipsteen)grottentour
Transport: n.v.t
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden

  • Zigzag de berg af – mountainbike-excursie vanaf 10 jaar

  • Bush drive bij Buffelsdrift Conservation project

zuid afrika struisvogel eitjesDag 1 – aankomst Oudtshoorn

Het maakt niet uit waar je vandaan komt, de weg naar Oudtshoorn is magisch. Na elke bergpas met kristalheldere riviertjes en ravijnen ziet het landschap er anders uit. Kleine dorpjes, weinig verkeer, het doet een beetje denken aan de Lucky Luke omgeving. Oudtshoorn in Zuid-Afrika is bekend geworden door de struisvogelindustrie en is nog steeds dé struisvogelhoofdstad van de wereld. Afhankelijk van hoe laat je aankomt, kun je vanmiddag één van de farms bezoeken. Een beetje toeristisch, maar stiekem best geinig.

We hebben in Oudtshoorn een paar gezellige guesthouses gevonden. Allen hebben een lekker zwembad, volop ruimte om te spelen en de eigenaren doen er alles aan om je thuis te laten voelen. Word je al blij bij het idee in een grote safaritent op een struisvogelboerderij te kunnen slapen, bekijk dan onze glampingoptie onderaan deze pagina.

Dag 2 – grotten en meer

Vandaag ga je ondergronds, de druipsteengrotten in. Bij de eerste stappen voel je de luchtvochtigheid en de temperatuur toenemen. Vladderende vleermuizen, een muffe geur en smalle gangen zijn de weg naar de meest bizarre grotcreaties. Het is wel toeristisch, maar onze kids vonden het heel spannend om onder de grond in een grot te banjeren. Er mag maar een beperkt aantal bezoekers per dag in de grot. Wij regelen alvast kaartjes voor je gezin zodat jullie in elk geval één van hen zijn.

De rest van de dag vul je zelf in, en je hoeft je hier zeker niet te vervelen. Zijn jullie outdoorliefhebbers, kies dan voor een rit naar de Swartbergpas. Deze pas ligt net buiten Oudtshoorn en je kunt er mooie wandelingen maken door Fynbos.

Dag 3 – vertrek Oudtshoorn

Na het ontbijt pak je de koffers in, kids in de auto en ready to go. Afhankelijk van je route vervolg je de reis richting Kaapstad of richting de Tuinroute. Reis je richting Kaapstad, vervolg dan je reis met Braaien op de boerderie waar je slaapt op een echte boerderij. Reis je vanuit hier door naar de Tuinroute, dan ontdek je de kust en de cultuur met de bouwsteen Klik met de Xhosa.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Overnachten in safari-stijl

Reissom: € 190,- per volwassene en € 140,- per kind
Inbegrepen: Verblijf in safaritent met 2 queen size bedden en een stapelbed, airco en elektrische dekens, keuken en houtkachel (gesloten)

Wil je je verblijf iets extra’s meegeven, kies dan voor onze glampingoptie, net buiten Oudtshoorn. Je slaapt in een luxe safaritent, gelegen op het terrein van een struisvogelboerderij met maar liefst 20.000 struisvogels. Op het terrein lopen ook zebra’s, springbokken, kudu’s, impala’s en ander wild. Hierdoor waan je je hier helemaal in safari-sferen. Je geniet vanaf je eigen houten terras van het prachtige uitzicht over het meer, en voor de kinderen is genoeg ruimte om te spelen. Het haardvuur en je eigen braai maken de Zuid-Afrikaanse kampeerervaring (mét comfort) compleet. Wij regelen bij boeking direct het braaipakket voor je. Daarnaast ontvang je iedere morgen een vers ontbijtmandje bij je tent.

Een absolute favoriet op dit kamp is de stokstaartjestour. ’s Morgens vroeg de 4×4 in, op naar de hollen waar de familie stokstaart woont. Geduld is een schone zaak: met een dampende kop koffie in de hand wachten tot ze een voor een, staart voor staart, uit hun holletjes kruipen om de opkomende zon te begroeten.

Ook vanaf hier kun je de omschreven excursies maken en regelen wij de kaarten voor de grotten voor je.  Tevens kun je op deze werkende struisvogelboerderij een rondleiding achter de schermen reserveren.

Zigzag de berg af - mountain bike excursie vanaf 10 jaar

Reissom: € 85,- per persoon
Inbegrepen: fiets en helm, downhill-tocht met gids en transfer vanaf centraal punt de berg op naar het startpunt, lunch

Na je ontbijt is het zover, de afdaling gaat beginnen. Je wordt met je mountainbike naar de top van de Swartbergpas in het gelijknamige natuurreservaat gebracht en vanaf daar ga je bergafwaarts. Houd je camera bij de hand, want er zijn genoeg fotomomenten. Langs kronkelende wegen, rotsen en valleien trap je naar beneden. Fietsen maakt hongerig, dus wanneer je weer beneden komt wacht er een uitgebreide lunch op je.

Bush-drive bij het Buffelsdrift Conservation project

Reissom: € 35,- per volwassene en € 20,- per kind t/m 11 jaar
Inbegrepen: 2 uur durende game drive met ranger

Tijdens een 2 uur durende Bush drive ga je op zoek naar de vele dieren die dit gebied rijk is. In het park leven giraffen, elanden, buffels, zebra’s, nijlpaarden, neushoorns, springbokken en vele andere kleine diersoorten.

Het doel bij Buffelsdrift is het laten terugkeren van dieren in de vrije natuur, wanneer dit mogelijk is. Soms komt het voor dat het niet mogelijk is een dier weer te laten terugkeren in het wild. Dit is bijvoorbeeld het geval als een dier te veel gewend is geraakt aan mensen of te grote verwondingen heeft opgelopen. Het doel is dan deze dieren een levenslang, veilig thuis te bieden.

Welke optie wil je aanvragen?

Over bergpas naar outback
Overnachten in safari-stijl
Zigzag de berg af - mountain bike excursie vanaf 10 jaar
Bush-drive bij het Buffelsdrift Conservation project
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan