Over bergpas naar outback

Oudtshoorn Zuid-Afrika

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Oudtshoorn
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 91,- per volwassene
€ 68,- per kind

In Oudtshoorn is voor iedereen wat wils. Dit koloniale stadje is bekend geworden vanwege de struisvogelteelt, maar is uitgegroeid tot een populaire stop op de Route 62. Wandel door het apenbos, voer krokodillen op de Wild Range of lunch met een reuze omelet op één van de struisvogelboerderijen. Sluip in elk geval door de donkere tunnels, smalle gangen en enorme zalen in de druipsteengrotten. Het gekleurd kalksteen vormt met een beetje (kids)fantasie allerlei figuren. Wij regelen deze kaartjes alvast voor je.

Je slaapt twee nachten in Oudtshoorn, waardoor je genoeg tijd hebt om op eigen gelegenheid een paar uitstapjes te plannen. Je overnachting hier zorgt ervoor dat je over de Route 62 in de Kaapstreek rijdt, één van de mooiste routes van Zuid-Afrika.

Overnachten: 2 nachten in een kleinschalig guesthouse in Oudtshoorn
Excursie: (druipsteen)grottentour
Transport: n.v.t
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden

zuid afrika struisvogel eitjesDag 1 – aankomst Oudtshoorn

Het maakt niet uit waar je vandaan komt, de weg naar Oudtshoorn is magisch. Na elke bergpas met kristalheldere riviertjes en ravijnen ziet het landschap er anders uit. Kleine dorpjes, weinig verkeer, het doet een beetje denken aan de Lucky Luke omgeving. Oudtshoorn in Zuid-Afrika is bekend geworden door de struisvogelindustrie en is nog steeds dé struisvogelhoofdstad van de wereld. Afhankelijk van hoe laat je aankomt, kun je vanmiddag één van de farms bezoeken. Een beetje toeristisch, maar stiekem best geinig. Kids kunnen op reuzen eieren staan, struisvogels voeren en echte dare devils kunnen een rit op de rug van een struisvogel maken.

We hebben in Oudtshoorn een paar gezellige guesthouses gevonden. Allen hebben een lekker zwembad, er is ruimte om te spelen en de eigenaren doen er alles aan om je thuis te laten voelen.

Dag 2 – grotten en meer

Vandaag ga je ondergronds, de druipsteengrotten in. Bij de eerste stappen voel je de luchtvochtigheid en de temperatuur toenemen. Vladderende vleermuizen, een muffe geur en smalle gangen zijn de weg naar de meest bizarre grotcreaties. Het is wel toeristisch, maar onze kids vonden het heel spannend om onder de grond in een grot te banjeren. Er mogen maar een beperkt aantal bezoekers per dag in de grot. Wij regelen alvast kaartjes voor je gezin zodat jullie in elk geval één van hen zijn.

De rest van de dag vul je zelf in en je hoeft je hier zeker niet te vervelen. Zijn jullie outdoor liefhebbers, kies dan voor een rit naar de Swartbergpas. Deze pas ligt net buiten Oudtshoorn en je kunt er mooie wandelingen maken door Fynbos.

Dag 3 – vertrek Oudtshoorn

Na het ontbijt pak je de koffers in, kids in de auto en ready to go. Afhankelijk van je route vervolg je de reis richting Kaapstad of richting de Tuinroute. Reis je richting Kaapstad vervolg dan je reis met Braaien op de boerderie waar je slaapt op een echte boerderij. Reis je vanuit hier door naar de Tuinroute, dan ontdek je de kust en de cultuur met de bouwsteen Klik met de Xhosa.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Overnachten in safari-stijl

Reissom: € 205,- per volwassene en € 151,- per kind
Inbegrepen: safaritenten met airco, een minibar en een buitendouche.

Wil je je verblijf iets extra’s meegeven, kies dan voor onze safarilodge net buiten Oudtshoorn. Je slaapt in sfeervolle safaritenten, stijlvol en comfortabel, met airco, een minibar en een buitendouche. Vanaf de tenten kijk je uit over een meer(tje) met nijlpaarden.

Ook vanaf dit plekje kun je de omschreven uitstapjes maken en regelen wij de kaarten voor de grotten voor je. Daarnaast ga je op zoek naar olifanten, nijlpaarden, buffels, neushoorns, zebra’s, giraffen en antilopen tijdens een jeepsafari. Kinderen van alle leeftijden kunnen mee op safari en er is een (niet verwarmd) zwembad.

Welke optie wil je aanvragen?

Over bergpas naar outback
Overnachten in safari-stijl
x

Verstuur je reisplan