Kaapstad pinguïns Zuid-Afrika

Toeren langs de Kaapse kust

Kaapstad en strand Zuid-Afrika met kinderen en tieners

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Houtbaai, Kaapstad en strand Zuid-Afrika
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 158,- per volwassene
€117,- per kind
o.b.v. 2 volwassnen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en reisperiodes op aanvraag.

Houtbaai is volgens ons een fijne plek om je reis door Zuid-Afrika met kinderen en tieners op een relaxte manier af te sluiten, of juist te beginnen. Naast de Tafelberg en het historische centrum, staat de omgeving van Kaapstad ook bekend om zijn kusten, Kaap de Goede Hoop en zeldzame Afrikaanse pinguïns.

Je verblijft op een fijne plek, slechts een paar minuten rijden van het strand, en een klein half uurtje rijden naar het centrum van Kaapstad. In onze zomer is het niet altijd strandweer, maar je kan lekker uitwaaien, een potje te voetballen of een zandkasteel bouwen. Vaak is de zee te wild, en daarom heeft je accommodatie ook een zwembad. Het familievriendelijke Houtbaai is een goede uitvalsbasis om Kaapstad en het Kaapse schiereiland te verkennen. Via de beroemde Chapman's Peak Drive maak je een dagtocht naar Kaap de Goede Hoop, het meest Zuidwestelijke puntje van Afrika. Wandel naar de oude vuurtoren en ga picknicken in het nationale park, maar pas wel op voor de brutale bavianen. Bij Boulder's Beach zie je de pinguïns over het strand waggelen en kun je een stukje met ze zwemmen.

Overnachten: 3 nachten in een guestlodge in Houtbaai
Excursie: boottocht naar de zeehondenkolonie
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 3x ontbijt
  • autohuur, tolgelden

  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden

kaapstad baai zuid afrikaDag 1 – Houtbaai, aankomst

Houtbaai met zijn pittoreske vissershaven en een spierwit strand ligt zo’n 20 km ten zuiden van het centrum van Kaapstad. De baai vormde destijds een natuurlijke haven met veel beschutting voor de vloot van de VOC. De Hollanders bouwden hier een scheepswerf en het hout uit de bossen werd gebruikt voor de reparatie van hun schepen, vandaar de naam Houtbaai.

In Houtbaai zijn diverse leuke restaurantjes en er is een Spar supermarkt dichtbij. Bovendien ben je in een half uurtje in het centrum van Kaapstad.

Dag 2 – Houtbaai, Kaap de Goede Hoop

Stap vandaag na het ontbijt de auto in voor een rit richting Kaap de Goede Hoop. Neem vanuit Houtbaai de panoramische kustroute, de Chapman’s Peak Drive, naar het Kaap de Goede Hoop Nature Reserve. Je kunt diverse wandelingen in het park maken, en naast de vele vogelsoorten kwamen wij er onder meer bavianen, elanden, schildpadden, een bontebok en struisvogels tegen.

Na een picknick in het park kun je doorrijden naar de pinguïnkolonie nabij Simon’s Town. Bij Foxy Beach kun je ze vanaf een houten platform van dichtbij bekijken en bij Boulders Beach kun je je snorkel op zetten. Als je geluk hebt, kun je een stukje met ze gaan zwemmen.

 

Dag 3 – Houtbaai, strand in Zuid-Afrika

Na een lange nacht vissen komen de vissers iedere ochtend in hun traditionele houten boten de haven van Houtbaai binnengevaren, om hun vangst af te leveren. Dit is tevens het vertrekpunt van je boottochtje van drie kwartier naar het nabijgelegen Duikereiland, waar zich een kolonie zeehonden bevindt en diverse zeevogels broeden. Bij terugkomst kun je voor de lunch in de haven ook terecht voor (vers gevangen) fish & chips.

’s Middags trokken wij richting het strand van Zuid-Afrika met kinderen. Wij waren er in augustus, dus het water was te koud om in te zwemmen maar het was prima weer om samen een zandkasteel te bouwen en een potje voetbal te spelen. Ons favoriete restaurant aan het strand is Dunes. Terwijl de zon langzaam onder ging, zaten wij hier met onze voeten in het zand te genieten van gegrilde vis en een glas Chardonnay. De kinderen vermaakten zich met andere kinderen in de speeltuin van het restaurant.

Dag 4 – Houtbaai, vertrek

Voor veel families is dit de laatste bestemming op hun reis door Zuid-Afrika. De meeste vluchten terug naar Amsterdam vertrekken pas ’s avonds, dus je hebt nog de hele dag om van het strand in Zuid-Afrika te genieten. Ook het wijngebied ligt om de hoek en leuk om even naar toe te rijden.

Wil je je verblijf aan het strand in Zuid-Afrika met kinderen nog een paar nachten verlengen, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wanneer je pas ’s avonds laat terugvliegt dan is het ook mogelijk om een late check-out voor je te reserveren.

Is dit pas het begin van je reis, dan zou je die kunnen vervolgen in het nabij gelegen wijngebied, waar je verblijft in een sfeervol guesthouse of een oud wijnhuis, en van de ene proeverij naar de andere fietst.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan