cape town penguins zuid afrika

Toeren langs de Kaapse kust

Strand Zuid-Afrika met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Strand Zuid-Afrika
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 137,- per volwassene
€101,- per kind

Dit is volgens ons een fijne plek om je reis door Zuid-Afrika met kids op een relaxte manier af te sluiten of juist te beginnen. Naast de Tafelberg en het historische centrum, staat de omgeving van Kaapstad ook bekend om zijn kusten, Kaap de Goede Hoop en zeldzame Afrikaanse pinguïns.

Je verblijft op een fijne plek op een paar minuten rijden van het strand. In onze zomer is het niet altijd strandweer maar je kan lekker uitwaaien, een potje te voetballen of een zandkasteel bouwen. Vaak is de zee te wild dus daarom heeft je accommodatie ook een zwembad. Het familievriendelijke Houtbaai is ook een goede uitvalsbasis om met de huurauto een dagtocht naar Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke puntje van Afrika, te maken. Wandel naar de oude vuurtoren en ga picknicken in het nationale park, maar pas wel op voor de brutale bavianen. Bij Boulders Beach zie je de pinguïns over het strand waggelen en je kunt daar met ze zwemmen.

Overnachten: 3 nachten in een guestlodge in Houtbaai
Excursie: geen
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 3x ontbijt
  • autohuur, tolgelden

  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden, pinguïnkolonie (volw. € 3,- en € 1,- per kind)

kaapstad baai zuid afrikaDag 1 – Houtbaai, aankomst

Houtbaai met zijn pittoreske vissershaven en een spierwit strand ligt zo’n 20 km ten zuiden van het centrum van Kaapstad. De baai vormde een natuurlijke haven met veel beschutting voor de vloot van de VOC. De Hollanders bouwden hier een scheepswerf en het hout uit de bossen werd gebruikt voor de reparatie van hun schepen, vandaar de naam Houtbaai.

In Houtbaai zijn diverse restaurantjes en een Spar supermarkt in de buurt. En natuurlijk ben je in een half uurtje in Kaapstad.

familie-rondreis-zuid-afrika-kaapstad-strand-penguins

Dag 2 – Houtbaai, Kaap Goede Hoop

Na het ontbijt stap je nog een keer de auto in voor een rit richting Kaap de Goede Hoop. Vanuit Houtbaai neem je dan de panoramische kustroute, de Champan’s Peak Drive (€3,- tol per auto), naar het Kaap de Goede Hoop Nature Reserve (toegang €8,- per volw. en €3,- per kind). Er zijn diverse wandelingen in het park te maken en naast de vele vogelsoorten kwamen wij er onder meer bavianen, elanden, schildpadden, een bontebok en struisvogels tegen.

Na een picknick in het park kun je doorrijden naar de pinguïn kolonie (toegang €3,- per volw. en €1,- per kind) nabij Simon’s Town. Bij Foxy Beach kun je ze vanaf een houten platform van dichtbij bekijken en bij Boulders Beach kun je je snorkel op zetten en als je geluk hebt een stukje met ze gaan zwemmen.

dunesDag 3 – Houtbaai, strand in Zuid-Afrika

Na een lange nacht vissen komen de vissers iedere ochtend in hun traditionele houten boten de haven van Houtbaai binnen gevaren, om hun vangst af te leveren (foto tip). Vanuit de haven kun je een boottochtje (€6,- per volw. en €3,- per kind) van drie kwartier naar het nabijgelegen Duiker eiland maken, waar zich een kolonie zeehonden bevindt en diverse zeevogels broeden. Voor de lunch kun je in de haven ook terecht voor (vers gevangen) fish & chips.

‘s Middags trokken wij richting het strand van Zuid-Afrika met kinderen. Wij waren er in augustus dus het water was te koud om in te zwemmen maar het was prima weer om samen een zandkasteel te bouwen en een potje voetbal te spelen. Ons favoriete restaurant aan het strand is Dunes. Terwijl de zon langzaam onder ging, zaten wij hier met onze voeten in het zand te genieten van gegrilde vis met een glas Chardonnay. De kinderen vermaakten zich met andere kinderen in de speeltuin van het restaurant.

kaapstad-strand-met-kids4Dag 4 – Houtbaai, vertrek

Voor veel families is dit de laatste bestemming op hun reis door Zuid-Afrika. De meeste vluchten terug naar Amsterdam vertrekken pas ‘s avonds, dus je hebt nog heel de dag om van het strand in Zuid-Afrika te genieten. Ook het wijngebied ligt om de hoek en leuk om even naar toe te rijden.

Wil je je verblijf aan het strand in Zuid-Afrika met kinderen nog een paar nachten verlengen, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wanneer je pas ‘s avonds laat terugvliegt dan is het ook mogelijk om een late check-out voor je te reserveren.

Is dit pas het begin van je reis, dan zou je die kunnen vervolgen in het nabij gelegen wijngebied, waar je verblijft in een oud wijnhuis en van de ene proeverij naar de andere fietst.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatief verblijf: Camps Bay

Reissom: € 230,- per volwassene en € 170,- per kind
Inbegrepen: 3 nachten met zwembad incl. ontbijt

Houtbaai is een rustige en familievriendelijke locatie om je reis af te sluiten. Zoek je echter wat meer reuring, dan bieden wij ook de mogelijkheid om in Camp Bay te verblijven. Deze hippe en levendige badplaats is een trekpleister voor de rich en famous. Hier vind je de beste reaturants, bars en clubs. Je verblijft in een comfortabel apartement met zwembad op steenworp afstand van het strand.

Welke optie wil je aanvragen?

Toeren langs de Kaapse kust
Alternatief verblijf: Camps Bay
x

Verstuur je reisplan