Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30

  Braaien op de boerderie

  Tuinroute Zuid-Afrika met kinderen

  Braaien op de boerderie
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Heidelberg
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 97,- per volwassene
  € 72,- per kind

  Ervaar het plattelandsleven bij boer Neels en zijn familie, op een boerderij. Dit is geen plek om je kop in het zand te steken, want het uitzicht over de glooiende omgeving is adembenemend.

  In tegenstelling tot wat sommige reizigers verwachten, bestaat Zuid-Afrika niet alleen maar uit safariparken en bushland. Een groot deel van het land is namelijk bestemd voor veeteelt en landbouw. Spring achterin het 'vierwiel bakkie' van de boer, voor een rondleiding over z'n landgoed. Je ziet hoe de herdershond een kudde schapen bij elkaar houdt, hoe lammetjes worden gevoerd of je kunt kijken bij het schapen scheren. Bij je sfeervolle stenen cottage met een open haard, kun je 's avonds braaien (barbecueën). Wij zorgen voor het hout, de salades en het vlees, jullie voor de grill-skills?

  Overnachten: 2 nachten in een stenen cottage op de boerderij bij Heidelberg
  Excursie: rondleiding op de boerderij
  Transport: n.v.t.
  Maaltijden: 2 x ontbijt, 1 x braaipakket (Afrikaanse barbecue)
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  tuinroute zuid afrika bbqDag 1 – Aankomst op de boerderij

  Boer Neels en zijn familie heten je van harte welkom op hun boerderij nabij Heidelberg, op 3,5 uur rijden vanaf Kaapstad, aan het begin van de groene Tuinroute met zijn diverse natuur. Het landgoed beslaat 1200 hectares en naast de meer dan duizend schapen en een kudde Afrikaanse koeien, lopen er ook een handje vol struisvogels rond. Je verblijft de komende nachten in een cottage met twee slaapkamers en een woonkamer met een open keuken. In de keuken bevindt zich een open haard, waar je ook kunt braaien. Een braai is een typisch Afrikaanse barbecue waarbij je gebruik maakt van hout in plaats van kolen. Bij goed weer staat er buiten ook een grill waar je op kunt braaien. Wij zorgen er voor dat er de eerste avond een braaipakket voor je klaar ligt in de koelkast. Het pakket bestaat uit twee soorten salades, een aardappel ovenschotel, groenten, lamskoteletten en struisvogelworstjes* Eet smakelijk!

  * Mocht je een aangepast menu willen, dan kan dit bij aankomst geregeld worden.

  struisvogels-zuid-afrika-met-kinderenDag 2 – Rondleiding over de boerderij

  Vandaag gaan jullie de boer een handje helpen tijdens een rondje over zijn landgoed. In tegenstelling tot de meer commerciële struisvogelboerderijen bij Oudsthoorn, hebben dieren hier de ruimte om vrij rond te lopen en worden ze maar beperkt bijgevoerd. De herdershond laat trots zien hoe hij in zijn eentje een kudde schapen bij elkaar weet te drijven. Of (in het seizoen) laat de boer zien hoe de schapen worden geschoren of de lammetjes worden gevoed.

  ‘s Middags kun je met de kinderen een wandeling gaan maken in de omgeving of een boek lezen aan de rand van het zwembad (niet verwarmd), terwijl de kinderen vergelijken wie er het beste bommetje kan maken.

  tuinroute zuid afrika wegDag 3 – Vertrek boerderij tuinroute

  Het ontbijt wordt in de woonkamer van de boerderij zelf geserveerd. Op het menu staat vers fruit, brood, yoghurt en tijdens het broedseizoen (september – februari) kun je rekenen op een struisvogel-omelet (de rest van het jaar komen de eitjes van de kip).

  Na het ontbijt neem je weer afscheid van het boerenleven en vervolg je je reis langs de tuinroute. Vanuit hier is het ongeveer 3 uur rijden naar Knysa waar je in een houten chalet aan de rand van de lagune verblijft en je inzicht krijgt in de lokale Xhosa cultuur tijdens een rondleiding door de gemeenschap. Bezoek een schooltje, laat je toekomst voorspellen door een medicijnvrouw en proef typisch Zuid-Afrikaans eten tijdens een lunch bij de mensen thuis.

  Nabij Plettenberg, op 3,5 uur rijden vanaf de boerderij, vonden wij een leuk resort in de duinen en ga je walvissen spotten op de Indische Oceaan.

  Familie Ribbens (kids 7, 9 en 12 jaar)

  “Vanmorgen zijn we met boer Neels om half acht een rondje gaan maken over zijn land. We beginnen met het voeren van de struisvogels. Naast struisvogels heeft Neels ook koeien en schapen. Verder verbouwt hij gerst en koolzaad. We gaan naar een groot weiland waar de kinderen een kudde schapen gaan ophalen. Neels vertelt vol passie over zijn bedrijf. ‘s Avonds wordt het braai pakket gebracht. Huib maakt buiten een vuurtje en na de overheerlijke braai verplaatsen we het vuurtje naar binnen. Een heerlijk dag in en om de boerderij.”