plettenberg tsitsikamma zuid afrika

Actief op de tuinroute

Canopy tour, kajakken en dolfijnen of walvissen spotten op de Tuinroute

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Plettenberg - Tuinroute- Tsitsikamma National Park
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 234,- per volwassene
€ 173,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en reisperiodes op aanvraag.

Van boomtop naar boomtop zoef je over een dikke kabel door het oerwoud, Tsitsikamma National Park. Bij elk platform vertelt de gids over de dieren en bomen die je ziet. 's Middags maak je op eigen gelegenheid een hangbruggenwandeling door het oerbos met ruige kustlijn en watervallen. Je combineert dit natuurpark met een relaxmoment in je reis, namelijk drie nachten in Plettenberg Bay. Niks moet, alles mag.

De minimum leeftijd voor de conopy tour is 7 jaar. Zijn je kids jonger dan zeven, dan halen we de boomtopexcursie voor je uit het programma. Eventueel kunnen we wel een dolfijnenboottocht voor je inplannen. Daarnaast is het dan nog steeds leuk om het Tsitsikamma park te bezoeken vanuit Plettenberg.

Overnachten: 3 nachten in een vakantiehuisje in Plettenberg
Excursie: canopy tour
Transport: n.v.t.
Maaltijden: ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden

walvissentocht met kinderen zuid afrikaDag 1 – aankomst Plettenberg

Vlakbij Plettenberg Bay vonden wij een fijne plek te verblijven met je kids. De ideale plek om even bij te komen van alles wat je tot dan toe hebt ondernomen. Speel een potje voetbal op het strand of wandel en klauter bij Robberg eiland. Niets hoeft, alles mag.

Tsitsikamma National Park boomtop slingerenDag 2 – boomtop slingeren in Tsitsikamma National Park

Vandaag ga je een actieve dag tegemoet in het Tsitsikamma National Park (circa 1 uurtje rijden). Vanuit de boomtoppen, soms wel 30 meter boven de grond, zie je het Tsitsikamma National Park onder je. Na een briefing krijg je een harnas aan en ben je klaar om te gaan. Je zoeft over een enorme kabel van boomtop naar boomtop. Je kijkt uit over het dichtbegroeide bos en ziet meer dan 200 soorten vogels. Op elk platform (10 in totaal) kom je even bij terwijl de gids vertelt over het leven in de bossen. Na 2,5 uur sta je weer met beide benen op de grond.

’s Middags kun je in Tsitsikamma National Park een hangbrugwandeling (1,5 uur) maken over de Stormrivier. Struin door het oerbos en zie de hoge kliffen zo de zee in rollen. Als het warm is, kun je met de kinderen afkoelen bij de waterval die je onderweg tegenkomt.

dolfijnentoch zuid afrikaDag 3 – strand Plettenberg / dolfijnen tocht

Na je actieve dag van gisteren hoef je vandaag even helemaal niets. Relaxen op het strand, schelpen zoeken of verstoppertje in de duinen. Wil je toch iets gaan doen, dan kun je een dolfijnenboottocht maken. Naast verschillende soorten dolfijnen zie je misschien ook haaien en vaar je langs een kolonie van duizenden zeehonden.

Reis je tussen juli en november dan kun je hier ook walvissen spotten. Een walvisboottocht is net als de dolfijnentocht ongeveer twee uur. Wil je één van de boottochten in je reis opnemen, laat het ons dan weten. We plannen deze dan voor je in.

Canopy tour in het Tsitsikamma National ParkDag 4 – vertrek Plettenberg

Nog een laatste wandeling over het strand en dan stap je weer in de auto op weg naar de volgende belevenis. Op vier uur rijden vanaf Plettenberg ligt het Addo olifantenpark. Hier verblijf je in een houten chalet en kun je in je eigen auto op zoek naar de Big-5. Wij regelen voor jullie na sluitingstijd een avondsafari met ranger.

Rijdend over de Tuinroute richting Kaapstad, vonden wij een comfortabele lodge in een privé safaripark waar safari’s voor families met jonge kinderen worden georganiseerd.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special Stay Glamping Plettenberg

Reissom: € 209,- per volwassene en € 154,- per kind
Inbegrepen: 3 nachten inclusief ontbijt + canopy tour

Wil je je verblijf in Plettenberg nog iets extra’s meegeven, verblijf dan in onze glamping-optie net buiten Plettenberg. Je slaapt in een luxe safaritent met zowel airconditioning als electrische dekens wanneer het wat frisser wordt in de nachten. Vanaf je houten terras kijk je uit over de groene heuvels begroeid met bossen en de bergen van Tsitsikamma. Middenin de natuur bubbel je in de hottube of neem je een duik in het zwembad.

Bij je tent vind je ook een haard en een braai. Tijdens je verblijf in de safari-tent regelen wij bij boeking dan ook een pakket voor op de braai.

 

 

Optioneel verblijf: Tsitsikamma park

Reissom: € 231,- per volwassene en € 171,- per kind
Inbegrepen: 3 nachten incl. ontbijt + canopy tour

In plaats van in een hotel in Plettenberg, kun je ook aan de rand van het Tsitsikamma park zelf verblijven. De perfecte uitvalsbasis om het park verder te verkennen. Je kunt er prachtige wandelingen maken door de natuur en waaghalzen kunnen bijvoorbeeld bungee jumpen bij Bloukrans Bridge. Liever ontspannen? Dan kan dat ook prima aan de rand van het zwembad.

Welke optie wil je aanvragen?

Actief op de tuinroute
Special Stay Glamping Plettenberg
Optioneel verblijf: Tsitsikamma park
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan