Baie welkom Kaapstad

Reis Kaapstad met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Kaapstad
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 245,- per volwassene
€ 180,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag.

Kaapstad is meerdere malen uitgeroepen tot één van de mooiste steden ter wereld. Het 'mediterrane' weertje maakt het een heerlijke plek om je reis met kinderen door Zuid-Afrika te starten.

Deze havenstad werd ooit door Nederlanders opgericht als verversingspost voor VOC-schepen op weg naar het Verre Oosten. Kaapstad heeft een directe vliegverbinding met Amsterdam. Bij aankomst regelen wij een transfer naar een Victoriaans guesthouse aan de rand van het centrum. Ook al is Kaapstad met kinderen een veilige stad, met een privégids hoor je tijdens een wandeling door het centrum meer over de geschiedenis van de stad en Zuid-Afrika. Met het afvuren van een kanon in een oud VOC-fort is ook voor de kids een spannende reis begonnen.

Overnachten: 3 nachten in een Victoriaans guesthouse
Excursie: rondleiding in Kaapstad met gids
Transport: transfer Kaapstad luchthaven – hotel per auto met chauffeur, vervoer naar het Waterfront per minibusje
Maaltijden: 3x ontbijt
  • autohuur

  • overig vervoer (zoals de boot naar Robbeneiland, kabelbaan naar de top van de Tafelberg)

  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden

  • fooien

Reis naar Kaapstad met kinderenDag 1 – Kaapstad, aankomst

De meeste reizen naar Zuid-Afrika starten met een rechtstreekse vlucht van bijna 11 uur met KLM. In de avond kom je aan op de luchthaven van Kaapstad met je kinderen. In de aankomsthal staat een chauffeur klaar met een bordje met je naam erop, om je in een half uurtje naar je guesthouse te brengen.

We werken graag samen met kleinschalige, goedgerunde guesthouses. Ze hebben een Victoriaanse stijl en zijn sfeervol ingericht. Bij het guesthouse aangekomen, zijn de kinderen waarschijnlijk zo moe dat ze regelrecht hun bed in kunnen.

Canon tijdens je reis door Kaapstad met kinderenDag 2 – Kaapstad, wandeling met gids door het verleden

’s Ochtends word je gelukkig zonder jetlag wakker (zomers is er geen tijdverschil, in de winter 1 uur) en kun je aanschuiven voor het ontbijt. Om 10:00 uur maak je kennis met Johnny (of één van onze andere privégidsen). Naast Engels spreekt hij Afrikaans Nederlands, wat voor kinderen ook best goed te verstaan is. Hij geeft je extra bestemmingsinformatie en neemt je mee het centrum in voor een tocht door het verleden van Kaapstad.

Kaapstad werd in 1652 gesticht door de Nederlander Jan van Riebeeck en was een belangrijke stop voor de VOC- schepen richting Oost-Indië. Je rondleiding door de stad begint in het Kasteel de Goede Hoop, het oudste gebouw in Zuid-Afrika.

tafelberg-kaapstad-met-kinderenVanaf het kasteel loop je over het grote plein voor het oude stadhuis, waar Nelson Mandela op het balkon zijn eerste toespraak hield, nadat hij werd vrijgelaten. Bij Green Market square vind je een markt waar je kleurrijke kleren en souvenirs kunt kopen. Tegenover de Grote Kerk kun je het slavenmuseum bezoeken en vervolgens kom je uit bij de Company’s Gardens. Ontstaan als groentetuin voor de VOC, is het uitgegroeid tot een fraaie botanische tuin, waar de kinderen rond kunnen rennen en de eekhoorntjes kunnen voeren.

Bestel een paar ijsjes en wacht op het terras terwijl Johnny het minibusje ophaalt om jullie naar het VA Waterfront (de haven) te brengen. Hier eindigt de tour en kun je een leuk restaurantje aan het water uitzoeken om te gaan lunchen. ’s Middags kun je vanaf hier de boot nemen naar Robbeneiland, het Alcatraz van Kaapstad, waar Nelson Mandela 27 jaar gevangen zat. Een andere leuke tip voor jong en oud is het Two Oceans Aqarium, waar je naast honderden soorten vissen ook haaien, zeehonden en schildpadden te zien krijgt. De bezienswaardigheden in Kaapstad zijn erg leuk voor kinderen.

Reis Kaapstad de Tafelberg opDag 3 –  Kaapstad, Tafelberg

Vandaag heb je vrij om Kaapstad op eigen gelegenheid te verkennen. Genoeg bezienswaardigheden in Kaapstad. Als het helder weer is, raden wij aan direct de kabelbaan naar de top van de Tafelberg te nemen (retour volw: €20,- kind: €10,-). Kaartjes zijn vooraf online verkrijgbaar, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Als er teveel wind staat, wordt de kabelbaan van de Tafelberg afgesloten. Er zijn ook wandelroutes die de berg op gaan, maar deze zijn erg steil, en raden wij met kinderen niet aan.

De kabelbaan is al een beleving op zich en  brengt je binnen 6 minuten bovenop de icoon van Kaapstad, met een panoramisch zicht over de stad en de wijde omgeving. Toen wij er waren, hing er helaas een dikke laag mist en hebben we weinig van het uitzicht kunnen genieten. Toch was het leuk om met de kinderen een wandeling over het plateau te maken, dat als natuurgebied op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Let op: De kabelbaan van de Tafelberg is de laatste week van juli en de eerste week van augustus gesloten voor jaarlijks onderhoud. Maar Lion’s Head en Signal Hill zijn ook mooie plekken om de stad van bovenaf te bekijken. 

zuid-afrika-vakantie-met-kinderen-huurautoDag 4 – Kaapstad, vertrek

Wij regelen dat het autoverhuurbedrijf de huurauto ’s ochtends bij je guesthouse aflevert. Vanaf Kaapstad kun je vervolgens verschillende kanten op. Binnen een uur ben je in het wijngebied rondom Stellenbosch, waar je kunt verblijven in een oud wijnhuis en gaat fietsen door de wijnvelden.

Op 3,5 uur rijden, op de Tuinroute langs de Zuid-Afrikaanse kust, verblijf je op een boerderij, waar je het landleven gaat ervaren en wij ’s avonds een braai (barbecue) voor je regelen.

Of wil je direct op safari? Hiervoor hoef je namelijk niet helemaal naar het Kruger Park af te reizen. Op vier uur rijden vonden wij een kindvriendelijke lodge waar je met een ranger volop wilde dieren kunt gaan spotten. Het grote voordeel is ook dat er in dit gebied geen malaria voorkomt.

Kaap de Goede Hoop tip:

Wil je graag Kaap de Goede Hoop (het meest Zuidwestelijke puntje van Afrika) bezoeken en pinguïns over het strand zien waggelen, dan raden wij aan om dit aan het einde van je reis te doen. Je kunt dit namelijk goed combineren met een relaxed verblijf aan het familievriendelijke strand van Houtbaai, een ideale afsluiter.

Familie Piket met hun zoontje van 2 jaar

“De rondleiding in Kaapstad was vooral door supervriendelijke gids (onze Tibbe was echt DOL op hem, heeft het nog over ‘Hopie’) erg leuk.”

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatief verblijf: Kaapstad centrum hotel

Reissom: € 209,- per volwassene en € 155,- per kind
Inbegrepen: 3 nachten in hotel met ontbijt, airport transfer + stadswandeling met privégids

In plaats van een guesthouse aan de rand van de stad, is het ook mogelijk om in een hotel midden in het centrum van Kaapstad te verblijven, aan de voet van de Tafelberg, op loopafstand van het gezellige VA Waterfront. Je verblijft dan in een comfortabel apartement of familiekamer en er is een (binnen)zwembad om een duik in te nemen.

Welke optie wil je aanvragen?

Baie welkom Kaapstad
Alternatief verblijf: Kaapstad centrum hotel
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan