walvissentocht zuid afrika

Ahoy! walvis in zicht

Walvissen Zuid-Afrika met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Kaapstad - Hermanus
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 199,- per volwassene
€ 147,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag.
Reisperiode: juli t/m november

De boot ligt stil in het water. Op nog geen 50 meter afstand spuit een walvis een wolk mist de lucht in, en slaat met zijn staart op het water. Langzaam komt hij dichterbij ... nu zie je pas goed hoe groot hij is. Met zijn 16 meter is hij langer dan de boot waar je op zit.

Van juli t/m november migreren diverse soorten walvissen langs de kust van Zuid-Afrika. Dat wordt walvissen spotten in Zuid-Afrika. Ze zwemmen de baai van Hermanus in om hun jongen te krijgen. Je verblijft twee nachten in een gezellig guesthouse in deze vissersplaats. Uniek aan deze plek is dat je de walvissen ook vanaf de kant kunt spotten. Ideaal met jonge kinderen of als je er geen genoeg van kunt krijgen.

Overnachten: 2 nachten in een gezellige beach cottage in Hermanus
Excursie: boottocht walvissen spotten
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden

Dag 1 – aankomst Hermanus

Vanuit Kaapstad ben je krap twee uur onderweg. Kies niet voor de snelweg, maar juist voor een route langs de kust. Dit is één van de mooiste kustwegen van het zuidelijk halfrond. Hermanus is een gezellig vissersplaatsje wat door de jaren heen is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming voor zowel internationale reizigers als de Zuid-Afrikanen zelf. Redelijk toeristisch dus, maar het is dan ook wel dé plek voor het spotten van walvissen in Zuid-Afrika. Bijzonder aan Hermanus is de baai waarin de walvissen zwemmen. Vanaf het vaste land kun je de dieren in het water zien springen of zie je in de verte een waterspuit boven het water. Maak vanmiddag een wandeling langs één van de wandelpaden rond de baai of kies voor een relaxmiddagje in Hermanus zelf.

In Hermanus hebben we een gezellige beach cottage gevonden, pal bij het strand waar je met je kids kunt verblijven. ’s Morgens wordt er een ontbijtmandje langs gebracht, zodat je niet zelf de inkopen hoeft te doen. Reis je met 1 kind, dan overnacht je in een gezellig guesthouse in het centrum van Hermanus.

Walvissentocht Zuid-Afrika, in HermanusDag 2 – Walvissen spotten op de Indische Oceaan

Heb je de walvissen op dag 1 in de verte in de baai zien zwemmen? Vandaag ga je ze van dichtbij bekijken. Je maakt een twee uur durende walvissentocht voor de kust van Hermanus. Je start in de baai, maar gaat al gauw ook de open zee op. Tijdens de tocht die wij zelf maakten, zagen wij drie walvissen, een Bultrugwalvis van ongeveer 17 meter en een grote Southern Right walvis met een baby erbij. Ook zagen wij een groep van zo’n 20 dolfijnen in de branding spelen. Naast veel verschillende soorten dolfijnen zie je ook zeehonden en misschien wel pinguïns en haaien.

Reis je buiten het walvisseizoen, dan kun je deze boottocht niet maken. We raden deze bouwsteen dan ook alleen aan in het walvisseizoen (juli t/m november).

Walvissen Zuid-Afrika, maar ook dolfijnenDag 3 – vertrek Hermanus

Omdat Hermanus, naast de walvissen, niet heel veel meer te bieden heeft, vinden wij twee overnachtingen hier prima. Vanuit Hermanus reis je door naar het binnenland, naar Braaien op de Boerderie of Grot in de outback. Leer het binnenland kennen door een lokale farmtour of een kruip door, sluip door grottenavontuur.

Pien (10 jaar) – familie Ribbens

“We waren eventjes aan het varen en toen zagen we al de eerste walvissen in Zuid-Afrika: het waren er drie naast elkaar. Heel mooi was dat. Toen gingen we verder en zagen we er één die sprong maakte. Zoals mijn moeder zei: tranentrekkend mooi! We kwamen langs grote rotsen en zagen zeehonden. Eerst zagen we er een paar, maar al snel ontdekten we dat het er heel veel waren. De gids vertelde dat er wel 4000 zeehonden in deze baai leven. Toen gingen we weer terug, we maakten heel veel vaart en schoven zo het strand op.”

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Glamping optie op wijnboerderij

Reissom: € 146,- per volwassene en € 108,- per kind
Inbegrepen: Twee nachten verblijf in safaritent incl. ontbijt, een braaipakket en een walvistocht

Wil je je verblijf iets extra’s meegeven, kies dan voor onze glamping optie. Je slaapt in een luxe safaritent op een wijnboerderij in de bergachtige binnenlanden, op een kwartiertje rijden van Hermanus. Je hebt hier geen zwembad, maar er is wel een groot stuwmeer waar je in kunt zwemmen en vissen (vergeet je visuitrusting niet). ’s Morgens wordt het ontbijt in een picknickmand bij de tent gebracht. In de tent het je een houtkachel voor de koude nachten. Hou je van wijn, dan ben je hier ook op de juiste plek. De wijn die ze hier produceren heeft al diverse prijzen gewonnen en in het restaurant kun je terecht voor een proeverij. De braaiplek buiten maakt de Zuid-Afrikaanse kampeerervaring compleet. Wij regelen bij boeking direct een Braaipakket voor je.

Welke optie wil je aanvragen?

Ahoy! walvis in zicht
Glamping optie op wijnboerderij
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan