zuid afrika safari kids giraf

Welpen in het wild

Safari Westkaap Zuid-Afrika met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Safari Westkaap Zuid-Afrika
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 354,- per volwassene
€ 262,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag

Anders dan in het droge noorden van Zuid Afrika, kijk je hier na je gamedrive vanaf je veranda uit over een groene, glooiende omgeving met bergen op de achtergrond. Op een paar uur rijden vanuit Kaapstad ga je wildspotten in een 4x4 en met een ervaren ranger. In het malariavrije gebied, langs de beroemde tuinroute, vonden wij een klein opgezet wildreservaat dat zeer geschikt is voor families.

Je verblijft in een comfortabele safarilodge met zwembad. Tijdens je verblijf zijn het ontbijt, diner en 1 game drives (jeepsafari's) per dag inbegrepen. Voor families met kinderen onder de 6 jaar worden er soms speciale game drives georganiseerd, die minder intensief, maar wel educatief zijn. Als het 's avonds afkoelt, kun je jezelf opwarmen bij de open haard in de lodge.

Overnachten: 2 nachten in een safarilodge aan de Tuinroute
Excursie: 2 game drives in een landrover
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 2 x ontbijt en diner
  • autohuur

  • overige maaltijden

  • entreegelden

Westkaap Zuid-Afrika op safari met kidsDag 1 – safarilodge Westkaap Zuid-Afrika, aankomst

Vanuit Kaapstad is het vier uur rijden naar deze safari lodge aan de Tuinroute. Het wildreservaat is de thuis van een overvloed aan dieren en vogels, waaronder 4 van de Big 5 (leeuw, olifant, buffel en neushoorn) en  de bijzondere zwarte impala antiloop. In het hoofdgebouw bevindt zich de lounge, open haard, zwembad en spa. Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen werd het oude Farm House omgebouwd tot Manor house. Met eigen restaurant, terras en lounge.

In de middag is het tijd voor je eerste safari. We keken onze ogen uit en streepten alle dieren die we zagen netjes af van onze kaart. Rond half zeven keer je terug bij de lodge en kun je je klaar gaan maken voor het diner (inclusief).

safari-kaap-zuid-afrika-met-kinderenDag 2 – safarilodge Westkaap, game drive

Je verblijft in een sfeervolle familiekamer met ruime badkamer. Natuurlijk is er een zwembad en heeft de lodge een restaurant. Na het ontbijt kun je bij de receptie vragen naar de verschillende mogelijkheden die je kan doen. Of je doet deze ochtend lekker rustig aan en neem je een duik in het zwembad. Optionele activiteiten zijn paardrijden, kanotochten of een picknick met olifanten

’s Middags stap je weer in de landrover (max. 10 pers.) en ga je voor de tweede keer op safari. De ranger spot met zijn getrainde oog het wild al op grote afstand en legt je van alles uit over het gedrag van de dieren. Mochten de kinderen niet mee willen, wat we ons haast niet kunnen voorstellen, dan kan er ook een oppas geregeld worden.

Dag 3 – safarilodge Westkaap, vertrek

Na het ontbijt zit het avontuur er weer op. Je zal tijdens de safari’s genoeg beesten hebben gespot. En hopelijk heb je ze allemaal op je camera vast kunnen leggen.

Vanuit de lodge is het twee uur rijden naar Knysna, waar wij sfeervolle familiechalets aan de rand van de lagune hebben. In Knysna maak je kennis met de Xhosa cultuur. Samen met een lokale gids neem je een kijkje in een schooltje, laat je je toekomst voorspellen door een traditionele heelster en proef je typisch Zuid-Afrikaans eten tijdens een lunch bij mensen thuis.

Wil je walvissen gaan spotten voor de kust en even uitrusten op het strand, kijk dan naar onze bouwsteen bij Plettenberg, op 2,5 uur rijden van de safarilodge.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatief: slapen in een safaritent

Reissom: € 205,- per volwassene en € 151,- per kind
Inbegrepen: 2 overnachtingen in een safaritent, inclusief ontbijt en een jeepsafari's

Om de safari beleving compleet te maken bieden elders ook de optie om in een luxe safaritent te slapen. Deze lodge ligt nabij Oudtshoorn op circa 5,5 uur rijden vanaf Kaapstad. De tenten waar je in verblijft zijn stijlvol ingericht en uiterst comfortabel, met airconditioning, een minbar en een buitendouche. Ook hier is het ontbijt en één jeepsafari per dag inbegrepen. Kinderen van alle leeftijden kunnen mee op safari en ook hier vind je een zwembad.

Welke optie wil je aanvragen?

Welpen in het wild
Alternatief: slapen in een safaritent
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan