swaziland paardrijden tijdens je fly drive Zuid-Afrika

Zadel op, Swaziland in

Actief Swaziland Zuid-Afrika met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 135,- per volwassene
Reissom: € 99,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag.

Tijd voor een actief tussendoortje. Na alle kilometers in de auto vonden wij eSwatini (nieuwe naam voor Swaziland) een leuke afwisseling tijdens onze Zuid-Afrika reis. Zodra je de grens oversteekt beland je in een heel andere wereld. Langs de weg lopen grote groepen kinderen van of naar school en in de hoofdstad zijn vele kleurrijke marktjes. eSwatini betekent land van de Swazi's en ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de koning en de 50ste onafhankelijkheidsviering heeft de koning deze naam gekozen. Het is een land met een geheel eigen traditionele cultuur.

Op de tweede dag maak je een mountainbike- of paardrijtocht over de glooiende heuvels van Mlilwane National Park. Met je gids voorop hobbel je over rode zandpaden, door het dorre grasland en over smalle beekjes. Hij vertelt je alles over de cultuur van de Swazi en spot wild dat je zelf al snel over het hoofd zou zien. Na alle autosafari's is dit een heel andere beleving om wild te spotten. Daarnaast is het klein wild ook makkelijker benaderbaar per fiets of te paard, zo maak je de mooiste foto's.

Overnachten: 2 nachten in een kleinschalig hotel met zwembad bij de ingang van Milwane Nature Park
Excursie: 2 uur durende fietstocht met gids door Mlilwane N.P. Voor paardrijden geldt een toeslag 35 euro per volw. en 30 euro per kind
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegeld Mlilwane (circa € 3,- p.p. per dag)

  • Eventuele toeslag paardrijden: 35 euro per volw. en 30 euro per kind.

  • fooien

Dag 1 – aankomst Swaziland

Vandaag een lange dag voor de boeg richting Swaziland. Dit is een eigen koninkrijk met iets meer dan een miljoen inwoners. Zodra je de grenspost passeert, krijg je direct het gevoel een ander land binnen te komen. Eerst sluit je bij de douane aan in de rij voor de formaliteiten. Je krijgt hier de nodige stempels. Je kunt in Swaziland gewoon met de inmiddels vertrouwde Zuid-Afrikaanse Rand betalen. Daarna rijd je door het bergachtige landschap van Swaziland. Om je heen zie je kleine dorpjes in de heuvels liggen. De kinderen lopen in uniform langs de weg, van en naar school. Je verblijft in een hotel met zwembad, tussen de groene heuvels, in de omgeving van het Mlilwane Nature Park.

paardrijden in Zuid-Afrika kan in SwazilandDag 2 – mountainbiken of paardrijden in de vallei van Mlilwane NP

Als je ’s ochtends wakker wordt, zal je merken dat het nog fris is. Maar kleed je niet te warm aan, de temperatuur stijgt hier snel. Bovendien staat er vandaag iets actiefs op het programma, je gaat paardrijden of mountainbiken door het Mlilwane Nature Park. Een sportieve afwisseling vonden wij, na al die kilometers in de auto. Zet je voet in de stijgbeugels of op de trappers en maak je op voor een rit van ongeveer 2 uur.  Je spot klein wild zoals impala’s, zwijnen en zebra’s. Hobbel over uitgestrekte savannes, door smalle beekjes en langs meren waar nijlpaarden en krokodillen liggen te luieren. Omdat beide tochten hetzelfde start- en eindpunt hebben, kun je als gezin ook opsplitsen. Zo kunnen stoere tieners paardrijden, terwijl hun jongere broer of zus gaat fietsen.

Let op; de paarden mogen maximaal 90 kilo dragen. Paardrijden is geschikt voor beginners en gevorderden vanaf 8 jaar. Voor jongere kinderen kunnen we een ponyritje regelen.

Voor de lunch ben je terug en heb je de middag voor jezelf. Breng in de middag een bezoek aan Mantenga Cultural Village, waar je kennismaakt met de bijzondere cultuur van dit land of neem een duik in het (onverwarmde) zwembad. Wij schoven in het restaurant van de accommodatie aan voor het avondeten. Wel zo gemakkelijk na een intensieve dag.

swaziland zuid afrika hagedisDag 3 – Swaziland – St Lucia

Reistijd circa 5 uur, 350 km

Na een stevig ontbijt ga je vandaag weer op pad naar de volgende bestemming aan de kust, St. Lucia. Je rijdt Zuidwaarts langs Manzini en de Big Bend (grote bocht) naar de grens. Ook hier weer de formaliteiten met de stempels. Het landschap wordt droger en vlakker. Vanaf hier kun je je reis vervolgen met onze bouwsteen Knorrende nijlpaarden in Zoeloe-land. Maak een bootsafari door de wetlands, op zoek naar nijlpaarden.

Een paar woordjes siSwati:

Hallo = Sawubona Dag = Hamba Kahle
Hoe gaat het? = Kunja Het gaat goed = Ngikhona
Dank je = Ngiyabonga Ja/nee = Yebo/Cha

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan