Big Five familie safari

Privéreservaat in de omgeving van Kruger NP

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reischema: Big Five privéreservaat nabij Kruger N.P.
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 399,- per volwassene
€ 296,- per kind
o.b.v. 2 volwassnen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en reisperiodes op aanvraag.

Rondom Kruger NP liggen diverse Big Five privéreservaten die dé ultieme plek zijn in Zuid-Afrika om wild te spotten met je kinderen. Een bushbeleving met je gezin, waarbij je slaapt in een safaritent of lodge, terwijl de olifanten bij de waterplaats drinken. Je wordt wakker ‘tussen’ de dieren en dineert in de buitenlucht. Lampjes verlichten het aangeharkte zandpad naar je tent of huisje en je maaltijd wordt op een kampvuur bereid. Overdag maak je game drives in een open jeep met professionele gidsen en trackers. De gidsen kennen het gebied goed, weten waar het wild zit en vertellen daar uitgebreid over. Omdat het privé-terrein is hoef je niet op de wegen te blijven, maar bepaalt de ranger de veilige afstand tot de dieren. We hebben voor elke leeftijdscategorie (0-6, 6-12 en 12+) een eigen selectie van lodges gemaakt, zodat iedereen mee op safari kan.

Overnachten: 2 nachten in een bushlodge in Big 5 privéreservaat (meeste met zwembad)
Excursie: 4 game drives in open jeep met ranger
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 2 x ontbijt, 2 x lunch en 2 x diner
  • kosten extra activiteiten

  • autohuur

  • drankjes

  • fooien

Dag 1 – aankomst privéreservaat en 1e game drive

Vertrek op tijd vanaf je guesthouse zodat je rond lunchtijd aankomt in de safari lodge. Het laatste uurtje hobbel je over de zandweg van het privé-park rondom Kruger. Je kunt hier direct het eerste wild spotten. Houd je camera dus gereed en schrik niet als er een zebra voor de auto wegschiet of een giraffe boven de bomen uitkijkt. Midden in het park ligt het bush camp of de lodge waar je de komende twee nachten verblijft. Je slaapt in een comfortabele safaritent of bungalow. Het is niet luxe aangelegd, maar past echt bij de omgeving waar je bent. Om het bushgevoel compleet te maken, is er in een aantal accommodaties geen elektriciteit. Water wordt op het kampvuur gekookt en je kamer is met sfeervolle lampjes verlicht. De komende dagen kun je achterover leunen, want alles is geregeld. Het ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen en ook de safari’s boeken we vooraf. Aan het einde van de middag is het tijd voor je eerste game drive met ervaren ranger in een open safari truck. Houd de verrekijker in de aanslag want de speurtocht naar de Big Five gaat beginnen.  Als de avond valt kun je bij het kampvuur genieten van een heerlijke maaltijd en een spelletje spelen met de kinderen.

Dag 2 – op safari in Big Five privéreservaat

Bij zonsopgang word je gewekt door vrolijk vogelgekwetter. In het zand zie je de sporen en voetafdrukken van dieren die de afgelopen nacht een bezoek hebben gebracht aan het kamp. Tijd om de dieren zelf ook op te sporen! Zowel ’s ochtends als ’s middags maak je een game drive met een ervaren gids. We zorgen ervoor dat er naast een gids ook een tracker meegaat. Deze zit voorop het voertuig en heeft daardoor extra goed zicht. In het privéreservaat mogen alleen de lodges game drives uitvoeren, waardoor je weinig andere auto’s tegenkomt. Er komen zo’n veertig grotere diersoorten voor, waaronder leeuwen, olifanten, cheeta’s, luipaarden, neushoorns en hyena’s. Omdat het privégebied is, mag de ranger met zijn jeep van de zandpaden af, en tussen de bomen en struiken door, om zo dichtbij de dieren te komen. Tussen de game drives door kun je relaxen in de gemeenschappelijke ruimte. Terwijl de kinderen in het zwembad plonzen, zitten wij met een verrekijker naar de boomtoppen te staren. Er nestelen hier zo’n 350 vogelsoorten, de één nog kleurrijker dan de ander.

Dag 3 – Vertrek Big Five privéreservaat

Na een laatste game drive bij zonsopgang en een uitgebreid ontbijt is het tijd voor vertrek.

Veel reiziger keren terug naar de bewoonde wereld in de Blyde River Canyon regio. Hier kun je gaan raften op de Sabie rivier en op de Panoramaroute genieten van adembenemende uitzichten.

Kun je geen genoeg krijgen van de wilde dieren, rij dan naar Kruger NP. Hier kun je met je eigen auto op self-drive safari gaan.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan