Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30

  Whimowe a-whimowe…

  Big Five Zuid-Afrika met kids

  Whimowe a-whimowe…
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Pilanesberg
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 248,- per volwassene
  € 183,- per kind

  Pilanesberg National Park is dé plek om in je huurauto wildlife te spotten met je kids. Het is malariavrij, makkelijk te bereiken en je kunt veel wild spotten in weinig tijd. Hierdoor is het, vooral voor families, populairder dan het beroemde Kruger Park. Vooral tijdens de droge maanden van mei t/m augustus heb je veel kans om de beesten te spotten, die zich dan verzamelen rondom de waterpoelen. Naast de Grote Vijf (leeuw, neushoorn, olifant, luipaard en buffel) lopen er nijlpaarden, zebra's, giraffen, krokodillen en nog veel meer beesten rond. Je verblijft op een Afrikaanse lodge, gaat met een ranger op pad om de safarikneepjes onder de knie te krijgen en een dag later zelf op safari op zoek naar de Big Five Zuid-Afrika met kids in je huurauto.

  Pilanesberg ligt in het noorden van Zuid-Afrika, met Johannesburg als aanvlieghaven. Door de directe verbinding met Amsterdam, is dit een handig begin van je Zuid-Afrika reis. Bij aankomst is je transfer geregeld naar een lodge met zwembad op het Afrikaanse platteland. Een ontspannen begin van je Zuid-Afrika reis.

  Overnachten: 1 nacht in een airportlodge in Johannesburg en 2 nachten in een Afrikaanse safarilodge in Pilanesberg
  Excursie: game drive (safari) met een lokale ranger in een open jeep
  Transport: transfer Johannesburg luchthaven – hotel per auto met chauffeur
  Maaltijden: 3 x ontbijt
  • autohuur

  • overig vervoer

  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden

  zuid afrika vliegtuigDag 1 – Johannesburg, aankomst

  De meeste reizigers nemen een directe KLM vlucht vanaf Amsterdam en arriveren ‘s avonds in Johannesburg. Bij aankomst staat er een chauffeur klaar om je in 15 minuten naar je lodge te brengen. Wel zo fijn vonden wij, na een vlucht van een kleine elf uur.

  Bij een late aankomst vonden wij het prettig om niet lang onderweg te zijn naar je accommodatie. Je wordt op de luchthaven opgehaald en in ongeveer 15 minuten naar een wat groter modern stadshotel gebracht aan de rand van Johannesburg. Niet het typisch kleinschalige Riksja gevoel maar wel comfortabel en in de buurt van de doorgaande route zodat je de volgende dag gemakkelijk je rondreis door Zuid-Afrika kunt beginnen. De volgende dag wordt je huurauto na je ontbijt afgeleverd en ben je klaar om je reis te vervolgen met één van onze safaribouwstenen.

  zuid afrika zebra eyeDag 2 – Van Jo’burg naar Pilanesberg

  Als je ’s morgens de gordijnen opent, is de kans groot dat er een impala, struisvogel of springbok langs je raam loopt… Goedemorgen Afrika! Na het ontbijt overhandigt onze lokale medewerker je je reisinformatie met tips en routebeschrijvingen. Ook word je huurauto afgeleverd, waarna je de Afrikaanse bushbush inrijdt richting Pilanesberg NP voor de Big five Zuid-Afrika met kids. Het links rijden is even wennen, maar na een paar bochten hadden wij het onder de knie. Na ca. 2,5 uur kom je aan op je Afrikaanse lodge. Het landgoed was ooit eigendom van Paul Kruger, de voormalig president van Zuid-Afrika en leider van de Boerenopstand tegen de Engelsen. In de bar en het restaurant vind je wapens en foto’s van uit deze tijd.

  Wij kiezen voor verblijf buiten het Nationale Park, omdat je er meer waar voor je geld krijgt. Je bent in een half uur in het park en logeert in een rustieke cottage met stenen vloer, rieten dak en comfortabele bedden. Je familiekamer heeft airconditioning en een binnen- én buitendouche (sterren kijken onder het haarwassen).

  zuid afrika safari kids‘s Middags neemt een lokale ranger je mee in z’n open Jeep voor een game drive (safari) over het landgoed van 1200 hectare.* Er lopen hier geen roofdieren rond, maar wel giraffen, zebra’s, impala’s en andere dieren. De ranger leert hoe en waar je moet kijken om beesten te spotten. Handig voor als je morgen zelf op safari gaat. Ook vertelt hij je over de leefwijze en het gedrag van de dieren. Na anderhalf uur ben je weer terug bij de lodge.

  De rest van de dag kun je een verfrissende duik nemen in het zwembad. Het bad is niet verwarmd, dus tijdens de Afrikaanse winter in juli/ augustus is het vaak net iets te fris om lang te dobberen. Er zijn ook spa-faciliteiten waar paps en mams even kunnen relaxen aan het eind van dag. En je kunt naar de lokale pygmee hippo’s. Deze grappige mini-me versies van normale nijlpaarden liggen bij een waterpoel naast de lodge.

  * Kinderen onder de 6 jaar mogen niet mee op de game drive, heb jij kinderen die jonger zijn, dan halen wij dit voor jou uit het programma.

  big five zuid afrika kidsDag 3 – Pilanesberg, op selfdrive safari

  De volgende dag rijd je na het ontbijt in ca. 20 minuten naar Pilanesberg NP, dat in een uitgedoofde vulkaankrater ligt. Het park is van 06:30 tot 18:00 geopend. Tip: voor €3,- kun je bij de toegangspoort een handig safariboekje kopen met een routekaart en een korte beschrijving van alle beesten die hier leven.

  Je rijdt door valleien en glooiende graslanden met rode rotsen. De meeste wegen zijn verhard, maar er zijn ook een paar gravelwegen die met de personenauto ook goed te berijden zijn. Voor je eigen veiligheid mag je de auto niet uit, alleen op de aangegeven punten. Dit zijn meestal uitzichtpunten bij waterpoelen, waar je veel kans hebt om beesten te spotten.

  big five zuid afrika autoDan begint het spel: wie spot het eerst een dier. Wij konden wel uren kijken naar de beesten om ons heen: een grazende neushoorn, een pasgeboren zebraveulen dat gammel op z’n pootjes staat of een wildebeest (gnoe) die je een beetje dom aanstaart. Elke keer dat we een nieuw beest zagen, streepten wij hem af in ons safariboekje. Toen een leeuw voor ons de weg overstak, waren de kinderen helemaal euforisch (en wij ook).

  Doordat Pilanesberg goed te bereiken is vanaf de bewoonde wereld, kan het druk zijn in de vakanties en weekenden. Veel Afrikanen gaan dan op safari in eigen land. Vooral bij de Big Five blijven vaak meerdere auto’s stilstaan. Het voordeel is dat je snel ziet waar je moet zijn en je safari-ervaring met anderen kunt delen. Eenmaal uitgespot aan het eind van de dag, rijd je rustig terug naar je lodge.

  zuid afrika reis leeuwDag 4 – Pilanesberg, vertrek

  Je eerste safari zit erop en met een beetje geluk heb je de Big Five in Zuid-Afrika met kids gespot. Voor een exclusiever safarigevoel reis je in 5 uur naar Waterberg. Hier verblijf je niet in een stenen cottage, maar in een comfortabele safaritent en ga je niet met eigen auto, maar met een ranger spoorzoeken in de bush. Ben je niet van plan om naar Waterberg te reizen, dan raden we aan om nog een nachtje langer bij Pilanesberg te blijven. Het park is groot genoeg om nog een dag naar wilde dieren te speuren.

  Of je rijdt in 3 uur terug naar de luchthaven van Johannesburg om te vliegen naar de zuidelijke kust en het groene Addo olifantenpark.

   “Vanmiddag onze eerste safari. Mooi. Grote kuddes; gnoes, hartebeesten, zebra’s, waterbokken, springbokken. Leukste was toch wel het spel tussen de giraf en onze guide. Uitdagen door bewegen. Het beest liep rond de auto en is indrukwekkend groot. Als afsluiting zijn we nog even naar de mini hippo’s gewandeld. Uiteindelijk hebben we er één gezien. Thijmen en ik bleven wat achter om foto’s te maken. Grappig om mijn genen daarin toch echt terug te zien. Op zijn buik liggend voor een goede shot.” Familie van Lingen (kinderen 12 en 14 jaar)