Dolfijnen en strand in Mozambique

Strandverblijf in Mozambique tijdens je Zuid-Afrika reis

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Kosi Bay - Ponta do Ouro
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 213,- per volwassene
€ 157,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en reisperiodes op aanvraag.

Je kunt de beroemde safariparken in Zuid-Afrika perfect combineren met een relaxed strandverblijf in Mozambique. Ponta do Ouro is het meest Zuidelijke puntje van Mozambique en heet letterlijk vertaald 'kust van goud'. Je vindt hier een breed en ongerept zandstrand en de temperaturen liggen er wat hoger dan in Zuid-Afrika. In onze zomermaanden is er geen malaria en daarom is het een heerlijke plek om wat strandtijd te plannen tijdens je rondreis.

Overnachten: 3 nachten in een hotel met buitenzwembad
Excursie: zeesafari
Maaltijden: 3x ontbijt
  • autohuur

  • overige maaltijden

  • entreegelden

  • fooien

strand mozambiqueDag 1 – Kosi Bay naar Ponta do Ouro

’s Morgens vertrek je richting de grens van Mozambique. Na de grensformaliteiten en het aanschaffen van een visum, parkeer je de auto op een beveiligde parkeerplaats aan de Zuid-Afrikaanse kant van de grens. Je huurauto kan namelijk niet mee naar Mozambique, maar je bestemming van vandaag ligt maar 15 kilometer vanaf de grens. Je wandelt de grens over en wordt met een transfer opgehaald voor het laatste stuk door Mozambique. De geasfalteerde weg loopt precies tot het begin van het gezellige Ponta do Ouro. De meeste andere wegen in Mozambique zijn onverhard.

Je verblijft in een eenvoudige maar gastvrije accommodatie in Ponta do Ouro met fijne tuin en een klein zwembad. Mozambique is armer en eenvoudiger, maar ook warmer dan Zuid-Afrika. In onze zomer is er geen malaria en daarom is het een fijne strandplek om toe te voegen aan je Zuid-Afrikareis.

strand mozambique dolfijnenDag 2 – dolfijnen spotten in Ponta do Ouro

Dit Zuidelijkste puntje van Mozambique staat, naast de langgerekte zandstranden, bekend om de grote dolfijnenpopulatie. Op de ochtend van de tweede dag word je naar het centrum van het dorp gebracht, waar je bij het Dolphin Research Center uitleg krijgt over de diverse groepen dolfijnen die hier wonen. Ze doen hier onderzoek naar de dolfijnen en hebben ze allemaal in kaart gebracht. Om het onderzoek te financieren nemen ze dagelijks klein groepjes toeristen mee op zoek naar deze intelligente dieren.

Vanaf het strand duw je gezamenlijk de boot het water in en dan begint de zeesafari. Iedere boottocht is anders, net als een safari op het land. Wanneer je geluk hebt kom je een groep dolfijnen tegen die het leuk vinden om interactie met jou aan te gaan. Je mag dan het water in; een bijzondere ervaring wanneer één of meerdere dolfijnen om je heen zwemmen en contact zoeken. In de maanden juli t/m november heb je ook nog kans op het spotten van walvissen.

* Minimum leeftijd voor de dolfijnexcursie is 5 jaar. 

strand mozambique ponta do ouroDag 3 – strand Mozambique in Ponta do Ouro

Deze dag is er tijd om te relaxen en over het strand te struinen. De eigenaren van je hotel helpen je graag met het organiseren van activiteiten, zoals quad rijden, snorkelen, surfen of duiken. Ook kun je een wandeling maken door het slaperige stadje. Ponta do Ouro is een populaire kustplaats voor de Zuid-Afrikanen, waardoor het in de weekenden en vakantieperiodes soms best druk kan zijn. Wil je naar een afgelegen strand, ga dan per taxi 5 km noordelijk naar Ponta Malongane. Behalve het strand en een paar beachresorts is hier helemaal niks.

Dag 4 – terug naar Zuid-Afrika

Je neemt vandaag afscheid van Mozambique en vervolgt je reis weer richting Kosi Bay. Je wordt net als op de heenweg door een transfer naar de grens gebracht, waar je aan de andere kant je huurauto weer oppikt.

Je kunt vanuit hier verschillende kanten op. Reis naar de nijlpaarden en krokodillen van St Lucia, of kies bijvoorbeeld voor het Pongola Game Reserve bij de grens met Swaziland.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan