tokkelen drakensbergen zuid afrika reis met kinderen

Zoef zoef Drakensberg

Tokkelen Drakensbergen Zuid-Afrika

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Tokkelen Drakensberg
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 201,- per persoon

Tijd voor je adrenalinekick! Waar de meeste mensen hier gaan wandelen, verken jij aan een zip-line de Drakensberg. Speciaal voor je tieners een stoere afsluiting van je reis door Zuid-Afrika. De grillige bergketens met als hoogtepunt Cathkin Peak zijn dé plek om van boomtop naar boomtop te zoeven. Na een kleine introductieles ga je, gezekerd natuurlijk, alleen op pad, tot hoogtes van wel 60 meter. De platformen liggen zowel in de boomtoppen als op de rotsen en het uitzicht is elke keer weer verrassend. Onze tieners vonden de ‘Ferrari’ (de snelste kabelbaan) de coolste kabelbaan van de dag.

We regelen drie overnachtingen voor je in een comfortabele accommodatie, met een openhaard en zwembad, in de Champagne Valley. Vanuit je lodge hebt je uitzicht op de hoge pieken van de Drakensbergen. Volgens ons is dit de ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Overnachten: 3 nachten in een lodge met zwembad in de Champagne Valley
Excursie: tokkelen in Drakensbergen met gids
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 3x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden

  • fooien

guesthouse drakensbergen zuid afrikaDag 1 – Uhmlanga – Drakensbergen

Afhankelijk van waar je vandaan komt, rijd je vandaag tussen de twee en vijf uur naar de Drakensbergen. Het landschap wordt steeds heuvelachtiger en na flink wat kilometers op de teller doemen de eerste pieken op. Dit ruige gebied, op de grens met Lesotho, heeft toppen van 1700 tot 3500 meter en bestaat uit begroeide basaltbergen waar talrijke bergbeekjes doorheen lopen.

Aan het begin van de middag kom je aan bij je knusse hotel met zwembad. Je hebt uitzicht over weelderige groene velden en de bergen. Nadat je je koffers hebt uitgepakt is het tijd om de omgeving te verkennen. De vriendelijke receptionist helpt je graag verder met het kiezen van een leuke wandelroute. Zij kennen de regio ten slotte op hun duimpje. Na wat inspanning is het aan het einde van de middag goed vertoeven op je eigen veranda met uitzicht op de bergtoppen.

zipline in Drakensbergen Zuid-AfrikaDag 2 – Tokkelen door de boomtoppen

Tijd voor een sportief uitje. Na een stevig ontbijt rijd je naar het beginpunt van de tokkelbaan; de gids geeft je hier instructies en legt uit hoe je je harnas om moet doen. In een legertruck rijd je de berg op, en na nog een korte hike kan dan eindelijk het echte tokkelen beginnen! De eerste ‘sprong in het diepe’ vonden we een beetje spannend, maar daarna hadden wij al snel de smaak te pakken en roetsjten we als een ware Tarzan tussen de boomtoppen door.

Eng? Soms wel een beetje. Wanneer je het echt te spannend vindt om dit in je eentje te doen, is er ook nog de tandemride. Je tokkelt dan niet alleen, maar samen met een gids. De gids vertelt tussendoor over de wilde dieren die in de Drakensbergen voorkomen, de (soms zeer zeldzame) vogels die je hoort en de verschillende bomen en planten die je onderweg tegenkomt. Na 2,5 uur ben je weer bijna terug bij je beginpunt. Dit duurde veel te kort! Deze excursie vinden we het meest geschikt voor tieners maar je kunt al tokkelen vanaf zeven jaar.

tiener wandelen drakensbergen zuid afrikaDag 3 – Drakensbergen

Vandaag staat er niets op het programma. Een dag zonder reizen of excursies kan af en toe best lekker zijn. Wil je in je eigen tempo gaan wandelen, dan is dit het moment ervoor. Wij kozen voor een wandeling van 9,5 kilometer: de Stable Cave Trail. Parkeer je auto bij Monk’s Cowl en beklim de Steilberg, onderweg naar deze ‘grot’. Het uitzicht over de Valley of Pools is adembenemend. Zorg dat je goed voorbereid op weg gaat. Zo regelden wij van tevoren een lunchpakket bij het hotel die we mee konden nemen. Lekker voor onderweg, neem ook genoeg water mee.

Heb je geen zin om te wandelen, maar wil je nog wel wat van de Drakensbergen zien? Maak dan een ballonvaart over de bergtoppen of verken het gebied vanaf de rug van een paard. Vanavond slaap je nog een laatste avond in je lodge. Met het uitzicht over de bergtoppen is het ’s avonds gezellig tegen elkaar aan kruipen voor de openhaard. Wij kregen hier echt het knusse wintersportgevoel.

uitzicht golden gate zuidafrikaDag 4 – Vertrek Drakensbergen – Golden Gate – luchthaven Johannesburg

Wil je vandaag nog een bezoek brengen aan het Golden Gate National Park, ga dan vroeg op pad. Dit park ligt op de grens tussen Lesotho en Free State en is behoorlijk bergachtig. Onderweg zie je vruchtbare groene hellingen, rivieren en bergstroompjes. Wij keken onze ogen uit bij de vreemd gevormde rotsformaties in allerlei kleuren. De prachtige luchten en vergezichten vormen het decor van je wandeling. Kijk goed om je heen voor een laatste blik op klein wild, zoals grazende gnoes, zebra’s en met een beetje geluk elanden. Wil je alle tijd voor Golden Gate hebben, dan slaap je de laatste nacht op een uur rijden van Johannesburg Tambo Airport.

Heb je in verband met de vertrektijd van je vlucht geen tijd voor Golden Gate, rijd dan in circa vijf uur direct naar de luchthaven van Johannesburg. Wij maakten onderweg een stop bij het kleinste kerkje van Zuid-Afrika bij het plaatsje Van Reenen en hebben hier geluncht in het theehuis. Aangekomen op de luchthaven lever je de auto in. Je komt de volgende ochtend aan op Europese bodem.