Zuid-Afrika familiereis - giraf spotten

Kids safari op z’n best

Safari rondom Kruger Park met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Privé reservaat nabij Kruger Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 278,- per volwassene
€ 206,- per kind

Het Kruger Park is dé ultieme plek in Zuid-Afrika om wild te spotten met je kids. Waar het Kruger Park bijna het gehele jaar malariagebied is, is de kans hierop in onze zomermaanden zeer klein. De ideale tijd om met je gezin op safari te gaan. Wel op een wat lager tempo, zodat er voldoende tijd is voor de kids om te ravotten en als gezin te relaxen bij het zwembad.

Vanuit je sfeervolle bushlodge met zwembad aan de rand van Kruger Park ga je op safari. Sta een dagje in de schoenen van een ranger en leer sporen van dieren en geluiden van de bush te herkennen. In een open jeep ga je samen met een gids op zoek naar de big five en sta je oog in oog met onder andere olifanten, giraffen en misschien zelfs wel leeuwen en neushoorns. Breng je ranger kennis in praktijk en ga de laatste dag met je eigen auto zelf op zoek naar wild.

Overnachten: 2 nachten in een bushlodge in een privé reservaat met zwembad
Excursie: safari te voet met een ranger, game drive big 5 met ranger per jeep
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 2x ontbijt, 2x diner
  • autohuur

  • overige maaltijden

  • entreegelden

  • fooien

Dag 1 – Aankomst privé reservaat nabij Kruger

Wanneer de asfaltweg plaats maakt voor de gravelweg weet je dat je er bijna bent…tijd voor safari! Onderweg zagen wij al het eerste wild voorbij komen. Je slaapt de komende nachten in een gezellige bushlodge in een privé reservaat dat tegen het Kruger Park aanligt. Waar het Kruger National Park grotendeels door de overheid wordt gerund en de campsites best massaal zijn vind je in de privé parken rondom Kruger Park nog wel de sfeervolle accommodaties. Ook is er in de privé parken een grotere dichtheid van wilde dieren. Je hebt hier je eigen Afrikaanse gekleurde huisje met rieten dak. Ontbijt en diner zijn inclusief. Ook hier is een zwembad voor de kids aanwezig waar ze na de langere autorit lekker in kunnen plonzen. Als de avond valt wordt het kampvuur aangestoken en is het gezellig vertoeven onder de sterrenhemel.

wandelsafari privé park Kruger Park met kinderenDag 2 – op safari in het privé park

Vandaag word je door een ranger mee op pad genomen voor je eerste safari. Niet in een jeep maar te voet. Vergeet niet voldoende water mee te nemen, gedurende de ochtend wordt het al snel warmer. Een beetje spannend vonden onze kids (en wij) het wel om door de natuur te lopen. Hier gelukkig geen groot wild maar er kan zomaar een impala, wildebeest of steenbok voorbij springen.

Terwijl je door de bush struint leert de ranger je alles over de planten, de omgeving, insecten en ga je op zoek naar sporen van dieren. Langzaam aan raak je bekend met de geluiden in de bush. Wij vonden deze wandel safari juist met kinderen leuk om ze zo wat mee te geven over de natuur. Al die (in)spanning laat de maag rammelen. Na twee uur word je weer teruggebracht naar de lodge voor de lunch en is er alle tijd voor de kids om lekker te spelen of te relaxen.

jeepsafari kids zuid afrika’s Middags is het tijd voor het ‘grote’ werk, je gaat speuren naar de big five. Kids vanaf 6 jaar mogen mee op gamedrive. Je stapt in de auto om in een uurtje naar een ander privé park te rijden. Omdat je samen met een ervaren gids de bush in gaat, is de kans groter dat je de big five gaat zien. Olifanten, giraffen, buffels….je gaat ze vandaag allemaal spotten. Moeilijker te zien zijn het luipaard en de neushoorn. Maar je gids heeft arendsogen en ziet de dieren vaak al vanaf grote afstand, houd je verrekijker dus gereed. Na een dag vol indrukken kom je aan het einde van de middag terug bij je bush lodge. De avond valt vroeg in Zuid-Afrika. Het kampvuur en de fakkels zorgen voor gezelligheid.

swaziland zuid afrika zebraDag 3 – Vertrek privé reservaat

Vanuit het privé reservaat kun je uiteraard het Kruger park in gaan om hier met je eigen auto op self-drive safari te gaan.

Veel reizigers reizen ook door naar de Blyde River Canyon regio. Hier kun je gaan raften op de Sabie rivier en op de panoramaroute genieten van adembenemende uitzichten.