Zuid-Afrika familiereis - giraf spotten

Kids safari op z’n best

De panoramaroute en safari in en rondom Kruger Park met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Panoramaroute - Kruger Park
Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Reissom: € 436,- per volwassene
€ 322,- per kind

Het Kruger Park is dé ultieme plek in Zuid-Afrika om wild te spotten met je kids. Waar het Kruger Park bijna het gehele jaar malariagebied is, is de kans hierop in onze zomermaanden zeer klein. De ideale tijd om met je gezin op safari te gaan. Wel op een wat lager tempo, zodat er voldoende tijd is voor de kids om te ravotten en als gezin te relaxen bij het zwembad. Onderweg naar het Kruger Park slaap je twee nachten vlakbij de beroemde panoramaroute.

Vanuit je sfeervolle bushlodge met zwembad aan de rand van Kruger Park ga je op safari. Sta een dagje in de schoenen van een ranger en leer sporen van dieren en geluiden van de bush te herkennen. In een open jeep ga je samen met een gids op zoek naar de big five en sta je oog in oog met onder andere olifanten, giraffen en misschien zelfs wel leeuwen en neushoorns. Breng je ranger kennis in praktijk en ga de laatste dag met je eigen auto zelf op zoek naar wild.

Overnachten: 2 nachten in een bushlodge met zwembad, 2 nachten in een bushlodge in een privé reservaat met zwembad, 1 nacht in een bungalow of rondavel op een campsite in Kruger
Excursie: safari te voet met een ranger, game drive big 5 met ranger per jeep
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 4x ontbijt, 2x diner
  • autohuur

  • overige maaltijden

  • excursie: raften (1,5 tot 2 uur) voor gezinnen met tieners, € 20,- p.p.

  • entreegelden

  • fooien

acclimatiseren voor je reis naar Kruger Park met kinderenDag 1 – aankomst omgeving panorama route

Na een eerste nacht acclimatiseren gaat je rondreis vandaag echt van start. Afhankelijk of je een ochtend- of avondvlucht naar Johannesburg hebt staat er vandaag een rit van 3 tot 5 uur voor de boeg. Je zit al best wat uren in de auto tijdens je Zuid-Afrika reis en de reisafstand tot het Kruger Park is te groot om in een dag te rijden. Je blijft daarom twee nachten tussendoor in de omgeving van de panoramaroute. Het is in het begin even wennen aan het links rijden maar na een paar kilometer op de teller weet je niet anders. De eerste uren rijd je over een vlak landschap en vonden wij de rit wat saai. Zorg dus voor wat entertainment achterin de auto. Hoe dichter je bij je overnachtingsplek van vanavond komt hoe heuvelachtiger het wordt. Je slaapt een nacht in een een rustig gelegen lodge met zwembad.

panorama route zuid afrikaDag 2 – panorama route

Het vlakke landschap van gisteren heeft plaatsgemaakt voor indrukwekkende rotsformaties, diepe groene canyons, watervallen en mooie vergezichten. Met de kids is het fijn om het rustig aan te doen en vandaag alle tijd te nemen voor de panoramaroute. Hier zie je het ene natuurwonder na het andere. Met wat geluk is het helder weer en kijk je vanaf het uitzichtpunt bij Gods Window over het Kruger Park tot aan Mozambique. Tussendoor vonden wij het fijn om even de benen te strekken en met de kids in het water te plonsen bij de Bourke’s Luck Potholes. Vergeet met mooi weer dus de zwemspullen niet. Je eindigt de panoramaroute bij de 700 meter diep uitgesleten Blyde River Canyon. Je wordt hier beloond met een prachtig uitzicht. Dit vonden wij de kers op de taart.

safari avond zuid afrikaDag 3 – panorama route – privé park Kruger

Na het ontbijt ga je op weg. Wanneer de asfaltweg plaats maakt voor de gravelweg weet je dat je er bijna bent…tijd voor safari! Onderweg zagen wij al het eerste wild voorbij komen. Je slaapt de komende nachten in een gezellige bushlodge in een privé reservaat dat tegen het Kruger Park aanligt. Waar het Kruger National Park grotendeels door de overheid wordt gerund en de campsites best massaal zijn vind je in de privé parken rondom Kruger Park nog wel de sfeervolle accommodaties. Ook is er in de privé parken een grotere dichtheid van wilde dieren. Je hebt hier je eigen Afrikaanse gekleurde huisje met rieten dak. Ontbijt en diner zijn inclusief. Ook hier is een zwembad voor de kids aanwezig waar ze na de langere autorit lekker in kunnen plonzen. Als de avond valt wordt het kampvuur aangestoken en is het gezellig vertoeven onder de sterrenhemel.

wandelsafari privé park Kruger Park met kinderenDag 4 – op safari in het privé park

Vandaag word je door een ranger mee op pad genomen voor je eerste safari. Niet in een jeep maar te voet. Vergeet niet voldoende water mee te nemen, gedurende de ochtend wordt het al snel warmer. Een beetje spannend vonden onze kids (en wij) het wel om door de natuur te lopen. Hier gelukkig geen groot wild maar er kan zomaar een impala, wildebeest of steenbok voorbij springen.

Terwijl je door de bush struint leert de ranger je alles over de planten, de omgeving, insecten en ga je op zoek naar sporen van dieren. Langzaam aan raak je bekend met de geluiden in de bush. Wij vonden deze wandel safari juist met kinderen leuk om ze zo wat mee te geven over de natuur. Al die (in)spanning laat de maag rammelen. Na twee uur word je weer teruggebracht naar de lodge voor de lunch en is er alle tijd voor de kids om lekker te spelen of te relaxen.

jeepsafari kids zuid afrika‘s Middags is het tijd voor het ‘grote’ werk, je gaat speuren naar de big five. Kids vanaf 6 jaar mogen mee op gamedrive. Je stapt in de auto om in een uurtje naar een ander privé park te rijden. Omdat je samen met een ervaren gids de bush in gaat, is de kans groter dat je de big five gaat zien. Olifanten, giraffen, buffels….je gaat ze vandaag allemaal spotten. Moeilijker te zien zijn het luipaard en de neushoorn. Maar je gids heeft arendsogen en ziet de dieren vaak al vanaf grote afstand, houd je verrekijker dus gereed. Na een dag vol indrukken kom je aan het einde van de middag terug bij je bush lodge. De avond valt vroeg in Zuid-Afrika. Het kampvuur en de fakkels zorgen voor gezelligheid.

Kruger Park met kinderen; zebra's spottenDag 5 – op safari in Kruger Park

Vandaag neem je afscheid van je bush lodge en ga je, vanuit je eigen auto, zelf dieren spotten in Kruger Park. Buiten de camps is er geen mogelijkheid om naar de wc te gaan, je kunt in Kruger Park dus heel wat uren de auto niet uit. Rijd daarom eerst een stuk buiten het park om naar een zuidelijkere ingang, met jonge kids wel zo handig. Koop bij de ingang een plattegrond en stippel een route uit.

Je slaapt in Kruger in een bungalow of rondavel op een campsite. Zorg dat je hier op tijd bent want met zonsondergang sluit de hek rondom het kamp. De camps hebben een bar, restaurant en winkeltje, dus je verzorgt ook gemakkelijk je eigen diner. De campsites worden door de overheid gerund en zijn ingericht op veel toeristen. Niet heel gezellig, maar wel middenin Kruger Park en daardoor kan je van zonsopgang tot aan zonsondergang wild spotten. Kruger Park is in onze vakanties snel vol en dan boeken we een sfeervolle guesthouse net aan de andere kant van het hek.

Dag 6 – Vertrek uit Kruger

Wanneer je vandaag op tijd op staat heb je nog een paar uur om wild te spotten in Kruger. Sowieso is er ‘s morgens vroeg de grootse kans om wild te zien. Daarna verlaat je Kruger en rijd je door naar het zuiden. Op naar het kleine koninkrijk Swaziland. Na al die uren in de auto is het hier tijd om te benen te strekken en met je gezin leuke outdoor activiteiten te doen zoals paardrijden met tieners en mountainbiken met kids.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Optionele excursie: raften

Reissom: €27,- pp
Inbegrepen: raften met tieners, tocht van 1,5 tot 2 uur

Heb je alle tijd en wil je een stoer uitje toevoegen aan je reis dan is de panoramaroute dé plek om met je tieners te gaan raften. Omdat het water soms best hoog kan staan raden we raften aan voor gezinnen met tieners. De tocht duurt totaal 1,5 tot 2 uur en gaat drie keer per dag. Wil je deze exursie toevoegen aan je reis laat het ons dan even weten. We plannen dan een extra nacht in Ohrigstad in zodat je naast het raften genoeg tijd hebt voor de panoramaroute.

Alternatief verblijf: Kurger Midden/Noord

Reissom: € 414,- per volwassene, € 306,- per kind
Inbegrepen: 1 nt. bungalow of rondavel in Kruger Noord/Midden, 2 nt. panoramaroute incl ontbijt, 2 nt. in een privé reservaat incl ontbijt, diner + safari te voet met een ranger en Big 5 game drive in jeep met ranger

Het Kruger park is, net als Nederland, van noord naar zuid circa 300 km lang. Omdat het makkelijker te breiken is en de dichtheid aan dieren hier het grootst is wordt het zuiden van het park het meest bezocht. In de vakantieperiodes zitten de campsites hier snel vol en kunnen er wachtrijen ontstaan bij de toegangspoorten. Het spotten van wild wordt dan wel makkelijker omdat er meer auto’s rondrijden. Staan er een paar stil langs de kant van de weg, dan is de kans groot dat daar iets interessants te zien is. Het noorden en midden van Kruger is het daarentegen een stuk rustiger. Het landschap is hier ruiger, kaler en vlakker. Hier kun je uren rondrijden zonder een andere auto tegen te komen. Ook hier werken we samen met diverse campsites met zwembaden, waar je met je gezin in een bungalow of rondavel kunt verblijven.

Welke optie wil je aanvragen?

Kids safari op z’n best
Optionele excursie: raften
Alternatief verblijf: Kurger Midden/Noord
x

Verstuur je reisplan