swaziland paardrijden tijdens je fly drive Zuid-Afrika

Zadel op, Swaziland in

Paardrijden Zuid-Afrika

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Swaziland
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 137,- per persoon

Tijd voor een actief tussendoortje. Na alle kilometers in de auto vonden wij Swaziland een leuke afwisseling tijdens onze Zuid-Afrika reis. Zodra je de grens oversteekt beland je in een heel andere wereld. Een koning met veertien vrouwen, talloze krijgers, platteland met hutjes; Swaziland is een land met een geheel eigen traditionele cultuur.

Op de tweede dag maak je een paardrijtocht over glooiende heuvels. Na alle auto safari's vinden wij dit een heel andere beleving om klein wild te spotten. Daarnaast is het wild ook makkelijker benaderbaar te paard, zo maak je de mooiste foto's. De tocht is geschikt voor beginnende- en ervaren ruiters. Met je gids voorop hobbel je over rode zandpaden, door het dorre grasland en over smalle beekjes. Hij vertelt je alles over de cultuur van de Swazi en spot wild die je zelf al snel over het hoofd zou zien.

Overnachten: 2 nachten in een kleinschalig hotel met zwembad bij de ingang van Milwane Nature Park
Excursie: paardrijtocht van 2 uur met gids door de Milwane Nature Park
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegeld Milwane (circa € 3,- p.p. per dag)

  • fooien

Dag 1 – aankomst Swaziland

Vandaag een lange dag voor de boeg richting Swaziland. Dit is een eigen koninkrijk met iets meer dan een miljoen inwoners. Zodra je de grenspost passeert krijg je direct het gevoel een ander land binnen te komen. Eerst sluit je bij de douane aan in de rij voor de formaliteiten. Je krijgt hier de nodige stempels. Je kunt in Swaziland gewoon met de inmiddels vertrouwde Zuid Afrikaanse Rand betalen. Daarna rijd je door het bergachtige landschap van Swaziland. Om je heen zie je kleine dorpjes in de heuvels liggen. De kinderen lopen in uniform langs de weg van en naar school. Je verblijft in een hotel met zwembad, tussen de groene heuvels, in de omgeving van het Mlilwane Nature park.

paardrijden in Zuid-Afrika kan in SwazilandDag 2 – paardrijden in de vallei

Als je s’ ochtends wakker wordt zal je merken dat het nog fris is maar kleed je niet te warm aan, de temperatuur stijgt hier snel. Bovendien staat er vandaag iets actiefs op het programma, je gaat met je tieners paardrijden door het Mlilwane Nature park. Een sportieve afwisseling vonden wij na al die kilometers in de auto. Zet je voet in de stijgbeugels en maak je op voor een rit van ongeveer 2 uur. Vanaf je paard spot je klein wild zoals impala’s, zwijnen en zebra’s. Hobbel over uitgestrekte savannes, door smalle beekjes en langs meren waar nijlpaarden en krokodillen liggen te luieren. Let op; de paarden mogen maximaal 90 kilo dragen.

Voor de lunch ben je terug en heb je de middag voor jezelf. Maak als je nog puf hebt ’s middags een wandeling in de omgeving of neem een duik in het (onverwarmde) zwembad. Wij schoven in het restaurant van de accommodatie aan voor het avondeten. Wel zo gemakkelijk na een intensieve dag.

swaziland zuid afrika hagedisDag 3 – Swaziland – St Lucia

Reistijd circa 5 uur, 350 km

Na een stevig ontbijt ga je vandaag weer op pad naar de volgende bestemming aan de kust, St Lucia. Je rijdt zuidwaarts langs Manzini en de Big Bend (grote bocht) naar de grens. Ook hier weer de formaliteiten met de stempels. Het landschap wordt droger en vlakker. Vanaf hier kun je je reis vervolgen met onze bouwsteen Knorrende nijlpaarden in Zoeloe-land. Maak een bootsafari op zoek naar de nijlpaarden door de wetlands.

Een paar woordjes siSwati:

Hallo = Sawubona Dag = Hamba Kahle
Hoe gaat het? = Kunja Het gaat goed = Ngikhona
Dank je = Ngiyabonga Ja/nee = Yebo/Cha