zuid afrika safarai kids

Whimowe a-whimowe…

Big Five in Pilanesberg Zuid-Afrika met kids

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Omgeving Pilanesberg
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 198,- per volwassene
€ 146,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag.

Pilanesberg National Park is dé plek om in je huurauto wildlife te spotten met je kids. Het is malariavrij, makkelijk te bereiken en je kunt veel wild spotten in weinig tijd. Hierdoor is het, vooral voor families, populairder dan het beroemde Kruger Park. Vooral tijdens de droge maanden van mei t/m augustus heb je veel kans om de beesten te spotten, die zich dan verzamelen rondom de waterpoelen. Naast de Grote Vijf (leeuw, neushoorn, olifant, luipaard en buffel) lopen er nijlpaarden, zebra's, giraffen, krokodillen en nog veel meer beesten rond. Je verblijft bij een Afrikaanse lodge, gaat met een ranger op pad om de safarikneepjes onder de knie te krijgen en een dag later met je eigen huurauto zelf op safari op zoek naar de Big Five in Pilanesberg.

Pilanesberg ligt in het Noorden van Zuid-Afrika, met Johannesburg als aanvlieghaven. Door de directe verbinding met Amsterdam, is dit een handig begin van je Zuid-Afrika reis. Bij aankomst is je transfer geregeld naar een lodge met zwembad op het Afrikaanse platteland. Een ontspannen begin van je Zuid-Afrika reis.

Overnachten: 2 nachten in Vaalkop Dam nature reserve
Excursie: 2 safari-activiteiten per dag in Vaalkop Dam reserve
Maaltijden: 2x ontbijt, 2x diner
  • autohuur

  • overig vervoer

  • maaltijden naast het ontbijt en diner

  • entreegelden Pilanesberg

zuid afrika zebra eyeDag 1 – Van Jo’burg naar Pilanesberg

Wanneer je vlucht in de ochtend aankomt dan haal je direct je huurauto en rijd je de Afrikaanse bushbush in richting Pilanesberg NP (kom je pas laat aan, dan plannen we een nachtje in het nabij gelegen airporthotel in). Het links rijden is even wennen, maar na een paar bochten hadden wij het onder de knie. Na ca. 2,5 uur kom je aan op je Afrikaanse lodge gelegen in Vaalkop Dam Nature reserve.

Wij kiezen voor verblijf in een klein privé wildpark buiten het Nationale Park, omdat je er meer waar voor je geld krijgt. Je bent in een klein uur in het park en logeert in een rustieke bush-chalet met stenen vloer, rieten dak en comfortabele bedden. Je familiekamer heeft airconditioning en een slaapbank. Je verblijf is incl. ontbijt, diner en 2 activiteiten per dag.

zuid afrika safari kids’s Middags neemt een lokale ranger je mee in z’n open jeep voor een game drive (safari) over het landgoed van 3500 hectare.* Er lopen hier geen roofdieren rond, maar wel giraffen, zebra’s, impala’s en andere dieren. De ranger leert hoe en waar je moet kijken om beesten te spotten. Handig voor als je morgen zelf op safari gaat. Ook vertelt hij je over de leefwijze en het gedrag van de dieren. Na anderhalf uur ben je weer terug bij de lodge.

De rest van de dag kun je een verfrissende duik nemen in het zwembad. Het bad is niet verwarmd, dus tijdens de Afrikaanse winter in juli/ augustus is het vaak net iets te fris om lang te dobberen. Er zijn ook spa-faciliteiten waar paps en mams even kunnen relaxen aan het eind van dag.  Tijdens je verblijf zijn 2 safari-activiteiten per dag inbegrepen. Je kunt op game drive, begeleide bush-wandeling, kanovaren of een boottocht maken over de dam. Tijdens je verblijf heb je een eigen ranger die de activiteiten begeleidt.

big five zuid afrika kidsDag 2 – Pilanesberg, op selfdrive safari

De volgende dag rijd je na het ontbijt in een klein uur naar Pilanesberg NP, dat in een uitgedoofde vulkaankrater ligt. Het park is van 06:30 tot 18:00 geopend. Tip: voor €3,- kun je bij de toegangspoort een handig safariboekje kopen met een routekaart en een korte beschrijving van alle beesten die hier leven.

Je rijdt door valleien en glooiende graslanden met rode rotsen. De meeste wegen zijn verhard, maar er zijn ook een paar gravelwegen die met de personenauto ook goed te berijden zijn. Voor je eigen veiligheid mag je de auto niet uit, alleen op de aangegeven punten. Dit zijn meestal uitzichtpunten bij waterpoelen, waar je veel kans hebt om beesten te spotten.

big five zuid afrika autoDan begint het spel: wie spot het eerst een dier. Wij konden wel uren kijken naar de beesten om ons heen: een grazende neushoorn, een pasgeboren zebraveulen dat gammel op z’n pootjes staat of een wildebeest (gnoe) die je een beetje dom aanstaart. Elke keer dat we een nieuw beest zagen, streepten wij hem af in ons safariboekje. Toen een leeuw voor ons de weg overstak, waren de kinderen helemaal euforisch (en wij ook).

Doordat Pilanesberg goed te bereiken is vanaf de bewoonde wereld, kan het druk zijn in de vakanties en weekenden. Veel Afrikanen gaan dan op safari in eigen land. Vooral bij de Big Five blijven vaak meerdere auto’s stilstaan. Het voordeel is dat je snel ziet waar je moet zijn en je safari-ervaring met anderen kunt delen. Eenmaal uitgespot aan het eind van de dag, rijd je rustig terug naar je lodge.

zuid afrika reis leeuwDag 3 – Pilanesberg, vertrek

Voor het ontbijt kun je nog een begeleide wandeling over het reservaat maken. Onderweg vertelt de ranger van alles over de dieren, natuur en planten.

Je eerste safaribouwsteen zit erop en met een beetje geluk heb je de Big Five in Zuid-Afrika met kids gespot. Voor een exclusiever safarigevoel reis je in 5 uur naar Waterberg. Hier verblijf je niet in een bush-chalet, maar in een comfortabele safaritent en ga je niet met eigen auto, maar met een ranger spoorzoeken in de bush. Ben je niet van plan om naar Waterberg te reizen, dan raden we aan om nog een nachtje langer bij Pilanesberg te blijven. Het park is groot genoeg om nog een dag naar wilde dieren te speuren.

Of je rijdt in 3 uur terug naar de luchthaven van Johannesburg om door te vliegen naar de Zuidelijke kust en het groene Addo olifantenpark.

Familie van Lingen (kinderen 12 en 14 jaar):

 “Vanmiddag onze eerste safari. Mooi. Grote kuddes; gnoes, hartebeesten, zebra’s, waterbokken, springbokken. Leukste was toch wel het spel tussen de giraf en onze guide. Uitdagen door bewegen. Het beest liep rond de auto en is indrukwekkend groot. Als afsluiting zijn we nog even naar de mini hippo’s gewandeld. Uiteindelijk hebben we er één gezien. Thijmen en ik bleven wat achter om foto’s te maken. Grappig om mijn genen daarin toch echt terug te zien. Op zijn buik liggend voor een goede shot.” 

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Comfort optie in Pilanesberg NP

Reissom: €474,- per volwassene, €350,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten in safarilodge in Pilanesberg incl. ontbijt en diner + 1 game drive per dag

Onze standaard accommodatie zoals hierboven besproken ligt buiten het nationale park. Zoek je als gezin iets meer luxe en wil je in Pilanesberg zelf verblijven, dan bieden wij deze safarilodge aan. De kamers zijn stijlvol ingericht, er is een groot zwembad en de kinderen kunnen deelnemen aan een Junior Ranger programma waarbij ze meer leren over het park en de wilde dieren die daar leven.

Welke optie wil je aanvragen?

Whimowe a-whimowe…
Comfort optie in Pilanesberg NP
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan