Spoorzoeken in de bush

Safari Zuid-Afrika met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Waterberg regio
ReisscReisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 301,- per volwassene
€ 223,- per kind
o.b.v. 2 volwassnen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en reisperiodes op aanvraag.

In de Waterberg regio in het noorden van Zuid-Afrika ervaarden wij het ultieme safarigevoel. Hier maak je gamedrives met een ervaren ranger en verblijf je in een comfortabele tent midden in een safaripark. Hier heb je dezelfde Big Five beleving als in het bekende Kruger park. Alleen dan malariavrij, makkelijker te bereiken en zonder de massa's. Doordat dit park compacter is dan Kruger, is de kans om wild te spotten hier bovendien groter.

Tijdens je verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen en ga je twee keer per dag op safari in Zuid-Afrika met kinderen*. Daarnáást regelen wij een speciale familieactiviteit, waarbij je met een ranger gaat spoorzoeken in de bush en meer leert over het gedrag van wilde dieren.

Toen wij 's avonds gezellig met z'n allen rond het kampvuur zaten, hoorden we rimboegeluiden om ons heen en vroegen we ons continu af welk dier welk geluid maakte en wat ze precies deden... Dit is Afrika op z'n puurst.

* Vanaf 6 jaar mag je mee op safari in Zuid-Afrika

Overnachten: 2 nachten in een comfortabele safaritent
Excursie: 4 game drives (safari) met een ranger in een open jeep, spoorzoeken in de bush met ranger
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 2x ontbijt, 1x lunch, 2x diner
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden

Op safari Zuid-Afrika met de autoDag 1 – Waterberg, aankomst

Waterberg is 3 uur rijden van Johannesburg en 5 uur vanaf Pilanesberg. Deze regio in het noorden van Zuid-Afrika bestaat grotendeels uit savanne afgewisseld met bergen, ravijnen en rivieren. Er zijn verschillende natuurreservaten in de Waterberg regio waar de Big Five en nog veel meer andere dieren ronddwalen.

In één van deze reservaten vonden wij een sfeervol safarikamp aan de voet van een bergklif. Hier verblijf je in een vrij luxe safaritent met een rieten dak en een houten veranda, waardoor het meer een sfeervolle bushhut lijkt. Je tent heeft een fan, minibar, telefoon, kluisje, badkuip en een buitendouche. Er is een (niet verwarmd) zwembad, een restaurant en een typische Zuid-Afrikaanse boma (loungeplek rond kampvuur). Er zijn geen hekken, dus de wilde beesten kunnen dwars door het kamp trekken. Voor de veiligheid begeleidt een ranger met geweer je ’s avonds van en naar je tent.

safari Zuid-Afrika met de jeepNadat je rustig je spullen hebt uitgepakt, ga je rond 16:00 uur op safari in Zuid-Afrika met kinderen. De beesten ontwaken dan net uit hun siësta. Met een ranger en een paar andere kampeerders stap je in een jeep. Een ranger ziet meer en weet hoe je een dier kunt benaderen. Hierdoor kom je vaak dichterbij de dieren dan wanneer je in je eigen auto op pad gaat. Bovendien hobbel je makkelijker over minder begaanbare paden dieper de bush in.

Op één van die paden hoorden we diep gerommel, maar zagen niets –  tot er opeens een neushoorn uit de bosjes strompelde. Net voor zonsondergang wordt er gestopt op een uitzichtpunt. Je krijgt wat drinken en snacks en ziet de zon langzaam ondergaan op de Afrikaanse savanne.

zuid-afrika-vakantie-met-kinderen-spoorzoekenDag 2 – Waterberg, op safari en spoorzoeken met ranger

’s Ochtends zijn de dieren het actiefst. Dus vroeg op, want om 6:30 uur stap je in de jeep om op zoek te gaan naar neushoorns, giraffen en leeuwen. Onderweg wordt er gestopt voor wat thee/koffie en biscuitjes. Na de tocht van ca. 2 uur kom je terug op het kamp voor een uitgebreid ontbijt.

Na het ontbijt ga je met een ranger spoorzoeken in de bush. De ranger vertelt eerst over de verschillende soorten beesten en hoe ze overleven. Dan neemt hij je mee naar een deel van het park, waar geen roofdieren kunnen komen. Je kunt hier dus veilig lopend op safari met kinderen. Hij laat je verschillende planten zien en vertelt tegen welke kwaaltjes je ze kunt gebruiken.

Je safari avond Zuid-AfrikaJe leert een voetafdruk van een giraf te onderscheiden van een impala en speurt naar reptielen en insecten (de Small Five!). De kleintjes zie je tijdens een jeepsafari meestal over het hoofd, maar zijn vaak net zo boeiend.

Na de lunch kun je een paar uurtjes rustig in het kamp rondhangen en een duik in het zwembad nemen. Aan het eind van de middag staat er nog een safari met kinderen op het programma. ’s Avonds kruip je met zijn allen rond het kampvuur met een drankje en warme chocolade melk voor de kids. Laat die sterke bushverhalen nu maar komen …

impalas-zuid-afrika-familiereisDag 3 – Waterberg, vertrek

Het is weer vroeg ochtend in het safarikamp. Om 6:30 uur begint je laatste jeepsafari in het droge noorden van Zuid-Afrika. Na de tocht en het ontbijt rijd je in 3 uur naar de luchthaven van Johannesburg. Hiervandaan vlieg je naar het groene zuiden voor een avondsafari in het Addo olifantenpark.

Of je reist door naar Plettenberg om walvissen te spotten en te relaxen op het strand. We raden aan om dan eerst een nacht in de airportlodge bij Johannesburg te verblijven, zodat de reisafstand behapbaar blijft.

zuid afrika safarai kidsTips

Wat neem ik mee op safari met kinderen?
Het is handig om gelaagde kleding te dragen, dan kun je snel iets aan- en uittrekken. Verder raden we aan een pet, zonnebril, zonnebrand, DEET, comfortabele wandelschoenen, een verrekijker en camera mee te nemen. Er zijn dekens, regenjassen en thermosflessen met heet water in de jeeps.

Avonden in de bush
Bij Afrika denken we vaak aan veel zon en hoge temperaturen. Toch kan het in de wintermaanden (juni t/m augustus) ’s avonds flink afkoelen. Er ligt een elektrische deken in je tent om je warm te houden. Verder raden we aan om een warm jack en een pyjama mee te nemen.

Familie Neefjes (kids 8, 10 en 12 jaar):

“Onze gids Michael was continu aan het spoorzoeken en al snel had hij het spoor van de mannetjes leeuw gevonden. Nu de leeuw nog. Na een korte tijd zag hij hem, lekker in het zonnetje zat hij warm te worden. De meiden waren onder de indruk en vonden het animaltracken zeer spannend en cool. Op de weg terug kwamen we nog warthog’s, apen, een giraf en diverse mooie vogels tegen. Om 16.00 wederom game drive. Echt weer spoorzoeken, verse neushoornpoep volgen. Nadat we nog een krokodil zagen, vonden we 2 neushoorns liggend in het gras.”

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatieve safari lodges

Reissom: n.v.t.
Inbegrepen: 2 overnachtingen in een lodge met zwembad, volpension verblijf en 4 jeepsafari's en spoorzoeken met ranger

Wij kiezen voor kleinschalige, sfeervolle lodges met een beperkt aantal familiekamers. Als de safaritenten in de bovenstaande lodge vol zit, boeken wij voor jou een alternatieve safarilodge in hetzelfde malaria-vrije wildpark.

Een van de lodges ligt aan een meer en de ander in de bergen. Je verblijft dan niet in een safaritent, maar in een comfortabele chalet met een rieten dak. Beide alternatieven hebben ook een zwembad en een plek waar ’s avonds bij het kampvuur kunt zitten. En ook hier verblijf je op basis van volpension, maak je 4x een jeepsafari en ga je met een ranger spoorzoeken in de bush.

Welke optie wil je aanvragen?

Spoorzoeken in de bush
Alternatieve safari lodges
x