safari zuid afrika jeep

Spoorzoeken in de bush

Safari Zuid-Afrika met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Waterberg regio
ReisscReisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 301,- per volwassene
€ 223,- per kind
o.b.v. 2 volwassnen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en reisperiodes op aanvraag.

In de Waterberg regio in het Noorden van Zuid-Afrika ervaarden wij het ultieme safarigevoel. Hier maak je game drives met een ervaren ranger en verblijf je in een comfortabele tent midden in een safaripark. Hier heb je dezelfde Big Five beleving als in het bekende Kruger Park. Alleen dan heel het jaar door malariavrij, makkelijker te bereiken en zonder de massa's. Doordat dit park compacter is dan Kruger, is de kans om wild te spotten hier bovendien groter.

Tijdens je verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen en ga je twee keer per dag op safari in Zuid-Afrika met kinderen*.

Toen wij 's avonds gezellig met z'n allen rond het kampvuur zaten, hoorden we rimboegeluiden om ons heen en vroegen we ons continu af welk dier welk geluid maakte en wat ze precies deden ... Dit is Afrika op z'n puurst.

* Vanaf 6 jaar mag je mee op safari in Zuid-Afrika

Overnachten: 2 nachten in een comfortabele safaritent
Excursie: 4 game drives (safari) met een ranger in een open jeep
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 2x ontbijt, 1x lunch, 2x diner
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegelden

Op safari Zuid-Afrika met de autoDag 1 – Waterberg, aankomst

Waterberg is 3 uur rijden van Johannesburg en 5 uur vanaf Pilanesberg. Deze regio in het Noorden van Zuid-Afrika bestaat grotendeels uit savanne afgewisseld met bergen, ravijnen en rivieren. Er zijn verschillende natuurreservaten in de Waterberg regio waar de Big Five en nog veel meer andere dieren ronddwalen.

In één van deze reservaten vonden wij een sfeervol safarikamp aan de voet van een bergklif. Hier verblijf je in een vrij luxe safaritent met een rieten dak en een houten veranda, waardoor het meer een sfeervolle bushhut lijkt. Je tent heeft een fan, minibar, telefoon, kluisje, badkuip en een buitendouche. Er is een (niet verwarmd) zwembad, een restaurant en een typische Zuid-Afrikaanse boma (loungeplek rond kampvuur). Er zijn geen hekken, dus de wilde beesten kunnen dwars door het kamp trekken. Voor de veiligheid begeleidt een ranger met geweer je ’s avonds van en naar je tent.

Nadat je rustig je spullen hebt uitgepakt, ga je rond 16:00 uur op safari in Zuid-Afrika met kinderen. De beesten ontwaken dan net uit hun siësta. Met een ranger en een paar andere kampeerders stap je in een jeep. Een ranger ziet meer, en weet hoe je een dier kunt benaderen. Hierdoor kom je vaak dichterbij de dieren dan wanneer je in je eigen auto op pad gaat. Bovendien hobbel je makkelijker over minder begaanbare paden, dieper de bush in.

Op één van die paden hoorden we diep gerommel, maar zagen niets –  tot er opeens een leeuwenmoeder met haar welpen uit de bosjes strompelde. Net voor zonsondergang wordt er gestopt op een uitzichtpunt. Genietend met een drankje en snacks zie je de zon langzaam ondergaan op de Afrikaanse savanne.

Kampvuurtje tijdens je rondreis Zuid-Afrika

safarikamp Waterberg

Dag 2 – Waterberg, op safari

’s Ochtends zijn de dieren het actiefst. Dus vroeg op, want om 6:30 uur stap je in de jeep om op zoek te gaan naar neushoorns, giraffen en leeuwen. Onderweg wordt er gestopt voor wat thee/ koffie en biscuitjes. Na de tocht van ca. 2 uur kom je terug op het kamp voor een uitgebreid ontbijt.

Hierna kun je rustig in het kamp rondhangen en een duik in het zwembad nemen. Aan het eind van de middag staat er nog een safari met kinderen op het programma. ’s Avonds kruip je met z’n allen rond het kampvuur, met een drankje en warme chocolademelk voor de kids. Laat die sterke bushverhalen nu maar komen …

impalas-zuid-afrika-familiereisDag 3 – Waterberg, vertrek

Het is weer vroeg ochtend in het safarikamp. Om 6:30 uur nog een laatste jeepsafari in het Waterberggebied.

Wil je graag in je eigen auto wild spotten, dan kun je deze bouwsteen goed combineren met een self-drive safari door het Pilanesberg Nationale Park.

Ben je op zoek naar malariavrije safarimogelijkheden in de Kaapregio? Dan kun je vanuit Johannesburg ook naar het groene Zuiden vliegen voor een safari in het Addo olifantenpark.

zuid afrika safarai kidsTips

Wat neem ik mee op safari met kinderen?
Het is handig om gelaagde kleding te dragen, dan kun je snel iets aan- en uittrekken. Verder raden we aan een pet, zonnebril, zonnebrand, comfortabele wandelschoenen, een verrekijker en camera mee te nemen. Er zijn dekens, regenjassen en thermosflessen met heet water in de jeeps.

Avonden in de bush
Bij Afrika denken we vaak aan veel zon en hoge temperaturen. Toch kan het in de wintermaanden (juni t/m augustus) ’s avonds flink afkoelen. Er ligt een elektrische deken in je tent om je warm te houden. Verder raden we aan om een warm jack en een pyjama mee te nemen.

Familie Neefjes (kids 8, 10 en 12 jaar):

“Onze gids Michael was continu aan het spoorzoeken en al snel had hij het spoor van de mannetjesleeuw gevonden. Nu de leeuw nog. Na een korte tijd zag hij hem, lekker in het zonnetje zat hij warm te worden. De meiden waren onder de indruk en vonden het animaltracken zeer spannend en cool. Op de weg terug kwamen we nog warthog’s, apen, een giraf en diverse mooie vogels tegen. Om 16.00 wederom game drive. Echt weer spoorzoeken, verse neushoornpoep volgen. Nadat we nog een krokodil zagen, vonden we 2 neushoorns liggend in het gras.”

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatieve safari lodges

Reissom: n.v.t.
Inbegrepen: 2 overnachtingen in een lodge met zwembad, volpension verblijf, 4 jeepsafari's en spoorzoeken met ranger

Wij kiezen voor kleinschalige, sfeervolle lodges met een beperkt aantal familiekamers. Als de safaritenten in de bovenstaande lodge vol zit, boeken wij voor jou een alternatieve safarilodge in hetzelfde malariavrije wildpark.

Een van de lodges ligt aan een meer en de ander in de bergen. Je verblijft dan niet in een safaritent, maar in een comfortabel chalet met een rieten dak. Beide alternatieven hebben ook een zwembad, en een plek waar je ’s avonds bij het kampvuur kunt zitten. En ook hier verblijf je op basis van volpension en maak je 2x per dag een jeepsafari.

Welke optie wil je aanvragen?

Spoorzoeken in de bush
Alternatieve safari lodges
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan