zuid afrika kinderen olifantentrio

Safari ‘en route’

Kruger Park self drive met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Panoramaroute - Kruger Park
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 249,- per volwassene
€ 185,- per kind

Ook met een kleiner budget kun je nog steeds goed op safari. Niet in een jeep met een ranger maar in je eigen auto ga je op pad. Om de lange afstand naar het Kruger Park te onderbreken slaap je onderweg twee nachten in de omgeving van de panorama route. Sta hier aan de rand van overweldigende uitzichtpunten en plons tussendoor met je kids in kabbelende riviertjes. In Kruger ga je twee dagen lang op zoek naar de big five. Olifanten, giraffen en buffels ga je zeker zien. Je passeert zebra's, wildebeesten en veel ander klein wild. Met een beetje geluk spot je misschien ook wel een neushoorn of luipaard. 's Avonds slaap je op een restcamp in een eenvoudige rondavel of bungalowtent. Deze camps zijn grootschalig en niet zo sfeervol als een lodge in een prive park maar je betaalt dan ook minder en slaapt wel in Kruger. Het voordeel is dat je van zonsopkomst tot zonsondergang dieren kunt spotten.

Overnachten: 2 nachten in een sfeervolle lodge met zwembad en 2 nachten in een eenvoudige rondavel op een campsite in Kruger
Excursie: geen
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • optionele excursie: raften (1,5 tot 2 uur) voor gezinnen met tieners, € 25,- p.p.

  • entreegelden

  • fooien

huisjes panoramaroute zuid afrikaDag 1 – aankomst omgeving panorama route

Na een eerste nachtje acclimatiseren gaat je rondreis vandaag echt van start. Afhankelijk of je een ochtend of avondvlucht naar Johannesburg hebt staat er vandaag een rit van 3 tot 5 uur voor de boeg. Je zit al best wat uren in de auto tijdens je Zuid-Afrika reis en de reisafstand tot het Kruger Park is te groot om in een dag te rijden. Je blijft daarom twee nachtjes tussendoor in de omgeving van de panoramaroute. Het is in het begin even wennen aan het links rijden maar na een paar kilometer op de teller weet je niet anders. De eerste uren rijd je over een vlak landschap en vonden wij de rit wat saai. Zorg dus voor wat entertainment achterin de auto. Hoe dichter je bij je overnachtingsplek van vanavond komt hoe heuvelachtiger het wordt. Je slaapt een nacht in een een rustig gelegen lodge met zwembad.

teners uitzicht panorama zuid afrikaDag 2 – panorama route

Het vlakke landschap van gisteren heeft plaatsgemaakt voor indrukwekkende rotsformaties, diepe groene canyons, watervallen en mooie vergezichten. Met de kids is het fijn om het rustig aan te doen en vandaag alle tijd te nemen voor de panoramaroute. Hier zie je het ene natuurwonder na het andere. Met wat geluk is het helder weer en kijk je vanaf het uitzichtpunt bij Gods Window over het Kruger Park tot aan Mozambique. Tussendoor vonden wij het fijn om even de benen te strekken en met de kids in het water te plonsen bij de Bourke’s Luck Potholes. Vergeet met mooi weer dus de zwemspullen niet. Je eindigt de panoramaroute bij de 700 meter diep uitgesleten Blyde River Canyon. Je wordt hier beloond met een prachtig uitzicht. Dit vonden wij de kerst op de taart.

Giraffe spotten tijdens je Kruger Park self drive met kinderenDag 3 en 4 – self drive Kruger

Vanaf de panoramaroute rijd je in twee uurtjes naar het Kruger National Park. Vertrek vandaag vroeg zodat je op tijd in Kruger aankomt voor je Kruger Park self drive met kinderen. Bij de ingang vul je het registratieformulier in. Het Kruger Park is zo groot als de helft van Nederland, vergeet dus geen routekaart mee te nemen. In de ochtend zijn de dieren het meest actief dus spot je ze ook het gemakkelijkst. Wij zagen de meeste dieren bij de waterplaatsen. Vergeet deze dus niet aan te doen tijdens je safari. Je slaapt vanavond in het Kruger Park zelf. De campsites in Kruger worden door de overheid gerund en zijn best massaal (en niet zo gezellig). Desondanks vonden wij het wel bijzonder om een nachtje in het Kruger park zelf te slapen. Op de campsite slaap je in een eenvoudige rondavel of bungalow. Een bar, restaurant en winkel zijn aanwezig. Kruger is in onze vakanties snel vol en dan boeken we een sfeervolle guesthouse net aan de andere kant van het hek.

Dit is waar je slaapt tijdens je Kruger Park self driveDag 5 – vertrek Kruger park

Vandaag verlaat je het Kruger Park. Wanneer je bijtijds opstaat is er nog voldoende tijd om dieren te spotten. Je verlaat het Kruger park via de zuidelijke poort en rijdt verder naar het koninkrijk Swaziland. Tijd om hier de bennen te strekken. Stap met jongere kids op een mountainbike om klein wild te spotten of hobbel met je tieners te paard door dit bijzondere land.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Optionele excursie: raften

Reissom: €25,- pp
Inbegrepen: Raftexcursie van 1,5 tot 2 uur

Heb je alle tijd en wil je een stoer uitje toevoegen aan je reis dan is de panoramaroute dé plek om met je tieners te gaan raften. Omdat het water soms best hoog kan staan raden we raften aan voor gezinnen met tieners. De tocht duurt totaal 1,5 tot 2 uur en gaat drie keer per dag. Wil je deze exursie toevoegen aan je reis laat het ons dan even weten. We plannen dan een extra nacht in Ohrigstad in zodat je naast het raften genoeg tijd hebt voor de panoramaroute.

Welke optie wil je aanvragen?

Safari ‘en route’
Optionele excursie: raften
x

Verstuur je reisplan