zuid afrika kinderen olifantentrio

Safari en route

Kruger Park self drive met kinderen en tieners

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Kruger Park
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 89,- per volwassene
€ 65,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag.

Ook met een kleiner budget kun je nog steeds goed op safari. Niet in een jeep met een ranger, maar in je eigen auto ga je zelf op pad. In Kruger ga je twee dagen lang op zoek naar de Big Five. 's Avonds slaap je in een restcamp in een eenvoudige rondavel of bungalowtent. Deze camps zijn grootschalig en niet zo sfeervol als een lodge in een privépark, maar je betaalt dan ook minder en slaapt wel in Kruger. Het voordeel is dat je van zonsopkomst tot zonsondergang dieren kunt spotten.

Overnachten: 1 nacht in een eenvoudige rondavel op een campsite in Kruger
Excursie: 2 uur durende join-in avondsafari met ranger (6+)
Transport: n.v.t.
Maaltijden: geen
  • autohuur

  • entreegeld Kruger park

  • fooien

Rijden door Kruger tijdens je fly drive Zuid-AfrikaDag 1 – self drive Kruger

Vanaf Hazyview rijd je in een klein uur naar de ingang van het Kruger National Park. Vertrek vandaag vroeg zodat je op tijd in Kruger aankomt voor je Kruger Park self drive met kinderen. Bij de ingang vul je het registratieformulier in. Het Kruger Park is zo groot als de helft van Nederland. Koop daarom bij de ingang een boekje met een routekaart en een afstreeplijst van alle dieren die je in het park kunt vinden. In de ochtend zijn de dieren het meest actief dus spot je ze ook het gemakkelijkst. Wij zagen de meeste dieren bij de waterplaatsen. Vergeet deze dus niet aan te doen tijdens je safari. Olifanten, giraffen en buffels ga je zeker zien. Je passeert zebra’s, wildebeesten en veel ander klein wild. Met een beetje geluk spot je misschien ook wel een neushoorn of luipaard.

Je slaapt vanavond in het Kruger Park zelf. De campsites in Kruger worden door de overheid gerund en zijn best massaal (en niet zo gezellig). Desondanks vonden wij het wel bijzonder om een nachtje in het Kruger Park zelf te slapen. Op de campsite slaap je in een eenvoudige rondavel of bungalow. Een bar, restaurant en kampwinkel zijn aanwezig.

Om de beleving compleet te maken, plannen wij alvast een night drive voor je in. Je gaat dan in de avond, als het donker is, met een park ranger op een join-in safari. Je maakt grote kans om bijvoorbeeld leeuwen, hyena’s of andere katachtigen te spotten, aangezien dat nachtdieren zijn.

Kruger is in onze vakanties snel vol en dan boeken we een sfeervolle guesthouse, net aan de andere kant van het hek. Het is dan helaas niet altijd mogelijk om op avondsafari te gaan. 

Op safari tijdens je rondreis Zuid-AfrikaDag 2 – vertrek Kruger park

Vandaag verlaat je het Kruger Park. Wanneer je bijtijds opstaat, is er nog voldoende tijd om dieren te spotten. Je verlaat het Kruger Park via de Zuidelijke poort en rijdt verder naar het koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland). Tijd om hier de benen te strekken. Stap met jongere kids op een mountainbike om klein wild te spotten of hobbel met je tieners te paard door dit bijzondere land.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatief verblijf: Kruger Midden/ Noord

Reissom: € 65,- per volwassene, € 45,- per kind
Inbegrepen: 1 nacht in bungalow of rondavel in Kruger Noord/ Midden

Het Kruger Park is, net als Nederland, van Noord naar Zuid circa 300 km lang. Omdat het makkelijker te bereiken is, en de dichtheid aan dieren hier het grootst is, wordt het Zuiden van het park het meest bezocht. In de vakantieperiodes zitten de campsites hier snel vol en kunnen er wachtrijen ontstaan bij de toegangspoorten. Het spotten van wild wordt dan wel makkelijker omdat er meer auto’s rondrijden. Staan er een paar stil langs de kant van de weg, dan is de kans groot dat daar iets interessants te zien is. In het Noorden en midden van Kruger is het daarentegen een stuk rustiger. Het landschap is hier ruiger, kaler en vlakker. Hier kun je uren rondrijden zonder een andere auto tegen te komen. Ook hier werken we samen met diverse campsites met zwembaden, waar je met je gezin in een bungalow of rondavel kunt verblijven.

Welke optie wil je aanvragen?

Safari en route
Alternatief verblijf: Kruger Midden/ Noord
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan