Knorrende nijlpaarden aan de kust

Cultuur in St Lucia, Zuid-Afrika

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: St. Lucia cultuur
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 145,- per volwassenen
€ 106,- per kind

Na een aantal dagen in de bush vonden wij de levendigheid van St Lucia Zuid-Afrika een fijne afwisseling. Je vindt hier gezellige restaurantjes en winkeltjes maar ook nog volop dieren zoals nijlpaarden en krokodillen. Het is dé uitvalsbasis voor de Nationale parken St. Lucia Wetlands en Hluhluwe (spreek uit: sjloesjloewie). Je maakt een bootsafari over de St. Lucia River en ziet knorrende nijlpaarden in het water en speurt de oevers af naar krokodillen van soms wel twee meter lang. Daarnaast is er nog alle tijd om te boogieboarden op het strand van Cape Vidal en om op safari te gaan in Hluhluwe. 

Overnachten: 3 nachten in een sfeervolle lodge bij St Lucia
Excursie: halve dag excursie nijlpaarden spotten
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

markt lucia zuid afrikaDag 1 – Swaziland – St Lucia

Na een aantal dagen bush kom je voor je gevoel vandaag voor het eerst weer in de bewoonde wereld. De rit van Swaziland naar de kust duurt ongeveer vijf uur. St Lucia vonden wij een gezellig dorpje aan de kust en een leuke tussenstop op weg naar het zuiden. Er is genoeg keuze aan gezellige restaurantjes om ‘s avonds een hapje te eten. De komende dagen heb je alle tijd om heerlijk te slenteren door kleurrijke winkelstraatjes of ‘s middags uit te waaien op het strand. Je slaapt in een moderne lodge met een Afrikaans tintje omringd door groen. We hebben voor deze sfeervolle lodge gekozen vanwege de gastvrijheid van de eigenaren en de centrale ligging in St Lucia. Ga in de namiddag (als het weer goed is) lekker luieren aan het strand. Terwijl de kids ravotten snuif je zelf de frisse zeelucht op en is het even heerlijk bijkomen van de langere autorit van vanmorgen.

nijlpaarden water zuid afrikaDag 2 – nijlpaarden en krokodillen spotten

St. Lucia ligt vlakbij het iSimangaliso Wetland Park. Knorrende nijlpaarden en krokodillen voelen zich hier als een vis in het water. Stap vanmorgen aan boord van een kleine boot (met maximaal 15 personen) en drijf rustig de rivier af. Wie spot als eerste een krokodil of een kudde nijlpaarden? Met hun ogen vlak boven water zwemmen ze onderzoekend rond en houden ze de omgeving goed in de gaten. Opeens zijn ze verdwenen…om na een paar minuten totaal ergens anders weer op te duiken. Alhoewel ze er grappig uit zien met hun logge lichaam, korte poten en brede snuit zijn nijlpaarden gevaarlijk en blijf je met de boot dus wel op enige afstand. Na twee uurtjes stap je weer aan land en word je teruggebracht naar je lodge.

hluhluwe neushoorns zuid afrikaDag 3 – vrije besteding, safari Hluhluwe-Imfolozi Park (optioneel)

Rondom St Lucia is er genoeg te zien. De keuze is aan jou. Krijg je geen genoeg van wild spotten, ga dan naar het Hluhluwe-Imfolozi park. Ook hier zie je heel veel giraffen, zebra’s en olifanten maar het park is met name bekend om de neushoorns. Ga hier mee op een georganiseerde game drive. Het park is dicht begroeid en een ervaren gids weet hoe hij de sporen kan volgen. Daarmee vergroot je de kans om wild te spotten. Wij kunnen deze excursie voor je opnemen in het reisplan. Een halve dag safari kost € 55,- p.p. voor volwassenen en € 40,00 p.p. voor kinderen inclusief bushlunch. Ga je liever naar het strand dan mag Cape Vidal, een verlaten zandstrand aan de Indische oceaan mag zeker niet ontbreken. Je rijdt door het prachtige natuurpark Cape Vidal waar wij ook veel wild hebben gezien, zeker bij de waterplaatsen. Het strand waar je uiteindelijk aankomt is de plek om te gaan snorkelen of boogieboarden. (let wel op de aapjes die graag neuzen in je spulletjes) Huur snorkelspullen of boogieboards bij je guesthouse en ontdek de onderwaterwereld met kleurrijke vissen en koraal. (check voor het snorkelen wel de getijden met de eigenaar van je guesthouse)

zonsondergang stlucia zuid afrikaDag 4 – vertrek St. Lucia

Tijd om verder te reizen. Ga sportief de Drakensbergen in. Ga met tieners zip linen en zoef als Tarzan tussen de bomen door of cross met jongere kinderen op een step door de natuur.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Optioneel verblijf nabij Hluhluwe park

Reissom: € 143,- per volwassene en € 106,- per kind
Inbegrepen: 3 overnachtingen met ontbijt

Als alternatief bieden wij ook een verblijf aan in een lodge buiten St Lucia nabij het Hluhluwe-Imfolozi park. Je verblijft dan op een rustige plek midden in de natuur. Bij warm weer kun je verkoeling zoeken bij het zwembad en ‘s avonds zoek je de gezelligheid van het kampvuur op.

Welke optie wil je aanvragen?

Knorrende nijlpaarden aan de kust
Optioneel verblijf nabij Hluhluwe park
x

Verstuur je reisplan