Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Bel ons gerust op

  071 891 01 58

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30

  Knorrende nijlpaarden in Zoeloe-land

  Cultuur in St Lucia, Zuid-Afrika

  Knorrende nijlpaarden in Zoeloe-land
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: St. Lucia cultuur
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 133,- per volwassenen
  € 98,- per kind

  Na een aantal dagen in de bush vonden wij de levendigheid van St Lucia Zuid-Afrika een fijne afwisseling. Je vindt hier gezellige restaurantjes en winkeltjes maar ook nog volop dieren zoals nijlpaarden en krokodillen. Het is dé uitvalsbasis voor de Nationale parken St. Lucia Wetlands en Hluhluwe (spreek uit: sjloesjloewie). Je maakt een bootsafari over de St. Lucia River en ziet knorrende nijlpaarden in het water en speurt de oevers af naar krokodillen van soms wel twee meter lang. Daarnaast is er nog alle tijd om te boogieboarden op het strand van Cape Vidal en om op safari te gaan in Hluhluwe. In St. Lucia leven de zulu’s, de grootste stam van Zuid-Afrika. Je kunt een bezoek brengen aan een Zulu dorp waar we met ons hulpproject een schooltje ondersteunen.

  Overnachten: 3 nachten in een sfeervolle lodge bij St Lucia
  Excursie: halve dag excursie nijlpaarden spotten
  Transport: n.v.t.
  Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegeld Milwane (circa € 3,- p.p. per dag)

  • fooien

  markt lucia zuid afrikaDag 1 – Swaziland – St Lucia

  Na een aantal dagen bush kom je voor je gevoel vandaag voor het eerst weer in de bewoonde wereld. De rit van Swaziland naar de kust duurt ongeveer vijf uur. St Lucia vonden wij een gezellig dorpje aan de kust en een leuke tussenstop op weg naar het zuiden. Er is genoeg keuze aan gezellige restaurantjes om ’s avonds een hapje te eten. De komend dagen heb je alle tijd om heerlijk te slenteren door kleurrijke winkelstraatjes of ’s middags uit te waaien op het strand. Je slaapt in een moderne lodge met een Afrikaans tintje omringt door groen. We hebben voor deze sfeervolle lodge gekozen vanwege de gastvrijheid van de eigenaren en de centrale ligging in St Lucia. Ga in de namiddag (als het weer goed is) lekker luieren aan het strand. Terwijl de kids ravotten snuif je zelf de frisse zeelucht op en is het even heerlijk bijkomen van de langere autorit van vanmorgen.

  nijlpaarden water zuid afrikaDag 2 – nijlpaarden en krokodillen spotten

  St. Lucia ligt vlakbij het iSimangaliso Wetland Park. Knorrende nijlpaarden en krokodillen voelen zich hier als een vis in het water. Stap vanmorgen aan boord van een kleine boot (met maximaal 15 personen) en drijf rustig de rivier af. Wie spot als eerste een krokodil of een kudde nijlpaarden? Met hun ogen vlak boven water zwemmen ze onderzoekend rond en houden ze de omgeving goed in de gaten. Opeens zijn ze verdwenen…om na een paar minuten totaal ergens anders weer op te duiken. Alhoewel ze er grappig uit zien met hun logge lichaam, korte poten en brede snuit zijn nijlpaarden gevaarlijk en blijf je met de boot dus wel op enige afstand. Na twee uurtjes stap je weer aan land en word je teruggebracht naar je lodge.

  khulakids zuid afrikaEen ontmoeting met Zulu kinderen

  Omdat je Zuid-Afrika reis rondom Kruger vooral om natuur draait gaat vaak langs je heen hoe de lokale bevoking nog leeft. Vlakbij St Lucia ligt het platteland van Kwa Zulu Natal. Nergens anders in Zuid-Afrika komt een traditionele cultuur zo sterk naar voren als in deze streek. De Zulu’s leven nog zoveel mogelijk naar hun traditionele gewoonten en gebruiken. Wij vonden het heel leerzaam voor onze kids om ze te laten zien hoe de kinderen hier opgroeien.

  Zuid-Afrika kids ondersteunt het kleine plattelandsschooltje in dit dorp waar veel kinderen zelfs het schoolgeld of de lunch niet kunnen opbrengen. Je kunt dit dorp onder begeleiding van een gids bezoeken wat je ter plaatse bij de eigenaar van de accommodatie kan regelen. Vraag ons naar de mogelijkheden als je dit zou willen. Klik hier voor meer informatie over het hulpproject dat wij steunen.

  hluhluwe neushoorns zuid afrikaDag 3 – vrije besteding, safari Hluhluwe-Imfolozi Park (optioneel)

  Rondom St Lucia is er genoeg te zien. De keuze is aan jou. Krijg je geen genoeg van wild spotten, ga dan naar het Hluhluwe-Imfolozi park. Ook hier zie je heel veel giraffen, zebra’s en olifanten maar het park is met name bekend om de neushoorns. Ga hier mee op een georganiseerde game drive. Het park is dicht begroeid en een ervaren gids weet hoe hij de sporen kan volgen. Daarmee vergroot je de kans om wild te spotten. Wij kunnen deze excursie voor je opnemen in het reisplan. Een halve dag safari kost € 55,- p.p. voor volwassenen en € 40,00 p.p. voor kinderen inclusief bushlunch. Ga je liever naar het strand dan mag Cape Vidal, een verlaten zandstrand aan de Indische oceaan mag zeker niet ontbreken. Je rijdt door het prachtige natuurpark Cape Vidal waar wij ook veel wild hebben gezien, zeker bij de waterplaatsen. Het strand waar je uiteindelijk aankomt is de plek om te gaan snorkelen of boogieboarden. (let wel op de aapjes die graag neuzen in je spulletjes) Huur snorkelspullen of boogieboards bij je guesthouse en ontdek de onderwaterwereld met kleurrijke vissen en koraal. (check voor het snorkelen wel de getijden met de eigenaar van je guesthouse)

  zonsondergang stlucia zuid afrikaDag 4 – vertrek St. Lucia

  Tijd om verder te reizen naar het Zuiden. Alhoewel Durban ’s avonds en ’s nachts niet echt de ‘place to be’ is vonden wij een bezoekje overdag wel heel erg leuk. Neem je tieners mee op surfles met de bouwsteen Surfing Durban. Ga met jonge kids haaien en andere zeedieren spotten in een van de grootste aquariums ter wereld en Beachcruisen in Durban. Ben je lang genoeg aan het strand geweest en wil je liever de bergen in? Ga dan sportief de Drakensbergen in. Ga met tieners zip linen en zoef als Tarzan tussen de bomen door of cross met jongere kinderen op een step door de natuur.

  Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

  Optioneel verblijf nabij Hluhluwe park

  Reissom: € 183,- per volwassene en € 135,- per kind
  Inbegrepen: 3 overnachtingen met ontbijt

  Als alternatief bieden wij ook een verblijf aan in een lodge buiten St Lucia nabij het Hluhluwe-Imfolozi park. Je verblijft dan op een rustige plek midden in de natuur. Bij warm weer kun je verkoeling zoeken bij het zwembad en ’s avonds zoek je de gezelligheid van het kampvuur op.

  Welke optie wil je aanvragen?

  Knorrende nijlpaarden in Zoeloe-land
  Optioneel verblijf nabij Hluhluwe park
  x