Beachcruisen Durban

Beachcruising - fietsen Zuid-Afrika

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Uhmlanga en Durban
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 104,- per volwassene
€76,- per kind

Uhmlanga en Durban: lange zonovergoten zandstranden en een subtropisch klimaat. Omdat het hier zelfs in de winter niet kouder wordt dan 20 graden is het water het hele jaar door aangenaam warm. Volgens ons dus hét relaxte tussendoortje tijdens je Zuid-Afrika reis.

Samen met een gids pak je de fiets en cruise je over de boulevard, langs het WK-stadion en neem je een kijkje bij de grote schepen die aankomen in de haven. Durban is daarnaast een surfwalhalla en daarom 'the place to be' om te leren surfen in Zuid-Afrika. Volgens ons een coole uitdaging om samen met je tieners te gaan doen. Vraag bij je hotel na waar je dit het beste kan doen.

Uhmlanga is het relaxte broertje op zo'n 20 kilometer afstand. Hier overnacht je omdat wij de sfeer er (met name 's avonds) wat gemoedelijker vinden. Je verblijft twee nachten in een kleinschalig hotel met zwembad.

Overnachten: 2 nachten in een kleinschalig hotel met zwembad in Uhmalanga
Excursie: 3 uur fietsen met gids
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • excursie: surfles

  • entreegelden

  • fooien

Deze bouwsteen is momenteel niet beschikbaar. Bekijk onze andere bouwstenen of individuele rondreizen.

Zandstranden van Durban, je gaat surfen in Zuid- AfrikaDag 1 – St. Lucia – Uhmlanga

Reistijd: ca. 4 uur

Waar St Lucia een eerste fijne tussenstop aan de kust was kun je in de omgeving van Durban nog wat langer van het strand genieten. Alhoewel wij Durban in eerste instantie ’s avonds niet de ‘place to be’ vinden om te overnachten is het overdag een bruisende stad vol leuke activiteiten, juist met je tieners de moeite waard. Met warme temperaturen van gemiddeld 25 graden is Durban de plek om op of aan het strand te genieten. Aan de boulevard vind je veel terrasjes. Bovendien kunnen de locals je ook precies vertellen waar je wel en waar je niet mag zwemmen. De stroming kan namelijk behoorlijk zijn.

De lodge waar je de komende twee nachten verblijft, ligt aan het strand. De kamers liggen in een tropische tuin en er is een zwembad, een veranda en een zithoek. Wij vonden het heerlijk om hier ’s avonds te zitten met een lekker glaasje wijn.

beachcruisen in Durban, Zuid-AfrikaDag 2 – Cruise-time

Fietsen door Durban vonden wij de leukste manier om de stad te ontdekken. Na je ontbijt rijd je naar Durban waar de gids al op je staat te wachten om met je op stap te gaan. Hij kent Durban op zijn duimpje en laat je plekjes zien die je anders snel gemist had. Cruisen langs de boulevard, even een kijkje nemen bij het WK stadion en enorme boten zien binnenkomen bij Durban haven. In totaal ben je drie uur onderweg maar je stopt regelmatig even. Na afloop rijd je in ruim een kwartier terug naar Uhmlanga waar je slaapt in een klein guesthouse met zwembad.

In de middag kan je kijken of je tieners een lesje op de surfplank zien zitten. De eigenaar van je hotel weet je te vertellen waar je een goede surfschool kan vinden. Wetsuit aan, board onder je arm en op naar het strand. Eerst even droog oefenen en dan is het tijd om het geleerde in praktijk te brengen, op zee. In het begin leek het wel alsof we alleen maar aan het wachten en peddelen waren, maar wat een adrenalinekick toen we eindelijk op ons board stonden! Natuurlijk lig je vooral veel in zee, maar alle begin is moeilijk, volgens onze instructeur.

Liever ontspannen? Pak dan een terrasje op de boulevard van Durban of bekijk haaien, pinguïns en dolfijnen in het zoutwater aquarium uShaka Marine World.

stranddurban zuid afrikaDag 3 – Vertrek uit Uhmlanga

Reistijd naar Drakensbergen: ca. 3 uur

Na het ontbijt neem je afscheid van de oceaan en de zandstranden en vervolg je je reis door Zuid-Afrika. Op ongeveer 3 uur rijden vind je de grillig gevormde Drakensbergen: groene bergpieken, dalen met wuivende grashalmen en spetterende watervallen. Volgens ons is dit gebied bij uitstek geschikt om met je tieners vanuit de lucht te verkennen, met de bouwsteen Zoef zoef Drakensberg.

Wanneer het einde van je reis is aangebroken lever je de huurauto in op de luchthaven van Durban en vlieg je met een overstap terug naar Nederland.