fietsenswaziland zuid afrika

Wild op wielen

Swaziland mountainbiken met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Swaziland
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 115,- per volwassene
€ 85,- per kind

Na alle safari's en autoritten vonden wij Swaziland dé plek om de benen te strekken. Daar waren onze kids wel aan toe. Wanneer je de grens passeert beland je in totaal een andere wereld met een eigen cultuur en traditie. Er zijn vele natuurreservaten en ook hier is veel klein (en soms groot) wild te vinden. Je slaapt twee nachten in een hotel met zwembad.

Op de tweede dag ga je in Swaziland mountainbiken door de Ezulwini vallei. Je fietst door het dorre grasland, over rode zandpaden en langs kleine bergstroompjes. Na alle autosafari's vinden wij dit een heel andere beleving om klein wild te spotten.

Overnachten: 2 nachten in een kleinschalig hotel met zwembad bij de ingang van Milwane Nature Park
Excursie: mountainbiken door de Milwane Nature Park (zonder gids)
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • entreegeld Milwane (circa € 3,- p.p. per dag)

  • fooien

swaziland uitzicht zuid afrikaDag 1 – aankomst Swaziland

Vandaag een lange dag voor de boeg richting Swaziland. Dit is een eigen koninkrijk met iets meer dan een miljoen inwoners. Zodra je de grenspost passeert krijg je direct het gevoel een ander land binnen te komen. Eerst sluit je bij de douane aan in de rij voor de formaliteiten. Je krijgt hier de nodige stempels. Je kunt in Swaziland gewoon met de inmiddels vertrouwde Zuid Afrikaanse Rand betalen. Daarna rijd je door het bergachtige landschap van Swaziland. Om je heen zie je kleine dorpjes in de heuvels liggen. De kinderen lopen in uniform langs de weg van en naar school. Je verblijft in een hotel met zwembad, tussen de groene heuvels, in de omgeving van het Mlilwane Nature park.

In Swaziland ga je mountainbiken met je kinderenDag 2 – mountainbiken door de vallei

Tijd voor een sportief tussendoortje. Na al die kilometers in de auto merkten we dat onze kids er wel aan toe waren om de benen te strekken en lekker buiten te zijn. Het Mlilwane Park in Swaziland leent zich goed om per fiets te verkennen. Hier is alleen klein wild zoals impala’s en zwijnen, helemaal veilig dus. Na het ontbijt stap je in de auto en rij je naar de ingang van het Mlilwane National Park. Bij Mlilwane Rest Camp Reception staan je mountainbikes klaar. Er zijn niet veel kleine fietsen voor wat jongere kinderen dus hoe eerder je erbij bent hoe beter. Helm op en go! Cross 2 uur lang over zandpaden door het dorre graslandschap terwijl zebra’s langs de kant van de weg grazen. Voor de lunch ben je weer terug. ’s Middags is de keuze aan jou, wordt het relaxen aan het zwembad of nog een ander actief uitje?

Je gaan zebra's spotten tijdens het mountainbikenDag 3 – Swaziland – St Lucia

Reistijd circa 5 uur, 350 km

Na een stevig ontbijt ga je vandaag weer op pad naar de volgende bestemming aan de kust St Lucia. Je rijdt zuidwaarts langs Manzini en Big Bend (grote bocht) naar de grens. Ook hier weer de formaliteiten met de stempels. Het landschap wordt droger en vlakker.  Vanaf hier kun je je reis vervolgen met onze bouwsteen Knorrende nijlpaarden in Zoeloe-land in St. Lucia. Maak een bootsafari op zoek naar de nijlpaarden door de wetlands

Een paar woordjes siSwati:

Hallo = Sawubona Dag = Hamba Kahle
Hoe gaat het? = Kunja Het gaat goed = Ngikhona
Dank je = Ngiyabonga Ja/nee = Yebo/Cha

gone rural zuid afrikaProject bezoeken?

Heb je tijd over en vind je het leuk om een lokaal project te bezoeken dan hebben wij een leuke tip voor je. Gone Rural is een project opgestart door en voor vrouwen. Met de hand worden er de mooiste objecten gemaakt en in elkaar gewoven. Deze worden inmiddels wereldwijd verkocht. De opbrengst is bedoeld om betere gezondheidsvoorziening en onderwijs te brengen voor de bevolking die op het platteland woont. Wil je dit zelf ervaren dan kan dit vanaf 4 personen. Een gids neemt je mee en legt je alles uit over dit project. Ook vertelt hij je over de cultuur en geschiedenis van Swaziland. Natuurlijk kun je hier een aandenken kopen zoals een kleurrijke vaas of mand.