Walvissen in Sodwana

Strand, watersport en walvissen spotten in Sodwana

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Sodwana Bay
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 299,- per volwassene
€ 225,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug. Andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag.

Alhoewel je in het Noorden van Zuid-Afrika met name aan safari denkt, kun je hier ook prima relaxen aan het strand. In het rustige Sodwana Bay National Park, op slechts twee uur rijden van de grens met Mozambique, vonden we langgerekte witte zandstranden. Het is een walhalla voor duikers. Hier kun je even bijkomen van het speuren naar de big five en zelfs de walvis aan je lijstje toe voegen. Met een boot ga je de zee op om deze indrukwekkende dieren te spotten.

Je slaapt in een lodge op zo’n 5 kilometer van het strand. De lodge heeft ook een duikschool, dus als je graag een keer een proefduik wilt maken, is dit dé plek. De lodge bestaat uit kleine eenvoudige huisjes op palen met een rieten dak. Er zijn hier geen familiekamers dus met gezinnen krijg je twee huisjes naast elkaar. Ook is er een zwembad voor wat verkoeling.

Overnachten: 3 nachten in een eenvoudig huisje met zwembad
Excursies: Walvistocht
Transport: n.v.t.
Maaltijden: 3 x ontbijt en 3 x diner
  • autohuur

  • lunch

  • entreegeld strand

  • fooien

Dag 1 – aankomst Sodwana

De meeste gezinnen komen vandaag uit Swaziland, een rit van zo’n 4,5 uur. Je kunt voor deze reis het beste de hele dag uittrekken, zodat je onderweg nog wat stops kunt maken.

Bij aankomst in Sodwana check je in. Er zijn hier geen familiehuisjes dus afhankelijk van je gezinsgrootte boeken we twee of drie huisjes naast elkaar. Vanaf je balkon kijk je uit op de duinen en het bos en kun je de frisse zeelucht al opsnuiven. Omdat er weinig echte restaurants in de buurt zijn, is het ontbijt en 3-gangen diner de komende dagen inclusief.

Dag 2 – even helemaal niets

Vandaag staat er helemaal niets op het programma. Omdat deze bouwsteen vaak in het midden van je reis is, heb je zo een mooie onderbreking en kun je bijkomen van alle indrukken die je tot dan hebt opgedaan. Dus pak dat goede boek en relax een dagje aan het strand. Kun je toch niet zo goed stil zitten, neem dan een proefles duiken bij de lodge. Het leuke is dat je met de proefles niet eerst in een zwembad gaat maar gelijk al in ondiep open water. Zo ervaar je optimaal hoe leuk duiken is. Voor deze proefles moeten de kinderen minimaal 10 jaar zijn.

Dag 3 – walvissen spotten

De dag begint vroeg want een bezoek aan Sodwana is wat ons betreft niet compleet zonder een boottocht naar de walvissen. Van juni tot november trekken deze grote grijze reuzen van Antarctica richting Mozambique. Na het ontbijt rijd je in een jeep naar het strand waar je kapitein je al staat op te wachten. Voor je het weet ben je onderweg en is het grote speuren begonnen. Bij ons duurde het even voordat we de eerste walvissen zagen maar uiteindelijk hebben we meerdere groepen van heel dichtbij gezien, zelfs een baby walvis. Voor de lunch ben je weer terug en is het ’s middags weer lekker relaxen aan het strand.

Dag 4 – vertrek Sodwana

Na twee volle dagen relaxen komt er vandaag een einde aan je verblijf in Sodwana. De meeste reizigers gaan vanuit Sodwana door naar St Lucia. Het plaatsje St Lucia is een stuk toeristischer dan Sodwana maar ook wel weer heel gezellig met de vele restaurants en winkeltjes. De is dé plek om knorrende nijlpaarden en krokodillen te spotten in het St Lucia Wetlands National Park.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan