vakantie zuid afrika safariHoe reis je in Zuid-Afrika?

Vakantie Zuid-Afrika met kinderen

Het is niet verwonderlijk dat de meeste kinderen een beeld van Zuid-Afrika hebben van ongetemd wild en spannende safari’s; kinderboeken en -films gaan vaak over kleurrijke krijgers, vrolijke olifanten en luie leeuwen. Tijdens een vakantie naar Zuid-Afrika met kinderen komen verhalen tot leven…

Wanneer je met je gezin op pad gaat door Zuid-Afrika kun je het beste een auto huren. Je kunt zo zelf bepalen wanneer je stopt. Voor een plaspauze bijvoorbeeld, wanneer je een mooi uitzichtpunt passeert of wanneer je de kids even uit de auto wilt laten bij een speelplaats of rustplek. Zelf door Zuid-Afrika rijden is veilig zolang je de grotere doorgaande wegen aanhoudt en niet na zonsondergang rijdt. Blijf alert en let op de snelheidslimiet; zo geniet je meer van je omgeving en kan je tijdig stoppen voor wild. Links rijden is in het begin misschien even raar, maar het went meestal snel.

boulders beach vakantie zuid afrikaWat is de meest logische route?

Heb je twee weken tijd voor je vakantie Zuid-Afrika met kinderen, dan kun je beginnen en eindigen in het bruisende Kaapstad met een overnachting in een sfeervol Victoriaans guesthouse. Samen met een gids wandel je door het historisch centrum en langs het VOC fort. Hierna kun je naar een wijnstreek, verblijven in een oud wijnhuis en met de kids fietsen door wijnvelden.

Vervolgens kun je een spannende 4×4 safari maken met een echte ranger en als de zon ondergaat bijkomen van alle avonturen in een comfortabele game lodge. Op de struisvogelboerderij die we vonden laat de boer zelf zijn landgoed zien en tenslotte eindigt de reis op het strand bij Kaapstad. Hier, bij het meest zuidelijke puntje van Afrika, Kaap de Goede Hoop, neem je tussen de pinguins van Boulders Beach, afscheid van Zuid Afrika.

vakantie zuid afrika knysna walvis

Als je 2,5 week met je familie door Zuid-Afrika wilt reizen kun je net zoals een 2-weekse reis in Kaapstad beginnen en vervolgens de wijnstreek nabij Kaapstad opzoeken. Al dan niet met tussenstop op de struisvogelboederij, zoek je samen met je gezin het ruime sop en ga je gigagrote walvissen spotten. Je logeert dan aan het strand in de duinen een comfortabel resort.

In dezelfde regio waar je walvissen spot, kun je ook op visite bij de lokale bevolking. Samen met een lokale gids bezoek je onder andere een schooltje, laat je je toekomst voorspellen door een traditionele heelster en proef je typisch Zuid-Afrikaans eten tijdens een lunch bij mensen thuis.

Vervolgens keer je terug naar het binnenland waar je op zoek kunt naar olifanten en de rest van de ‘Big 5’ tijdens een self-drive safari in het Addo safaripark. ’s Avonds slaap je in je eigen chalet ìn het park. Tenslotte vlieg je terug naar Kaapstad voor een paar dagen aan het strand.

zuid-afrika-vakantie-met-kids-spiegelHeb je nog langer de tijd en reis je met kinderen ouder dan zes jaar? Dan kun je nog dieper Zuid-Afrika intrekken en bijvoorbeeld aanvliegen op Johannesburg. Van daaruit dan op ‘Big 5’ self-drive safari bij Pilanesberg; hier vind je de hoogste dichtheid wilde dieren van de hele wereld. Daarna reis je verder voor de ultieme 4×4 safari beleving in de buurt van Waterberg. ’s Avonds slapen jij en je gezin in een comfortabele safaritent en overdag leer je sporen zoeken met een ranger.

Dan stap je op een vliegtuig en vertrek je richting Port Elizabeth. Eenmaal in het bezit van je huurauto kan je dan verder een deel van de hiervoor voorgestelde kortere routes afleggen. Je kunt dan bijvoorbeeld eerst kennis op gaan doen over de lokale bevolking, een mega-ei van dichtbij bekijken tijdens je verblijf op een werkende struisvogelboerderij, even wijn proeven (en de kids druivensap) in de wijnstreek Stellenbosch en ten slotte nog een paar dagen heerlijk bijkomen van je avonturen in het bruisende Kaapstad.

lokale-partnerOnze lokale vertegenwoordiger

In Zuid-Afrika werken wij nauw samen met een lokale partner, gevestigd in Houtbaai, Kaapstad. Bij aankomst op de luchthaven staat een Engels sprekende vertegenwoordiger te wachten om je naar je hotel te brengen. Het dag-tot-dag programma van je vakantie in Zuid-Afrika met kinderen, de vouchers voor de geboekte hotels en tickets voor de binnenlandse vluchten worden de volgende dag tijdens een persoonlijke bijeenkomst aan je overhandigd.

Bij de reisbescheiden die je van ons krijgt voor vertrek, tref je het contactadres en de telefoonnummers van de lokale partner. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, zodat je ter plaatse altijd op ze kan rekenen voor hulp of vragen.

 

 

Neem een kijkje bij onze individuele gezinsrondreizen in Zuid-Afrika,
of ga naar het Zuid-Afrika bouwstenen overzicht om zelf je Zuid-Afrika vakantie met kinderen samen te stellen.
Wil je weten waar de bouwstenen en/of rondreizen liggen? Kijk dan op onze Zuid-Afrika-kaart.
Veel plezier met het in elkaar puzzelen van je gezinsvakantie in Zuid-Afrika!