zuid afrika rondreis met kinderen

Rondreis 5: Rondje Kaap

Zuid-Afrika gezinsreis

Rondreis 5: Rondje Kaap
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Kaapstad – Stellenbosch – Tuinroute – Heidelberg – Houtbaai
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Reissom: € 822,- per volwassene
€ 608,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen, reizend in juli/aug andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag
Autohuur: € 448,- per familieauto
Vluchten: vanaf € 800,- p.p.

Heb je twee weken vrij om met je kids Zuid-Afrika te ontdekken? Met Rondje Kaap start je in het mooie Kaapstad, waarvandaan je gaat fietsen en proeven in het Kaapse wijnland. Daarna ga je wild spotten tijdens een jeepsafari met ranger en maak je kennis met het Afrikaanse boerenleven. Tenslotte rijd je langs de groene kust terug naar Kaapstad, waar je nog heerlijk ontspannen een paar dagen aan de kust doorbrengt. Rondje Kaap is volgens ons ook erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Het reistempo ligt laag en de af te leggen afstanden zijn korter dan tijdens onze andere rondreizen.

Tijdens je Zuid-Afrika gezinsreis verblijf je in een gezellig Victoriaans guesthouse dichtbij het centrum, in een statig wijnhuis tussen de druivenranken in Stellenbosch en in een rustieke safarilodge. Je verblijft op een Zuid-Afrikaanse boerderij en logeert één duin van het strand in een comfortabel strandresort. Cultuur, avontuur en natuur.... en dat alles op eigen tempo met je huurauto.

Overnachten: 12 nachten afwisselend in safarilodge, guesthouse, rondavel, bed&breakfast en knus huisje
Excursies: rondleiding in Kaapstad met gids, fietstocht In Stellenbosch en omgeving met gids, 2 safaritochten in een landrover, rondleiding op de boerderij
Transport: transfer Kaapstad luchthaven – hotel per auto met chauffeur, vervoer naar het Waterfront per minibusje, huurauto O-klasse
Maaltijden: 12x ontbijt, 1x braaipakket (Afrikaanse barbecue)
  • internationale vlucht

  • belastingen

  • autokosten naast de huur

  • entreegelden

  • maaltijden naast het genoemde ontbijt

Zuid-Afrika gezinsreisDag 1 – Kaapstad, aankomst

Bij aankomst op de luchthaven van Kaapstad word je opgevangen door een chauffeur die een bordje met je naam draagt. Je hebt een lange vlucht achter de rug en we regelen je guesthouse dan ook op nog geen half uur rijden van de luchthaven. Wij logeren het liefst in kleinschalige guesthouses met familiekamers. Daarom wilden wij voor deze Zuid-Afrika gezinsreis ook zoiets aanbieden.

Je verblijft in een van onze sfeervol ingerichte Victoriaanse guesthouses in de buurt van het gezellige Waterfront. Moe van de lange vlucht, kunnen de kinderen bij aankomst waarschijnlijk gelijk naar bed. Tip: neem een babyfoon mee op je Zuid-Afrika gezinsreis, zodat je op het terras nog even wat kunt gaan drinken.

Zuid-Afrika gezinsreis in KaapstadDag 2 – Kaapstad, wandeling met gids door het verleden

‘s Ochtends om 9:00 uur neemt één van onze Engels en Afrikaans-Nederlands sprekende privé-gidsen je mee op een tocht door het verleden van Kaapstad. Je bezoekt tijdens je Zuid-Afrika gezinsreis Kasteel de Goede Hoop en het oude stadhuis, waar Nelson Mandela na zijn vrijlating zijn eerste toespraak hield. Daarna kun je struinen tussen de kleurrijke kleren- en souvenirwinkeltjes van Green Market Square, voordat je het slavenmuseum bezoekt.

De kinderen kunnen even wat stoom afblazen en de eekhoorntjes voeren in de fraaie botanische tuin van Company’s Gardens. Daarna brengt je gids je weer terug naar het Waterfront (de haven) waar je kunt lunchen in een van de restaurants. ‘s Middags kun je vanaf hier de boot nemen naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela 27 jaar gevangen zat, of bijvoorbeeld het Two Oceans Aquarium opzoeken, waar je naast honderden soorten vissen ook haaien, zeehonden en schildpadden te zien krijgt.

Op de top van de Tafelberg tijdens je Zuid-Afrika gezinsreisDag 3 – Kaapstad, Tafelberg

Vandaag heb je vrij om Kaapstad op eigen gelegenheid te verkennen. Als het helder weer is, raden wij je aan direct de kabelbaan naar de top van de Tafelberg te nemen (retour volw: €19,- kind: €9,-). Kaartjes zijn vooraf online verkrijgbaar, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Als er te veel wind staat wordt de kabelbaan gesloten. Er zijn ook wandelroutes die de berg op gaan, maar deze zijn erg steil, dus raden wij dit met kinderen niet aan.

De kabelbaan is al een beleving op zich en binnen 6 minuten sta je dan bovenop deze icoon van Kaapstad, met een panoramisch uitzicht over de stad en de wijde omgeving. Toen wij er waren, hing er helaas een dikke laag mist en hebben we weinig van het uitzicht kunnen genieten. Toch was het leuk om tijdens onze Zuid-Afrika gezinsreis met de kinderen te wandelen over het plateau dat als natuurgebied op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De Tafelberg is de laatste week van juli en de eerste week van augustus gesloten vanwege jaarlijks onderhoud.

zuid-afrika-vakantie-met-kinderen-wijngebiedDag 4 – Kaapstad naar Stellenbosch, ca. 1 uur rijden

‘s Ochtends na het ontbijt zorgen wij ervoor dat er een huurauto voor het guesthouse op je staat te wachten. Je krijgt een route-beschrijving voor je reis mee. Nadat je uitgecheckt hebt en de auto in hebt geladen is het nog een klein uur rijden naar het bekendste wijngebied van Zuid-Afrika: Stellenbosch. Tegen een kleine vergoeding kun je een rondleiding krijgen door de kelders van een van de oudste en meest bekende wijnhuizen: Boschendal. Na afloop kun je de verschillende wijnen ook proeven, met een lekker kaasje erbij. De kinderen vermaken zich waarschijnlijk wel in de speeltuin of met een potje jeu de boules.

In en rondom Stellenbosch vonden we enkele familievriendelijke, kleinschalige wijnhuizen waar je heel leuk kunt verblijven. Tijdens deze Zuid-Afrika gezinsreis verblijf je in een familiekamer in een hotel met zwembad vlakbij de wijnvelden.

fietsen-stellenbosch-met-kidsDag 5 – Stellenbosch, fietsen door de wijnvelden

Vandaag kun je een beetje uitslapen en op je gemak ontbijten. Daarna rijd je naar de plek waar je fietstocht met gids door de wijnvelden van Stellenbosch begint. Oudere kinderen krijgen hun eigen fiets en de kleintjes kunnen achter in de fietskar. Je bezoekt op rustig tempo drie wijnhuizen: het bekende Spier, het rustieke Vredenheim en Van Ryn’s, waar brandewijn in grote koperen vaten wordt gedestilleerd.

De kinderen hebben bij Spier toegang tot een opvang voor roofvogels en bij Vredenheim lopen zebra’s, springbokken en andere antilopen rond. Onderweg ben je vrij om zelf een wijnhuis te kiezen waar je luncht (exclusief). De kinderen krijgen druivensap en worden als je wilt door de gids begeleid, zodat jij en je partner rustig wat verschillende wijnen kunnen proberen.

safarilodge-kaap-zuid-afrikaDag 6 – Stellenbosch naar safari game lodge, ca. 4 uur rijden

Na het ontbijt neem je afscheid van het wijngebied en vervolg je je Zuid-Afrika gezinsreis met een spannende safari. Je verblijft in een sfeervolle familiekamer met een ruime badkamer.  Voor de kinderen wordt er een speelgoedkist klaargezet, met daarin enkele verrassingen. Het buitenzwembad is verwarmd (wat uitzonderlijk is in Zuid-Afrika).

Bij aankomst ontvang je een kaart, met daarop alle wilde dieren die er in het reservaat te vinden zijn, met de bijbehorende sporen die ze achterlaten. Rond half zeven is het tijd voor een uitgebreid dinerbuffet. Het vlees wordt door de chef gegrild waar je bij staat. Springbok, kudu en ander wild staan regelmatig op de kaart. In het restaurant is er ook een speciaal kindermenu en is het mogelijk om eerder te dineren als de kinderen moe zijn.

zuid afrika safari kids girafDag 7 – Safarilodge West Kaap, game drive

Vandaag vroeg op, want de meeste dieren zijn ‘s ochtends op hun actiefst. Om zeven uur stap je in de landrover (max. 10 pers.) en ga je weer op safari. De ranger spot met zijn getrainde oog het wild al op grote afstand en legt je van alles uit over het gedrag van de dieren. De ranger spot met zijn getrainde oog het wild al op grote afstand en legt je van alles uit over het gedrag van de dieren. Rond een uur of negen keer je terug bij de lodge voor het ontbijt.

Na het ontbijt kun je een bezoek brengen aan het reptielencentrum, waar je krokodillen van dichtbij kunt zien en een slang vast kun houden. Heb je even genoeg dieren gezien, neem dan een duik in het zwembad of bezoek met je kinderen één van de twee speeltuinen. Om half vijf ga je weer op safari. Mochten de kinderen niet mee willen, wat we ons haast niet kunnen voorstellen, dan kan er ook een oppas geregeld worden.

Voer struisvogels tijdens jullie Zuid-Afrika gezinsreisDag 8 – Safarilodge West Kaap naar de boerderij, ca. 1 uur rijden

‘s Ochtends weer vroeg op voor nog een laatste safari tijdens deze Zuid-Afrika gezinsreis. Luipaarden worden hier eerlijk gezegd niet zo vaak gezien, maar met een beetje geluk heb je de rest van de Big Five hier wel gespot. Daarna rijd je verder langs de groene Tuinroute naar Heidelberg waar Boer Neels en zijn familie je verwelkomen op hun boerderij. Naast de meer dan 1000 schapen en een kudde Afrikaanse koeien lopen er ook een handjevol struisvogels vrij rond.

Je verblijft de komende nachten in een familiekamer. Er staat buiten een grill waar je met goed weer op kunt braaien. Wij zorgen ervoor dat er de eerste avond een braaipakket voor je klaar ligt in de koelkast. Het pakket tijdens je Zuid-Afrika gezinsreis bestaat uit twee soorten salades, een aardappelschotel, groenten, lamskoteletten en struisvogelworstjes* Eet smakelijk!

* Mocht je een aangepast menu willen, dan kan dit bij aankomst geregeld worden.

zuid-afrika-vakantie-met-kids-boerderijDag 9 – Rondleiding over de boerderij

Het ontbijt wordt in de woonkamer van de boerderij geserveerd en bestaat uit vers fruit, brood, yoghurt en tijdens het broedseizoen (september – februari) kun je rekenen op een struisvogel-omelet. De rest van het jaar komen de eitjes van de kip. Daarna gaan jullie de boer een handje helpen.

Terwijl je over de weide loopt zal de herdershond van de boerderij trots laten zien hoe hij in zijn eentje de hele kudde schapen bij elkaar weet te drijven. ‘s Middags ben je vrij om met de kinderen een wandeling te maken in de omgeving. Je kunt natuurlijk ook lekker rustig aan doen en een boek lezen aan de rand van het zwembad (niet verwarmd), terwijl de kinderen tijdens hun Zuid-Afrika gezinsreis vergelijken wie er het beste bommetje kan maken.

zuid-afrika-vakantie-met-kinderen-huurautoDag 10 – Boerderij naar Kaapstad strand, ca. 3.5 uur rijden.

Na het ontbijt neem je weer afscheid van het boerenleven en vervolg je je Zuid-Afrika gezinsreis. Houtbaai met zijn pittoreske vissershaven en spierwit strand, ligt zo’n 20 km ten zuiden van het centrum van Kaapstad. De baai vormde een natuurlijke haven met veel beschutting voor de vloot van de VOC.

Je verblijft hier in een fijne accommodatie niet ver van het strand. Er is een, niet verwarmd, zwembad en er zijn diverse restaurantjes en een Spar supermarkt in de buurt. De tijd om te relaxen is aangebroken. De kinderen kunnen weer vrij rondrennen op het strand en zandkasteeltjes bouwen. Aan het eind van je Zuid-Afrika gezinsreis trek je de safarikleren uit, slippers aan en genieten maar…

pinguin-kaapstad-met-kinderenDag 11 – Houtbaai, Kaap de Goede Hoop

Na het ontbijt, kun je als het weer het toe laat je strandtas pakken en regelrecht naar het strand gaan. Of je stapt nog een keer de auto in voor een rit langs de panoramische kust, de Champan’s Peak Drive, naar het Kaap de Goede Hoop Nature Reserve. Er zijn diverse wandelingen in het park te maken en naast de vele vogelsoorten kwamen wij er onder meer bavianen, elanden, schildpadden, een bontebok en struisvogels tegen.

Na een picknick in het park kun je doorrijden naar de pinguïn kolonie (toegang €3,- per volw. en €1,- per kind) nabij Simon’s Town. Bij Foxy Beach kun je ze vanaf een houten platform van dichtbij bekijken en bij Boulders Beach kun je je snorkel op zetten en als je geluk hebt een stukje met ze gaan zwemmen.

houtbaai-strand-met-kinderen‘s Middags trokken wij richting het strand van Zuid-Afrika met kinderen. Wij waren er in augustus dus het water was te koud om in te zwemmen maar het was prima weer om samen een zandkasteel te bouwen en een potje voetbal te spelen. Ons favoriete restaurant aan het strand is Dunes. Terwijl de zon langzaam onder ging, zaten wij hier met onze voeten in het zand te genieten van gegrilde vis met een glas Chardonnay. De kinderen vermaakten zich met andere kinderen in de speeltuin van het restaurant.

strand-kaapDag 13 en 14 – Houtbaai, vlucht naar Amsterdam

De meeste vluchten terug naar Amsterdam vertrekken pas ‘s avonds, dus je hebt nog heel de dag om van het strand te genieten. Daarna rijd je naar het vliegveld en lever je de huurauto in. Met het zand nog tussen je tenen en een koffer vol mooie herinneringen stap je in het toestel naar huis. Helaas komt er ook aan je Zuid-Afrika gezinsreis een eind, maar je landt met een koffer vol Afrikaanse avonturen.

Wil je je verblijf aan het strand verlengen, dan is dat natuurlijk mogelijk. Geef het aan op het aanvraagformulier of aan de reisspecialist.

Verstuur je reisplan