Over Riksja Family Zuid-Afrika

Zuid-Afrika specialist

Riksja Family Zuid-Afrika is onderdeel van Riksja Family, een kindvriendelijke reisorganisatie van reizigers voor reizigers. In onze reizen zorgen we voor een goede afwisseling in activiteiten die leuk zijn voor kinderen, maar ook voor ouders. Onze familyspecialisten hebben zelf veel gereisd met kinderen en helpen je graag bij het samenstellen van jullie eigen reis. Het reistempo ligt wat lager waardoor je het land echt kan beleven. Tijdens de reis staat onze lokale vertegenwoordiger voor je klaar om de reis soepel te laten verlopen.

Door middel van onze bouwstenen kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Wendy ZwinkelsReisspecialist Zuid Afrika Wendy Zwinkels

Reisspecialist Riksja Family Zuid-Afrika

Inmiddels alweer 8 jaar geleden zag ik dé advertentie staan: ‘Gezocht: enthousiaste moeders met veel (verre) reiservaring’. Ik voelde me gelijk aangesproken. Reizen is mijn passie, hobby en werk. Mijn vriendinnen zeggen vaak bij vragen over vakanties: “Oh dat moet je maar aan Wendy vragen, die weet overal iets leuks.” Mijn eerste Riksja Family reis was naar Thailand. Gelukkig hebben mijn kinderen mijn hang naar avontuur, nieuwe dingen beleven en kennismaken met nieuwe culturen net zo sterk als ik en volgenden er nog vele reizen. Riksja reizen zijn voor ons gezin ideaal, omdat je zelf je route kunt samenstellen en de belangrijkste excursies geregeld zijn. Ter plaatse genieten en niet veel meer hoeven regelen brengt de nodige ontspanning.

Afgelopen zomer zijn we naar Zuid Afrika geweest, inmiddels met twee stoere tiener meiden. Ik heb mijn hart verloren aan dit bijzondere land. We hebben het noordoosten bezocht. Via de watervallen en vergezichten van de panorama route, safari in Kruger en fietsen en paardrijden in Swaziland, naar de nijlpaarden van St. Lucia. Aan het einde van de middag zaten we met een biertje en sapje op een boot omringd door nijlpaarden en krokodillen. Wat hebben de kinderen hun ogen uitgekeken naar die immense beesten. Wil je deze route ook doen? Kijk dan bij onze rondreis Teenage outdoor experience of Kids Go Wild.

Lotte Klaassen

Reisspecialist Riksja Family Zuid-Afrika

Langer dan een weekend vrij? Dan kan ik bijna niet thuis blijven! Reizen is mijn passie en de wereld zien mijn doel. Gelukkig deel ik die passie met mijn gezin en staat mijn dochter van 9 jaar alweer te popelen een volgende verre reis te maken!

In de meivakantie van 2018 hebben wij Zuid-Afrika, de Tuinroute, gereden. Vanaf dat moment ben ik verkocht! De cultuur, natuur, gastronomie en het wildlife hebben al mijn verwachtingen overtroffen. Het gezegde “De wereld in één land” maakt Zuid-Afrika echt waar en is echt een ervaring om zelf mee te maken!

Een echte must wat mij betreft is, als je budget het toelaat, te verblijven in een private game reserve. De massa ontlopen, de kleinschalige sfeer proeven, geven echt een andere dimensie aan een safari.

Riksja Family reizen passen qua sfeer perfect bij mijn hang naar kleinschaligheid.

Marielle van ’t Schip

Reisspecialist Riksja Family Zuid-Afrika

Eigenlijk heb ik maar een echte passie in het leven en dat is mooie reizen maken en avonturen beleven. Het allerliefste doe ik dat natuurlijk met mijn gezin, mijn man en 2 stoere zonen. Van jongs af aan nemen we ze al mee op al onze reizen en ondertussen zijn het tieners waar het reizen ook in het bloed zit. We houden van ruige natuur, spannende activiteiten en vinden het heel belangrijk iets van andere culturen aan onze kinderen mee te kunnen geven. Sinds vorig jaar werk ik bij Riksja Family Zuid Afrika en mag ik mijn liefde voor dit fantastische land aan andere gezinnen overbrengen. Wat een prachtige baan heb ik toch!

Drie jaar geleden hebben wij in de meivakantie Rondje Kaap gedaan en komende zomervakantie gaan we de Teenage Outdoor Experience ervaren en gelijk onze stoere nieuwe bouwsteen Expeditie Oermens meemaken, waarbij we een nachtje gaan slapen in een grot in Swaziland. Voorlopig raak ik niet uitgekeken op Zuid-Afrika en ik hoop dat ik nog heel veel gezinnen enthousiast mag maken voor dit land, want het is echt een bestemming voor het hele gezin.

Jolanda Nieuwenhuijs

Reisspecialist Family Zuid-Afrika

Jaren geleden al heeft Zuid Afrika mijn hart gestolen. In de jaren dat ik als KLM-stewardess werkte, is de liefde voor het ontdekken van nieuwe plekjes en andere culturen definitief aangewakkerd. Ik reisde van Oost naar West en van Noord naar Zuid, maar dit fascinerende land werd mijn favoriete bestemming.

Ik kwam er zoveel als ik kon en de eerste vakantie die volgde werd een reis van Kruger tot Kaap. De prachtige natuur is overweldigend en op safari leef je even in een totaal andere wereld. Heel bijzonder vond ik het om vanaf je veranda uit te kijken over de drinkplaats waar de dieren zich ‘s morgens vroeg verzamelen. Fantastisch om zo’n bijzondere ervaring met je gezin te kunnen delen. Gelukkig is mijn gezin al net zo reislustig als ik. De kinderen gaan al van kleins af aan mee op onze verre reizen en kijken er enorm naar uit volgende zomervakantie naar Zuid-Afrika te gaan om de Big Five te spotten en in Tsitsikamma NP door de boomtoppen te zoeven!

Riksja Family voelt voor mij als thuis. Omdat we bij Riksja reizen zoals ik dat zelf ook graag doe met mijn partner en twee tieners; op zoek naar de leukste kleinschalige plekjes, op bijzondere bestemmingen, waar het contact met de lokale bevolking dichtbij is en je het land echt beleeft!

Leonore Stahlie

Reisspecialist Riksja Family Zuid-Afrika

Ik werk al bijna 20 jaar in de reiswereld en reizen is nog steeds mijn grootste hobby! Ook nu, samen met mijn man en 2 jongens van 4 en 9 jaar oud reizen we nog veel. Toen de jongste bijna 1 jaar was maakten we met z’n allen onze eerste verre reis en genoten we een rustige rondreis naar Singapore en Bali en afgelopen jaar hebben we een heerlijke reis door Thailand gemaakt.

In de meivakantie 2017 zijn wij in Zuid-Afrika geweest. Heerlijk relaxed met eigen huurauto op pad in de Kaapregio. We zijn begonnen in Port Elizabeth en op ons gemak naar Kaapstad gereden. Een heerlijke reis met veel afwisseling op zulke korte reisafstanden. Grote kuddes olifanten bij Addo NP, prachtige stranden en uitgestrekte kusten bij Plettenberg, een nachtje op de boerderij bij de boer en al fietsend langs de wijnboerderijen waar we heerlijke wijnen geproefd hebben. We hebben deze prachtige reis afgesloten in Houtbaai bij Kaapstad, waar we nog veel gezien hebben van de omgeving, met als hoogtepunt de Pinguins bij Boulders Beach.

Wat het land extra kindvriendelijk maakt zijn de speeltuintjes bij alle restaurants. Zo konden we zelf ook lekker genieten van het eten én de wijntjes. Kortom; Zuid-Afrika is echt een droombestemming voor het hele gezin!

Een absolute aanrader vonden wij de safari bij de bouwsteen Welpen in het Wild. De sfeervolle lodge, de safari’s met de kinderen; ze kregen geen genoeg van alle verschillende wilde dieren. We werden hier echt heerlijk in de watten gelegd en alles was tot in de puntjes verzorgd.

 

Bouw je reis met Riksja Travel

Riksja Family is onderdeel van Riksja Travel. Bij Riksja bouw je jouw eigen reis naar het hart van de bestemming. Onze reisexperts helpen je met de planning en route, zodat jij het maximale uit jouw reis haalt. Voor reizigers, door reizigers. Riksja Travel staat voor individuele reizen met hart voor de wereld. Zo worden alle reizen die bij ons geboekt worden 100% CO2 gecompenseerd en draag je positief bij aan de lokale economie door de slaapplekken en activiteiten die we voor je inplannen. Lees meer over ons op de website van Riksja Travel.