Over Riksja Family Zuid-Afrika

Zuid-Afrika specialist

Riksja Family Zuid-Afrika is onderdeel van Riksja Family, een kindvriendelijke reisorganisatie van reizigers voor reizigers. In onze reizen zorgen we voor een goede afwisseling in activiteiten die leuk zijn voor kinderen, maar ook voor ouders. Onze familyspecialisten hebben zelf veel gereisd met kinderen en helpen je graag bij het samenstellen van jullie eigen reis. Het reistempo ligt wat lager waardoor je het land echt kan beleven. Tijdens de reis staat onze lokale vertegenwoordiger voor je klaar om de reis soepel te laten verlopen.

Door middel van onze bouwstenen kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

 

Wendy ZwinkelsReisspecialist Zuid Afrika Wendy Zwinkels

Reisspecialist Riksja Family Zuid-Afrika

Inmiddels alweer 8 jaar geleden zag ik dé advertentie staan: ‘Gezocht: enthousiaste moeders met veel (verre) reiservaring’. Ik voelde me gelijk aangesproken. Reizen is mijn passie, hobby en werk. Mijn vriendinnen zeggen vaak bij vragen over vakanties: “Oh dat moet je maar aan Wendy vragen, die weet overal iets leuks.” Mijn eerste Riksja Family reis was naar Thailand. Gelukkig hebben mijn kinderen mijn hang naar avontuur, nieuwe dingen beleven en kennismaken met nieuwe culturen net zo sterk als ik en volgenden er nog vele reizen. Riksja reizen zijn voor ons gezin ideaal, omdat je zelf je route kunt samenstellen en de belangrijkste excursies geregeld zijn. Ter plaatse genieten en niet veel meer hoeven regelen brengt de nodige ontspanning.

Afgelopen zomer zijn we naar Zuid Afrika geweest, inmiddels met twee stoere tiener meiden. Ik heb mijn hart verloren aan dit bijzondere land. We hebben het noordoosten bezocht. Via de watervallen en vergezichten van de panorama route, safari in Kruger en fietsen en paardrijden in Swaziland, naar de nijlpaarden van St. Lucia. Aan het einde van de middag zaten we met een biertje en sapje op een boot omringd door nijlpaarden en krokodillen. Wat hebben de kinderen hun ogen uitgekeken naar die immense beesten. Wil je deze route ook doen? Kijk dan bij onze rondreis Teenage outdoor experience of Kids Go Wild.

Monica Remijnse

Reisspecialist Riksja Family Zuid-Afrika

Op reis gaan en deze reiservaringen delen; wat een fantastische baan heb ik als reisspecialist! Ik heb zelf altijd veel gereisd en ook nu, samen met mijn vriend en 2 stoere meiden van 3 en 6 jaar oud, ontdekken we graag nieuwe bestemmingen. Toen de jongste 1,5 jaar was maakten we met z’n allen onze eerste verre reis en genoten we van de cultuur en zonovergoten stranden in Thailand.

Afgelopen meivakantie zijn wij in Zuid-Afrika geweest. Heerlijk relaxed met eigen huurauto op pad in de Kaapregio. Ik heb nog nooit een land beleefd met zoveel afwisseling op zulke korte reisafstanden. Van het mondaine Kaapstad naar de proeverijen in het wijngebied. Van safari tot prachtige uitgestrekte kusten (en dolfijnen!) bij Plettenberg. En van de struisvogels in de outback tot braaien in je eigen boerderijtje. Met als toetje de ontmoeting met pinguïns op het Kaapse schiereiland. Wat het land extra kindvriendelijk maakt zijn de speeltuintjes bij alle restaurantjes. Zo konden we zelf ook lekker genieten van de smaakvolle etentjes én wijntjes. Kortom; Zuid-Afrika is echt een droombestemming voor het hele gezin!

Een absolute aanrader vonden wij de safari bij de bouwsteen Welpen in het Wild. De sfeervolle lodge, de safari’s met de kinderen; ze kregen geen genoeg van alle verschillende wilde dieren. We werden hier echt heerlijk in de watten gelegd en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Jolanda Nieuwenhuis

Reisspecialist Family Zuid-Afrika

Jaren geleden al heeft Zuid Afrika mijn hart gestolen. In de jaren dat ik als KLM-stewardess werkte, is de liefde voor het ontdekken van nieuwe plekjes en andere culturen definitief aangewakkerd. Ik reisde van Oost naar West en van Noord naar Zuid, maar dit fascinerende land werd mijn favoriete bestemming.

Ik kwam er zoveel als ik kon en de eerste vakantie die volgde werd een reis van Kruger tot Kaap. De prachtige natuur is overweldigend en op safari leef je even in een totaal andere wereld. Heel bijzonder vond ik het om vanaf je veranda uit te kijken over de drinkplaats waar de dieren zich ‘s morgens vroeg verzamelen. Fantastisch om zo’n bijzondere ervaring met je gezin te kunnen delen.

Gelukkig is mijn gezin al net zo reislustig als ik. De kinderen gaan al van kleins af aan mee op onze verre reizen en kijken er enorm naar uit volgende zomervakantie naar Zuid-Afrika te gaan om de Big Five te spotten en in Tsitsikamma NP door de boomtoppen te zoeven!

Riksja Family voelt voor mij als thuis. Omdat we bij Riksja reizen zoals ik dat zelf ook graag doe met mijn partner en twee tieners; op zoek naar de leukste kleinschalige plekjes, op bijzondere bestemmingen, waar het contact met de lokale bevolking dichtbij is en je het land echt beleeft!

 

Bouw je reis met Riksja Travel

Riksja Family is onderdeel van Riksja Travel. Bij Riksja bouw je jouw eigen reis naar het hart van de bestemming. Onze reisexperts helpen je met de planning en route, zodat jij het maximale uit jouw reis haalt. Voor reizigers, door reizigers. Riksja Travel staat voor individuele reizen met hart voor de wereld. Zo worden alle reizen die bij ons geboekt worden 100% CO2 gecompenseerd en draag je positief bij aan de lokale economie door de slaapplekken en activiteiten die we voor je inplannen. Lees meer over ons op de website van Riksja Travel.