Individuele reis Zuid Afrika, onze Leonie

Onze Leonie met haar meiden in Zuid-Afrika

Individuele reis Zuid-Afrika met kinderen

Onze Leonie met haar meiden in Zuid-Afrika
Waarom met Riksja Family Zuid-Afrika op reis?
Onze Riksja Family Zuid-Afrika-reisspecialisten zijn zelf bereisd met kinderen, van baby tot aan puber. Wij weten daarom voor welke keuzes en uitdagingen je komt te staan als je met kinderen (ver) op reis gaat. Of ze nu nog jong zijn en je moet nadenken over hoe onderweg om te gaan met middagslaapjes. Of als ze juist ouder zijn en je activiteiten wilt doen waarbij zij helemaal in hun element zijn, terwijl je er zelf als ouder ook lol aan beleeft. Een verre reis met kinderen vergt wat flexibiliteit, afstappen van je normale thuisritme is onvermijdelijk, maar wij weten uit ervaring dat het heel goed te doen is. De wereld zien door de ogen van je kinderen maakt reizen volgens ons nóg leuker.

Reizend zonder kinderen is het prima om ter plekke wat aan het aan het lot over te laten, maar met ongeduldige kids is het wel zo prettig om niet voor al te veel geregel en verrassingen komen te staan. Vanuit onze eigen ervaring denken we graag mee om een familiereis samen te stellen waarbij jullie samen zorgeloos kunnen genieten.

“Goede afwisseling van de wildparken en momenten aan de kust. Fijn dat we met de commentaren (en het uitwijken naar alternatief) wel bij jullie terecht konden.” Familie Van Alphen (met zoon Thijs van 7 jaar)

Het persoonlijke contact

…met onze Riksja Family Zuid-Afrika reisspecialisten – Wendy, Yvonne en Mariëlle- gaat via email en telefoon. Zijn nemen de tijd om je wensen door te nemen en stellen daarop een passend reisvoorstel samen dat geschikt is voor jouw gezin.

We zijn op flexibele tijden bereikbaar en je kunt aangeven wanneer het voor jou het beste uitkomt om contact te hebben tussen alle werk- en gezinsbedrijvigheden door.

“Wat wij het leukst vonden aan onze reis, is het intensief met ons eigen gezin beleven van alle moois wat Zuid Afrika ons te bieden had.” Familie Hoogendoorn (kids 4, 9 en 11 jaar)

Laat je verrassen door de verwondering van je kinderen

…en ervaar Zuid-Afrika daardoor net weer anders dan wanneer je alleen (met je partner) zou reizen. Vanuit de draagrugzak kan de jongste telg meegenieten van alle Zuid-Afrika avonturen. Zijn ze wat ouder en kunnen ze prima op eigen benen staan? Dan hoeven ze niet meer achter in de fietskar, maar kunnen ze zelf op de trappers tijdens een fietstocht door de wijnvelden bij Stellenbosch. Enorm leerzaam en leuk voor jong & oud!

Ga samen veilig vanuit je auto op safari of leer samen met je tieners … De Zuid-Afrikanen zijn dol op kinderen en ontvangen je met open armen. Zo komen je kinderen in contact met Xhosa kids tijdens een bezoekje aan hun school. Best indrukwekkend om te zien hoe anders het leven er aan toe gaat. Onze kinderen besefte zich hoe goed ze het in Nederland eigenlijk hebben.

“De reis was, op een enkele uitzondering na, ook een echte “kids” reis, maar bleek tevens attraktief voor volwassenen. De twee nachten op een plaats waren heel prettig om weer even te acclimatiseren .” Robbert Dorr (met zijn kinderen & kleinkinderen van 4, 9 en 11 jaar)

Met zorg en aandacht

…hebben wij Zuid-Afrika als Riksja Family-bestemming uitgekozen, als onderdeel van Riksja Travel. We hebben deze bestemming uitgekozen omdat we weten dat het veilig en prettig is om er met kinderen te reizen. Zo letten we op malariavrije gebieden (daarom niet het Kruger Park), infrastructuur, toegang tot medische faciliteiten en kindvriendelijke accommodaties. Je verblijft niet in grote resorts, maar zoveel mogelijk in comfortabele en kleinschalige hotels zodat jullie echt de Zuid-Afrikaanse sfeer proeven.

Ter plaatse werken we samen met een betrouwbare lokale agent die tijdens jullie reis 24 uur per dag bereikbaar is.

“We hebben een geweldige reis gehad. Voldoende vrijheid maar toch een veilig gevoel voor de kinderen. Het concept dat je je op kinderen richt, is heel goed gevonden! Mensen die we hebben gesproken, vonden dat ook belangrijk.” Familie Holleman – Ijdens (met tweeling van 11 jaar)

Thailand songthaew wendyUit eigen ervaring

…snappen we dat je geen zin hebt om op zoek te gaan naar een geschikt hotel of betrouwbare taxichauffeur, terwijl je kinderen hun geduld verliezen, honger en het warm hebben of afgeleid raken door al het interessants dat te zien is om ze heen. Daarom regelen we vervoer en accommodatie op voorhand voor je. Je hoeft alleen nog maar in te stappen, in te checken en te controleren of je nog genoeg geheugen op je camera hebt.

Bovendien heb je voldoende vrijheid voor spontane activiteiten. Alleen al een ritje per tuktuk of songthaew vonden onze meiden een avontuur: behendig zigzaggend door het verkeer ben je dan écht in Thailand.

“We hebben een ongelooflijk mooie reis gehad. Fantastisch. Het land is geweldig en de plekjes en accommodaties die jullie geselecteerd hebben waren onovertroffen. Bedankt!” Natasja Lubbers (met kids van 5 & 7 jaar)

Thailand familie hangmatWij adviseren, jullie beslissen

…want onze reizen zijn individueel en flexibel. Ga op pad met privé vervoer, stap aan boord van een dag- of nachttrein en deel je vervoer of excursies met andere reizigers. Zo ontmoet je andere reizende ouders en speelmaatjes voor je kind(eren). Daarnaast maakt het je reis voordeliger. De combinatie maakt je gezinsreis afwisselend en samen ervaren jullie het reizen de ‘Thai way’.

Ga je na twee nachten weer naar de volgende bestemming, of blijf je liever nog wat langer op dezelfde plek? Wij delen met je wat wij deden, maar de keuze is aan jullie.

“Het is een fantastische vakantie geweest, de meiden en wijzelf hebben genoten van alles wat we gezien en gedaan hebben. Zuid Afrika is een heerlijk vakantieland en een aanrader voor iedereen!” Familie Neefjes (kids van 8, 10 en 12 jaar)

Lees nog meer ervaringen van onze reizigers en stel je eigen individuele gezinsreis Thailand samen met onze rondreizen of bouwstenen.
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend reisvoorstel